Мозъчен оток, кръвоизлив... това причинила на Никол акушерката Ковачева

Бебето било в несъвместимо с живота състояние, твърди лекарка
20 окт 2016 13:22,
105
Мозъчен оток, кръвоизлив... това причинила на Никол акушерката Ковачева
Снимка: архив, Bulphoto

Малката Никол е била приета в "Токуда" в състояние, несъвместимо с живота. Това съобщи д-р Радка Масларска на днешното заседание на съда по делото срещу акушерката Емилия Ковачева.

По думите на д-р Масларска бебето е било в нарушено съзнание, оток на главата, дишало е трудно. Направен бил ултразвук и е установен мозъчен кръвоизлив.

Още по темата

"Колегите бяха решили да го поставят на вентилационно дишане, да се поиска кръв за преливане и да започнат процедури по установяване на причините за тежкото състояние на новороденото", сподели тя, цитирана от Нова тв.

Час след пристигането на детето в болницата е назначен скенер и ядрено-магнитен резонанс, но той е бил невъзможен предвид тежкото му състояние.

"Направен е скенер, който потвърждава мозъчен оток и мозъчен кръвоизлив", добави д-р Масларска.

В следващите дни се правят изследвания за причините за състоянието на детето, свиква се и комисия. Юристът на болницата дава становище да се уведоми Агенцията за закрила на детето и МВР.

"Детето беше изписано след близо два месеца, с препоръка да бъде наблюдавано, както и домашно лечение, тъй като има опасност от гърч", заяви още лекарката.

За възстановяването на малката Никол е помагала и нейната баба, която е акушерка.

"Към днешна дата бебето се развива нормално, но наблюдението от специалисти ще остане за цял живот", заяви още експертът.

Адвокатът на обвиняемата призова за отвод на съда, тъй като по думите му съдебният състав е незаконно избран. Искането му не беше уважено. Делото продължава с разпит на още трима свидетели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
2
 
! Отговори
melinda.faella преди 7 години
До Анонимен 94- ТИ СЪС СИГУРНОСТ СИ ЗА ПРЕГЛЕД ПРИ ПСИХИАТЪР, ОСВЕН АКУШЕРКАТА И ТИ СИ ПСИХОПАТ, ЩОМ ИМАШ ПОДОБЕН РОД ИЗКАЗВАНИЯ!НИКОЙ И НИЩО НЕ ОПРВДАВА НАСИЛИЕ НАД БЕБЕ, АМА НИКОЙ ЯСНО ЛИ ТИ Е! КОЛКО Е ИЗМОРЕНА СИ Е НАЙНА РАБОТА И АЗ СЪМ М СЕСТРА И ИСКАМ ДА РАБОТЯ НА СТО МЕСТА АМА СИ ПРЕЦЕНЯВАМ СИЛИТЕ ***! ТАКА ЧЕ АКУШЕРКАТА Е ВИНОВНА И ДОРИ СЕ ЧУДЯ ЗАЩО ОЩЕ НЕ Е ОСЪДЕНА НА 20 ГОДИНИ ЗАТВОР!
67
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 56, какво нехайство и его бе ненормалник? Тук има родилка, болница новородено бебе и психопатка, която е пребила бебето така, че му е счупила черепа БЕБЕ НА НЯКОЛКО ЧАСА!
66
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 71, коментарът ти е абсолютно ненормален, не не съм си удрял децата никога, не съм посягал, дори не съм се заканвал и децата ми пораснаха щастливи възпитани и успели млади хора и то тук в тази държава! И няма никакво оправдание за същество, което може да посегне на бебе на няколко часа, НА НЯКОЛКО ЧАСА. Ако това същество има проблем и не може да понася бебета мястото й не е там, да си търси работа. Ако това се беше случило, не дай Боже, на мое дете, щях да попилея и болницата и нея
65
2
 
3
 
! Отговори
РККА преди 7 години
тези които толкова се възхищават на краварската нация ,тези които толкова боготворят презокеанската демокрация....е нали същите държат властта ....е що не вземете от дружките си техния наказателен кодекс бре и тва животно вече да е в зандана...за 105 год да речем ,не до живот..
64
3
 
