Шар пей, хъски, кокер – от приюта в Горни Богров

Стопани продължават да изоставят домашните си животни
7
Шар пей, хъски, кокер – от приюта в Горни Богров
Снимка: архив, БулФото

Кучета от породите шар пей, хъски и кокер шпаньол, изоставени от своите стопани, могат да бъдат осиновени от приюта на "Екоравновесие" в Горни Богров.

Това съобщи на пресконференция днес директорът на "Екоравновесие" Веселин Асенов, който встъпи в длъжност на 22 август след конкурс.

Асенов обърна внимание, че продължава тенденцията за изоставяне на домашни кучета и апелира гражданите, когато подават сигнал за изоставено животно, да записват номера на автомобила.

Така "Екоравновесие" ще може да сигнализира органите на МВР, за да бъде потърсена отговорност на собствениците. Санкцията за първо нарушение е от 100 до 250 лв., а за второ - от 250 до 500 лв., каза Асенов, цитиран от БТА.

Той информира, че 686 кучета са осиновени от началото на тази година от приютите им. За същия период на миналата година те са били 438.

По думите на Асенов има ясна тенденция на увеличаване на осиновяванията спрямо миналата година. През септември от приютите на предприятието са осиновени 90 кучета. За сравнение за същия период на 2015 г. осиновените кучета са били 56.

142 хил.лв. са изразходваните средства за издръжка на приютите и ветеринарната клиника на "Екоравновесие".

Те са за осигуряване на лекарства, храна за животните, за консумативи и външни услуги като поддръжка на трафопост за приюта в Горни Богров, сметоизвозване, техническо поддържане на компютърна техника и системи за видеонаблюдение, автоматична телефонна централа, почистване на изгребните ями. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Негодниците,които изоставят кучетата или котките,които са имали трябва да бъдат съдени и осъждани и да плащат огромни глоби в размер на прехраната на животното за 1 или 2 години за да се научат да мислят преди да вземат животно и най-вече преди да го изхвърлят.За целта поставянето на чип трябва да бъде задължително и зоополицията да си върши работата съвестно.
6
4
 
6
 
! Отговори
ръ" преди 7 години
Кучерастите на вЪже!
5
6
 
10
 
! Отговори
Човек преди 7 години
Много хора, за съжаление, изоставят кучетата си от недоимък...а как може да има недоимък след като бащата на нацията постоянно говори, че забогатяваме, държавата става все по-добре и по-добре
4
6
 
13
 
! Отговори
фдссх преди 7 години
Щом е домашно куче трябва да има чип, така че лесно да се намерят *** дето са го изхвърлили, *** що да е просто като може да е сложно.
3
2
 
40
 
! Отговори
Молба преди 7 години
Уважаеми хора които смятате за си изоставите животните по улицата, моля ви сложете им табелки с имената, ако имат такива. Много е тъжно за едно животно да смени хората които се грижат за него и да го наричат с имена различни от неговото. Поне това може да направите, защото със сигурност ще се намери някой който да се грижи за животното което сте изоставили защото не може да се грижите за него или защото е задоволило някоя ваша прищявка. Благодаря!
2
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези травестити от екоравновесие, ако си вършеха работата, нямаше да има нито един пес по улиците. А ги ловят зрелищно, пък после ги пускат. Нали ако свършат, ще изпукат от глад.
1
1
 
48
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Домашното животно е като дете. Вземеш ли, трябва да го гледаш и обичаш докато е живо. Някой обаче си ги взимат като аксесоар и когато не им е изгодно ги гонят. За такива огромни глоби. Да е мислил като е взимал животното. И после се чудите защо е пълно с бездомни кучета.