Фандъкова задължи: Още снегорини при обилни валежи

Налични са 188 снегорина, както и 33 хил. тона смески за пътищата
Обновена: 20 окт 2016 13:48 | 20 окт 2016 13:14, Петя Славова
3
Фандъкова задължи: Още снегорини при обилни валежи
Снимка: БТА

За тази зима са налични 188 снегорина и 33 000 тона смес за почистването на пътищата. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверка на готовността за снегопочистващата техника, предаде Агенция "Фокус".

По думите й, тя е разпоредила на Столичния инспекторат да провери готовността на фирмите за зимно почистване.

Още по темата

"Проверката тече от 17 октомври, днес е последният ден. Това са последните зони, които се проверяват. Вече имаме резултатите от проверката. Наличните снегорини са 188 машини за цяла София, при изискването по договор 157, така че има установена налична резервна техника", заяви тя.

Фандъкова каза още, че в договорите са задължили фирмите да имат и готовност за допълнителна техника, която да се включи в почистването при по-обилни валежи.

"Установено е, че са снабдени с нужните количества смеси за обработка - 33 000 тона за всички фирми, които почистват както града, така и общинските пътища, за които също имаме сключени договори", обясни още Фандъкова.

"Към момента имаме налична техника, налични смеси, финансиране, което Общината е осигурила. Всички камиони са снабдени с GPS-и, за да можем да следим движението на автомобили в реално време", посочи също кметът на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Курти преди 7 години
При комунистите никога не се получава така като са го замислили. Но осчетоводяват Небивалици. 1,5 млрд лв. бюджет как се харчи? Ами краде се.............
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пак ще сме изненадани, ша видим
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като валне снежаца ще се види. Те все са много готови ама снега им върти номера.