3
 
! Отговори
Пациент преди 7 години
До Анонимен(94)Май си роднина или някой със същите прегрешения като тази злостна крава.Отрудена била!? Видя се как се е "трудила"..
63
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човек би помислил, че поне в случай като този, толкова ясен и ***, ще има категоричност в мненията и оценките, но не би. Желанието на българина, когато всички са наопаки, той да е на терсене, е просто изключително!
62
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я ДА ПИТАМ ДАЛИ НЯКОЙ НЕ СИ ИЗМИ РЪЦЕТЕ С ТАЯ НЕЩАСТНА ЖЕНА, КОЯТО Е РАБОТИЛА ЗАДА ОЦЕЛЕЯТ- ТЯ И ДЕЦАТА И, А?!
61
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България насилието върху децата е масово явление.Приема се като възпитателен метод с положителен ефект.А що се отнася до конкретния случаи,той е в сферата на здравеопазването.Показва по крещящ начин жестокото му уродливо лице.
60
0
 
16
 
! Отговори
до 86 преди 7 години
Акушерката не е "социален работник" !Тя е медицинско лице и е част от медицинския екип на родилното отделение във въпросната болница "Софиямед" ...
59
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този 78 какви ги говори?! Друг пък сравнява случая с концлагерите.......нали става въпрос за родилен дом в уж цивилизована страна или..... май наистина държавата ни прилича на един съвременен концлагер. На човек да му призлее от коментарите
58
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За *** -скапааната акушерка НЕ Е ЛЕКАР имайте капка мозък моля,за лекар се учи 10ки години не 3.Защо не се е самоубила все още? Не затвор-мястото и е в гроба.
57
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето случай в който "селяните" с вилите и факлите биха били на място !
56
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора, в НОРМАЛНА ПРАВОВА И СОЦИАЛНА държава този "спор" който се "води" тук, просто няма да го има, защото за всички е пределно ясно, че нито бебета, нито деца е позволено да бъдат удряни с какъвто и да е 'мотив ' ,най -малко от социални работници, чиято мисия е именно да се ГРИЖАТ за тях!!! В случая става въпрос за малтретирано БЕБЕ -това е садистично деяние! Аз не съм гледала записа, нито искам - не бих понесла гледката. Но вярвам на описаното и просто съжалявам тази жена, нищо не оправдава такава жестокост! Нека съдиите решават, но за жалост насилието е признак на едно болно общество. Бебет
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХахахаИмаш нужда от стабилно изграждане ... без прекъсване !
54
0
 
21
 
! Отговори
питанка преди 7 години
Това НЕЩО още ли не се е намерил някой в панделата да го погали по главата, както тя прави с новородени ?
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тази откачалка ако я пуснат на свобода аз се прибирам от Германия само за да я намеря и за и разбия черепа със стъклена бутилка
52
2
 
19
 
! Отговори
златка Главчева преди 7 години
АНОНИМНИ- ДА Я ПРАЩАТ КЪДЕТО И Е МЯСТОТО В СЛИВЕН СТИГА СА МЪДРУВАЛИ.,,ИМАШЕ ЛИ ГЮРО ГЛАВА НЯМАШЕ ЛИ'- НАШЕТО ПРАВО Е КАТО КРИВАТА ВАДА.
51
25
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 7 години
Народът е казал: боят изгражда. Точка. Сега нещо мн омекнаха всички и затова са на това дередже децата - меки марии. Те през живота си един шамар не са яли. И като го изядат на 20-30 години и *** гащите. Всеки разправя на детето си колко е специално. За специалните деца си има специални заведения. Малко с по-твърда ръка трябва да се възпитава.
50
1
 
17
 
! Отговори
hhhhh преди 7 години
До АнонименАбе,ей,ненормалник. От такива като тебе обществото трябва да се отърве, но не съм сигурен дали с насилие дали с рехабилитация. Било нормално да биеш бебета, хахавци. Явно са ви били и са ви изпускали по глава. Затвор за тая.
49
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** да се накаже .... не помнела ! Има записи да си ги гледа !