13-годишното момиче, блъснато на "зебра" – в стабилно състояние

Детето в момента не е в съзнание и е с политравма
26 окт 2016 08:54,
10
13-годишното момиче, блъснато на "зебра" – в стабилно състояние
Снимка: Булфото, архив

13-годишното момиче, което беше ударено на пешеходна пътека във вторник сутринта, е с политравма и в момента не е в съзнание, но е със стабилни жизнените параметри. Това каза пред bTV началникът на детската реанимация в "Пирогов" д-р Христо Пседерски.

Инцидентът стана около 7:30 ч. вчера на бул. "Челопешко шосе" в София. От водача веднага е била взета проба за алкохол и упойващи вещества, но резултатите са отрицателни.

Още по темата

Детето е прието в тежко общо състояние с промяна в съзнанието и политравма – с тежка черепно-мозъчна травма, тежка коремна травма с хемоперитонеум, счупване на дясната предмишница и лявата подбедрица, фрактури на пубисната кост и сакралните прешлени.

В момента момичето не е в съзнание, тъй като вчера се е наложила тежка оперативна интервенция – отстранен е десният лоб на черния дроб, който е бил разкъсан.

Детето остава интубирано в реанимация, на апаратна вентилация. За момента жизнените му параметри са стабилни.

На този ранен следоперативен етап не може да се правят прогнози, каза още д-р Пседерски.

По случая е образувано досъдебно производство. Разследването продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Лина преди 7 години
Каквото и да си говорим щофьорът е карал с много превишена скорост - съдейки по травмите на детето и направо не ми се мисли какъв удър е да изхвърчи на 50 метра. Определено има нуждя от сфетофар. Жалкото е, че трябва някой да пострада сериозно, за да се вземат такива мерки. Познавам добре момичето-преподавах й в училище. Толкова мило, добро и отзивчиво дете. Винаги усмихнато. Така е трябва да се пазим като пресичяме, но тя е дете. Ние трябва да пазим децата... Нищо не може да го оправдае този.
7
3
 
3
 
! Отговори
До 4 Ина преди 7 години
В голяма заблуда си да считаш, че шофьорите са виновни, когато правилата се нарушават. Винаги когато има безнаказано нарушаване на правилата, виновен е първо този, който трябва със силата на държавата да наложи спазването на правилата. В случая виновен е КАТ, че нищо не прави за спазването на правилата в България. Никъде по света правилата не се спазват доброволно. Навсякъде по света, където правилата се спазват, държавата силово е наложила спазването им.
6
1
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
А на този според теб високоскоростен път има ли знак за ограничение на скоростта преди пешеходната пътека до 40 или 50 км/час и ако спазваш правилата, пътя още ли е високоскоростен? Въпросът опира до това, че няма контрол, КАТ не работи и всеки като тук пишещия в първия пост, счита, че пътя е само негов и може да шофира и с 200 км/час, а ограниченията са за будалите.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 5EDIN DEN JOKERITE V RAKAVA 6TE SVAR6AT I TOGAVA 6TE IMA6 PREKRASNATA VAZMOZNOST DA BADE6 ZA KRATKO I OT DRUGATA STRANA...
4
2
 
7
 
! Отговори
Ина преди 7 години
Детето е изхвърчало на 50м. след удара, дали е карал под 100км/ч, а? Вярно , че пътищата са лоши, неосветени, на дупки, но основните виновници са хората-шофьори които си правят каквото искат и защо не, нали шофьора си е в къщи на топло, а и щом не е бил пил или дрогиран, няма какво да му направят, не че и да беше щеше да е от голямо значение!
3
3
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Съди и адвокати превърнаха пешеходните пътеки в капани за пешеходци! Всички пострадали като това момече ще лежат на тяхната съвест!
2
3
 
18
 
! Отговори
Сп??нс преди 7 години
Наскоро минах през доста села във Франция и Италия (не ми се плащаха магистрали) и голямата част от зебрите са осветени, знаците си мигат , "полицайте" си лежат , радарите си снимат.
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може да има пльосната пешеходна пътека на средата на 4 лентов неосветен високоскоростен път!Къде го има това в чужбина?Пешеходните пътеки САМО със светофар и спящ полицай преди и след пътеката! Иначе рискувате живота на децата си понеже сте селяндурии зад волана.