За пръв път след 89-та ляв кандидат води в София

Данните са междинни на базата на 50% обработени протоколи
Обновена: 7 ное 2016 10:43 | 7 ное 2016 10:22, Елка Василева
62
За пръв път след 89-та ляв кандидат води в София
Румен Радев. Снимка: БТА

В трите избирателни района в столицата кандидатите за президент и вицепрезидент Румен Радев и Илиана Йотова, издигнати от Инициативен комитет, подкрепен от БСП, печелят най-много гласове. Данните са междинни и са на базата на около 50 % обработени изборни протоколи, сочат данните на ЦИК, публикувани на сайта й.

В 23-ти избирателен район в столицата при обработени 44, 31 процента протоколи на СИК в РИК на изборите за президент и вицепрезидент води с 24,59 процента двойката Румен Радев - Илиана Йотова, издигната от Инициативен комитет, подкрепа от БСП. Цецка Цачева и Пламен Манушев от ГЕРБ печелят 19,77 процента от гласовете. На трето място в 23-ти район на столицата са Трайчо Трайков и Съби Събев, Реформаторски блок с 18,82 процента. Четвърти са Красимир Каракачанов и Явор Нотев, издигнати от Обединени патриоти.

23-ти избирателен район включва административните райони "Витоша", "Изгрев", "Красно село", "Лозенец", "Младост", "Панчарево", "Студентски" и "Триадица".

Още по темата

В 24-ти избирателен район на столицата при обработени 41,19 процента протоколи в РИК води с 24,51 процента президентската двойка на Румен Радев - Илиана Йотова, издигната от Инициативен комитет, подкрепа от БСП. Втори са Цецка Цачева и Пламен Манушев от ГЕРБ печелят 20,67 процента от гласовете. 15,84 процента имат Трайчо Трайков и Съби Събев, Реформаторски блок. На четвърто място е двойката на Красимир Каракачанов и Явор Нотев, издигнати от Обединени патриоти, която печели 14,06 процента от гласовете.

24-ти район включва районите "Възраждане", "Искър", "Кремиковци", "Оборище", "Подуяне", "Сердика", "Слатина", "Средец".

В 25-ти избирателен район на столицата при обработени 50% протоколи на СИК в РИК водят Румен Радев - Илиана Йотова, издигната от Инициативен комитет, подкрепа от БСП. Те са събрали 26,03 процента от упражнилите правото на глас. След тях са Цецка Цачена и Пламен Манушев от ГЕРБ, които имат 21,89 процента. Трети, с 15,85 процента от гласовете, са Красимир Каракачанов и Явор Нотев, издигнати от Обединени патриоти. На четвърто място с 9,31 на сто се нареждат Трайчо Трайков и Съби Събев, Реформаторски блок.

В 25-ти район се включват районите "Банкя", "Връбница", "Илинден", "Красна поляна", "Люлин", "Надежда", "Нови Искър", "Овча купел".

Така на практика генералът и евродепутатката, издигнати от Инициативен комитет и подкрепени от БСП, повеждат за пръв пъв в столицата, смятана години наред за бастион на десните кандидати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: избориСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
нищо няма да се случи с вноската която внасяме ще си плащаме метрото имагистралите ще спрат уж евр пари за разни измислени земеделци които срещутака наречените бели петна получават евросубсидии минаваме на двустранниотношения с останалия свят живеем в мир сьс сьседите и не се заяждаме с русияоткьдето идва парното
51
0
 
3
 
! Отговори
1977 преди 7 години
Някой би ли ми обрисувал какво би се случило ако България излезе от ЕС и НАТО?
50
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господ да пази България, че тия *** ***.ите вземат ли властта, жална ни майка,
49
2
 
10
 
! Отговори
гласувал преди 7 години
Българи, да изберем един ДОСТОЕН МЪЖ с главна буква нима има сравнение с посочените от " падишаха" Плевньо и Мамата!!!??????
48
0
 
2
 
! Отговори
от55 до 47 преди 7 години
До 47 е моят коментар 55(бг)
47
1
 
9
 
! Отговори
Някоя си преди 7 години
За капак, много е готин!
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Цачева не е казала като Радев,че независима- от инициативен комитет и много ясно без двуличие и както не зад гърба,а даже на преден план се кипрят Йотова и *** то до Цачева е ясно,че е кандидат на Герб!Военните не забравят придибивките и бързат да се пенсионират рано като най-заслужели
45
20
 
8
 
! Отговори
1 преди 7 години
Румен Радев и Илиана Йотова(БСП) спечели в София скоро и в държавата ще ни управляват пак БСП! Честито другари и другарки. Бързо забравяте 1997,2009,2013 и други събития с любезното съдействие на БСП!
44
14
 
6
 
! Отговори
Joko преди 7 години
"За пръв път след 89-та ляв кандидат води в София" Защо се чудите ! Ами то в София освен провинциална *** друго не остана......
43
8
 
19
 
! Отговори
mitova преди 7 години
Успех на балотажа, ген. Радев! Вие го заслужавате!
42
13
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Защо ляв, нали е издигнат от инициативен комитет, нищо че до него стоят Корнелия Нинова и Илияна Йотова?! Генералът се срамува от БСП и се мисли за независим!
41
5
 
26
 
! Отговори
Вики преди 7 години
Гледах пресконференцията на Радев. Изпитах чувство на гордост, че този внушителен мъж, който спокойно парира всеки опит да бъде провокиран, който стоеше уверено и вдъхваше доверие, е МОЯТ ПРЕЗИДЕНТ! България няма да се срамува повече, аз също.
40
5
 
24
 
! Отговори
ТИМ преди 7 години
Честито, ген. Радев! България за първи път гласува с разум, не само със сърце.....
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бгЗащо Цецка или Каракачанов са много независими. То май напоследък в БСП има по-малко бивши кадри и деца или роднини на бивши кадри на БКП отколкото в другите уж патриотични или десни партии.
38
13
 
11
 
! Отговори
бг преди 7 години
Само като видях самодоволните физиолномии на Илияна Йотова и *** Нинова и разбира се стана ясно колко е неЗависим генерала,набързо пенсиониран с 20 заплати накуп.Браво
37
6
 
8
 
! Отговори
бг преди 7 години
Не е за пръв път,а Първанов не беше ли ляв?След лявото правителство на Орешарски май хората забравят...?
36
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 43Абсолютно показваш това,което съм казал.Около мен виждам десетки малки и средни фирми ползващи фондове. Даже и младежи на по 23-25 самостоятелно действащи.А не само кметове,както твърдиш ти.Пълен икономически безхаберник си.
35
6
 
29
 
! Отговори
Николай преди 7 години
Щом ще е "Върховен главнокомандващ на въоръжените сили", то по-добре да е реален Генерал (вече от запаса), а не партиен (парламентарен) администратор, под диктата на измислен герой - генерал пожарникар! Никога не съм гласувал за БСП, но на балотажа ще отида, защото този път те заложиха на личност и то професионално подготвен в случая човек. Срам и Резил за България ако ЦЦ победи на балотажа.
34
0
 
10
 
! Отговори
. преди 7 години
До Анонимен 29В САЩ води генерала. Не го пращай там.
33
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мъчно ми е за България!Нищо хубаво не ни очаква!!!