Теглиш пари, а на банкомата – изненада! Скиминг!

Мъж намери устройството на банкомат в центъра на София
Обновена: 25 окт 2016 21:12 | 25 окт 2016 21:09,
31
Теглиш пари, а на банкомата – изненада! Скиминг!
Снимка: bTV

За първи път потребител откри скимиращо устройство от банкомат. Мъжът се натъкнал на неочакваната находка при опит да изтегли пари от дебитната си карта.

Стефан Митев изтеглил пари от банкомат, който се намирал на метри от НДК.

"Взех си картата и просто разклатих самия отвор за картата, той се размърда, имаше луфт и при малко повече сила просто излезе цялото нещо. Точно като зелен отвор на банкомат. Имаше си отвор за карта", разказва Стефан пред bTV.

Веднага разбрал, че това е скимиращо устройство. Разпознал го от клипчета в интернет. Занесъл устройството в банката, а оттам го предали в полицията.

Блокирали му и дебитната карта и така крадците не успели да изтеглят и стотинка.

Скимиращото устройство само по себе си не било заплаха. За да ни източат дебитната или кредитната карта, крадците трябвали имат задължително и ПИН код. Именно затова трябва да го крием с ръката си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
US преди 7 години
Къде видя да пиша че живея в САЩ? Имам къща в САЩ и къща в България. Повечето време от годината прекарвам в САЩ, но може да се каже че живея в България. Но това какво общо има със статията не разбирам.
24
0
 
5
 
! Отговори
ha ha преди 7 години
има камери пред всяка банка, слагате обратно устройството и чакате, като се появи крадеца, за врата и в избата и там бой до насиране.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-вероятно не са българи, които са го сложили, те не слагат у нас, защото тука хората нямат пари и не си заслужава риска. А не е ясно защо са му блокирали картата. За да му изтеглят пари, крадците трябва първо да си я приберат, да извадят информацията от нея, да направят копие на картата му и тогава да теглят. Той като им е прибрал информацията няма как да му вземат парите. А иначе, ако попаднете на такоав, НЕ ГО ПИПАЙТЕ, а кажете в банката, иначе няма как да докажете, че не е ваше.
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За първи път, друг път!Пука им на куките.. Те са с крадците!
21
0
 
15
 
! Отговори
Поуицай с коуеуо преди 7 години
А МеВеРе прибра ли " ДОКАЗАТЕЛСТВАТА " ? Води ли " разследване " ? Защо МеВеРе не защитава обществото а помага на престъпниците ?
20
3
 
3
 
! Отговори
До US преди 7 години
Лъжеш, не живееш в САЩ
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САМО КЕШ-ИНАК СИ ОГРАБЕН
18
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали имат камери? Като гледам какво чудо е било нахакано в банкомата, си мисля, че това е станало със знанието на банката.
17
3
 
42
 
! Отговори
US преди 7 години
Stay safe? От 14 годишен живея в САЩ. Завърших тук гимназия, колеж...( можете да си представите че говоря английски добре)имам бизнес между България и Америка, но въпреки всичко, когато говоря на български език не използвам чужди думи. Защо просто не кажете- бъдете внимателни, пазете се, бъдете на щрек? Българският език е богат и прекрасно звучащ. Иначе благодаря за информацията и дано не ви се случва отново.
16
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 19При плащане в магазин, като СВА с Виза няма никаква такса. Ако имаш такси си смени банката.
15
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тегля всичко накуп не плащам с карта в магазина защото на всяко плащане ми удържат пари
14
8
 
2
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
Do 2 Tocno e......taka e... naj kradliva nacija ste potvrduvam ama i najebliva.........
13
9
 
27
 
! Отговори
Тато преди 7 години
Значи ,много добре на човека ,че показва всичко това ,за да предпази съгражданите си , но дали може да се абстрахира малко от американската медийна матрица?! Нали,смисъл - стей сейф или стой нащрек ? ?? Какво му е лошото на СТОЙ НАЩРЕК!?Горките ни съвременни сънародници - дори не могат да говорят български език ,а ние сме тръгнали да се чудим защо все Путин и Русия са виновни ,както и всички инакомислещи - които не са част от АМЕРИКА..Ю ЕС ЕЙ!
12
5
 
26
 
! Отговори
Гошу преди 7 години
Другари и другарки, що не четете и предишните статии по темата? Ето, 14 номер примерно си мисли, че безконтактната карта е много яко и защитено нещо. А само преди няколко дни написаха и то тук, как влиза измамника с подходящо устройство в пиков час в метрото, минава през вагона и де що има безконтактна карта я засича, записва данните като изтегля максимума - 25 лева, след това отива и си ги тегли пак от някой банкомат :)
11
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 12аз пък хич не ги обичам тези дето плащат с карти,защото много бавят опашката
10
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименХората от Виза са съзадали перфектаната система за разплащане. Проблема е, че ако ти се наложе да ползваш градски автобус неможеш да платиш с безконтакта карта.
9
2
 
30
 
! Отговори
Патоки преди 7 години
Дреме им на банките. .Важното да им тече далаверата.Бития бит .... ....ан.
8
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз затова плащам с карта и не се занимавам с банкомати. Научете се, че използването на банкомат трябва да е рядко и то само кагото в обекта няма възможност за картово плащане.
7
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Банките не трябва ли непрекъснато да си проверяват банкоматите?
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами тъй ще е.На тоя скимер до сега щяха да му изгният кокалите в едни минали времена