Полицията на крак заради мача ЦСКА-София – Левски

Мачът е този следобед от 16:30 на националния стадион
Обновена: 15 окт 2016 08:44 | 15 окт 2016 08:39, Красимир Ангелов
11
Полицията на крак заради мача ЦСКА-София – Левски
Снимка: Булфото

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред в столицата във връзка с футболна среща между отборите на ЦСКА-София и Левски, съобщават от МВР.

От полицията отчитат, че на стадиона няма да бъдат допускани зрители във видимо нетрезво състояние и посетители които носят забранени предмети и вещи - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри.

Преди началото на футболния сезон, през лятото, са проведени работни срещи между служители на СДВР и ръководствата на футболни клубове, които играят домакинските си мачове на територията на София.

По време на срещите са договорени условията за провеждане на предстоящите футболни срещи за сезон 2016- 2017г., според които СДВР се ангажира с охраната и пропускателния режим на територията на стадиона и на привържениците на гостуващите отбори.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. Шествията на привържениците на двата отбора в София преди мача ще бъдат съпровождани от полицейски служители по маршрута на придвижване.

На изградени контролно - пропускателни пунктове полицаите ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри). Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или получена от касите на стадиона.

Ангажимент по охраната на спортната среща има частна охранителна фирма, чиято задача е да следи за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. Ангажимент на служители на СДВР е охраната само на феновете на ПФК "Левски", който в случая е гостуващ отбор.

За да бъде избегнато струпване, от полицията съветват зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 14.30 часа.

Привържениците на домакините ще бъдат настанявани на секторите „А” и „Г”, а гостите – на „Б” и „В”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: футболсофияСДВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Парфюми Фрагрисима преди 7 години
И парфюмите, ще ни прибират!
4
1
 
0
 
! Отговори
outlaw преди 7 години
А бежанците кой ще пази?
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как така полицията на крак? Дайте им по един стол на хората да седнат и после пишете "Полицията на г..."
2
1
 
12
 
! Отговори
АС 23 преди 7 години
Натискът и усилията върху нашето съзнание да представят предстоящия мач като ,,вечното дерби'' е осезаем. Едва ли не онова дерби от преди 40 години и повече. Преди марката ЦСКА да бъде открадната от група изпечени мушенице не беше така. Лудогорец бе номер 1, а това си бе един обикновен мач. Сга ни подгряват от седмица.Та феновете, та охраната, та възможни безредици, та Джони Велинов, та колко хиляди билета вече били продадени.....А ония от В група, които побеждаваха ги натириха!
1
8
 
16
 
! Отговори
Таблото преди 7 години
"Преименуваният отбор" - "Левски"........................................ 0 : 5................