Екшън: Психар наръга мъж в центъра на София

Раненият с опасност за живота, нападателят - познат на МВР
21 окт 2016 17:00,
45

 Снимка: Булфото

Психично болен нападна и наръга с нож мъж в центъра на София тази сутрин. Срещу извършителя има подадени жалби за насилие в няколко столични полицейски управления, разказват потърпевши пред БНР.

Пострадалият е с опасност за живота в болница. Близките му потвърдиха, че нападателят е агресивен и познат не само на полицията, но и на прокуратурата. Той е освидетелстван с психично заболяване. Преди време се е лекувал в Белгия. 

"Тази агресивност започна преди една година, когато ни нападна абсолютно непредизвикано и нанесе побой на мен и на един приятел. Тогава аз получих леки телесни повреди в резултат на побоя, но приятелят ми пострада по-тежко, той остана със счупена ръка. Биячът го ограби и му взе телефона. Подадохме всички необходими жалби", разказа и друг мъж, пострадал при предишни прояви на нападателя. 

След връщането си в София психично болният мъж започва отново да тормози хората в квартала, който по ирония се намира на метри от СДВР. В началото на тази седмица тормозът прераства в конкретни заплахи за убийство. По случая тече разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: ножовеекшън в София
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо не е ясно.Ако е " психично болен", защо се занимава с грабежи.Тоя си е изкарал документ(от Белгия- все едно , че Белгия е диагноза) и напада хората с цел грабеж. Пък нямало закон.Всъщност има закон, ама не е спазен. Човекът се осъжда да лежи и да се лекува.
26
2
 
12
 
! Отговори
Затварайте ги тия бе преди 7 години
Абе затваряйте ги тия ненормалници бял ден да не видят бе. Тествайте лекарства на тях, изгаряйте ги като в Терезин 43-та и това е...
25
0
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
МВР - статистика в униформа и 20 заплати при пенсиониране
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютно всички хора в България са "известни" на заптиетата. Все пак е въпрос на професионализъм да опишеш всеки с конкретна сума, за която би могъл да го изнудваш...Бизнес план се нарича.
23
7
 
12
 
! Отговори
до онбашията преди 7 години
пожелавам ти твоето дете "да вегетира натъпкано с опиати и да го показват на студентите"-твои думи, Е тогава ще разбереш проблема.А,проблем с психично болните има -липса на адекватно лечение,липса на зрялост и информираност на обществото, абе липса,липса,липса
22
0
 
13
 
! Отговори
Лекуват ги, но ... преди 7 години
Проблемът е там, че след като ги лекуват и има подобрение, в крайна сметка ги пускат да си идат у дома. Оттам нататък зависи само от болния дали редовно ще си пие лекарствата. В най-добрия случай, близките му ще следят дали той редовно взима предписаните му медикаменти.Не са един и два случаите обаче, при които болният или живее сам и никой не го контролира, или пък близките му са неинтелигентни и безотговорни.
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сериозен е проблема тук ,защото от 3ма ,2ма са луди в България !
20
0
 
23
 
! Отговори
Параграф 22 - в Бг преди 7 години
Агресивен луд вилнее из София, МВР знае това, съкварталците му са на нокти.Но въпреки всичко хахото си митка нагоре надолу непритесняван от никого и когато му скимне, коли онзи, който му е под ръка.Бъчварова?!
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еи затова ония горе час по скоро да изкарат закон за л удите но и закон за тия де са ги докарали на това ниво щото луд ама трябва да търсим първоизточника и да му дадем урок на него що го е подтикнало че ако клони към некои друг причината другия да си носи последствията апропо може да са няколко
18
3
 
29
 
! Отговори
:( преди 7 години
Нормален ден в Боколенд! Гласувайте пак така умно и ще стане още по-добре. Ще сте още по-бедни, децата ви ще мечтаят да мият *** в Западнала Европа, а усмихнатия Тиквун ще ви казва, че "сте се видели у пари".Гледам с тъга как деградираме като народ и ме е яд, че нищо не мога да направя.
17
10
 
15
 
! Отговори
Не питай старило... преди 7 години
Ще ви кажа само 2 неща:1. Психичните болести се лекуват. Особено, ако са в ранен стадий. Не на 100%, но в някои случаи може да се стигне почти до 100, ако се лекува стриктно и наблюдава поведението на болния в дълъг период от време. Ако не се лекува дълго време, работата става неспасяема!2. Лесно е да обречеш някого на доживотен затвор в лудница, натъпкан с антипсихотици до състояние на зеленчук. Лесно е. До момента, в който най-близкия ти човек не се окаже болен. При мен така се получи
16
2
 
28
 
! Отговори
ВИ преди 7 години
Ми като е психично болен, да се наръга сам.....ама да не е луд?:)
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В БГ ако си регистриран с психично заболяване(даже без да си лежал в психиатрия) можеш да убиеш няколко души,ще лежиш не много дълго в арста до като мине делото и съдията ще те пусне. Аз лично познавам точно такъв случай,при това човека няма никакви връзки или пари. Не ми се вижда нормално това нещо.Не знам как е в другите държави.
14
7
 
10
 
! Отговори
до 21 преди 7 години
Виж сега, зелева пеперудке, психичните заболявания са много и разбира се, че се лекуват, но първобитното съзнание не може, то се онаслядява.
13
8
 
28
 
! Отговори
До 16 преди 7 години
Виж сега розова пеперудке, психично болните не са като другите болни, те са много по-различни, защото са опасни и този случай е живото доказателство. За психично болните лек няма, така че те трябва да се отделят от обществото. Защо не отидеш в Пирогов да обясниш на близките на пострадалия мъж, че тази откачалка е болна и ние трябва да се грижим за нея, а не да затваря в лудница? Ти си е един мръсен долен лицемер и нищо повече!
12
1
 
12
 
! Отговори
R преди 7 години
Нали политиците са ни търговци,все пак.
11
1
 
16
 
! Отговори
R преди 7 години
Ние ги хващаме!,пускаме,хващаме,пускаме!То кат търговията,да се въртът парите:)))))
10
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 16Благодаря Ви за коментара, който намирам за уместен и много правилен. Показателно за силата на едно общество е грижата за неговите най-слаби членове. Четейки, коментарите мога да допълня, че няма не само добро здравеопазване, но и тагедията с образованието е видна.
9
2
 
8
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
А КЪДЕ СТЕ вие НЕатакистите бе.........
8
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повечето от коментиращите са за психиатър, такава злоба и неграмотност - Ужас !"лудница " е психиатрична болница"откачалки " са психично болни хора - Болни като всички други Болни и нито те нито близките им са избрали да са Болни !Да в тая "държава" здравеопазване няма за никой включително и за тях.