Кучешки драми: Лай до дупка в село Железница

Жителите на софийското село се оплакват от развъдник
24 окт 2016 09:52,
21
Кучешки драми: Лай до дупка в село Железница
Снимка: bTV

Бездомните кучета - проблем и в градове, и в села, и в паланки. И изглежда отърване от тях няма!

Само че понякога домашните любимци идват в повече, дори когато са отглеждани в двор на къща. Такава е ситуацията и в софийското село Железница, където в двор на къща се развива истински развъдник за кучета.

Любомир Дончев живее в селото от години. Разказва, че внуците му вече не искат да идват на това уж спокойно място, защото ги е страх от кучетата.

"От 4 часа сутринта тази глутница започва да вие и да лае, не може да се спи, през целия ден няма абсолютно никакво спокойствие", разказва мъжът пред bTV.

Съседите са категорични, че бизнесът с кучетата е за сметка на всички, защото собственикът не се съобразява с никого. Жената, която ги развъжда, отказва коментар.

Оказва се, че всъщност в наредбата за домашните любимци не е уточнен максималният брой на животните, които можем да отглеждаме у дома - дори и ако го правим с цел продажба.

А засега единствената реакция е от страна на Агенцията по безопасност на храните - защото обектът не е регистриран при тях.

От управата на район Панчарево заявиха, че все още чакат жената да предостави информация за любимците си в данъчната служба, но не могат да я санкционират за техния брой, защото няма такава точка в закона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.