Още днес: Снегорини чакат снега на 68 места в София

Фандъкова: Приоритетно ще се почистват основни улици и булеварди
28 ное 2016 14:37, Анисия Иванова
12
Още днес: Снегорини чакат снега на 68 места в София
Архив: Булфото

Кметът Йорданка Фандъкова разпореди фирмите, ангажирани с почистването на София, да разположат специализирана техника за зимно почистване на определените 68 места в града.

Следобяд през днешния ден снегопочистващата техника ще бъде в готовност на определените местостоянки, съобщиха от Столичната община.

Във връзка с прогнозата за очаквано застудяване и снеговалеж днес кметът на София проведе работна среща с началника на КАТ – "Пътна полиция" комисар Тенчо Тенев и постоянната комисия за работа през зимния сезон.

Още по темата

Приоритетно при валежи от сняг работата започва от улици и булеварди, по които се движи масов градски транспорт, опасни и стръмни участъци и мостове. След това при необходимост се преминава по вътрешно-квартални улици.

София е разделена на 7 зони и отделно има 4 зони, в които влизат общински пътища. Дейностите по почистване се извършва от 7 фирми.

Всички машини трябва да са снабдени с GPS, което позволява да се проследи движението им в реално време. Контролът на дейността се извършва от Столичен инспекторат.

От страна на Агенция "Пътна инфраструктура" е потвърдена готовност и е осигурена нужната техника за почистването на Северна скоростна тангента и прохода за Владая и западната дъга на Столичен околовръстен път.

Комисар Тенчо Тенев информира кмета Фандъкова, че ще бъдат разположени допълнителни екипи на КАТ за регулиране на движението.

Напомняме на гражданите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия. Създадена е организация в Центровете за временно настаняване да бъдат приемани хора, останали без дом. От 1 декември ще отворят врати и два Кризисни центъра за настаняване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който си я изграл, да й се радва. Който не е гласувал, да не се обажда.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тая селска офцъ още ли е кмет ?
7
0
 
3
 
! Отговори
ПИТАГОР преди 7 години
Дневнишчари ,не манипулираите хората.Времето като историческо и юридическо измерение е по важно от климатично измерение. Пишете за това което обвинения миниитър в оставка Ненчев каза по повод ремонта на двигателите на МИГ 29 в Полша. Експертизата за техния ремонта в Полша е написан през 2014 г не от кои да е от спечелилият вече президентсикет избори ген. Румен Радев ,за да имало диверсификация.Цацаров ,ако ти държи подведи и Радев под отговорност . За да те разцелуват руските ти господари.
6
0
 
3
 
! Отговори
чакалнята на гарата преди 7 години
Те снегорините така си чакат през цялата зима , както обикновено .
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така така нека чистят че с мойте летни пистарки гуми
4
2
 
6
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Слабо,друго беше кога ловяха снежинките във въздуха....
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По Татова време работех в подръжката на пътищата. Само с 15 Зила почиствахме цяла София и околните селца. Като имате предвид че почиствахме и вътре в кварталните улички. Само че тогава бачкахме здраво а не спехме и не карахме Зиловете с вдигнати гребла. А сега чакали снега 68 лежача. Демони-крация братчета. Какво да се прави? Мангизи има да се Присвояват. Пардон Усвояват!
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Fandakova kolko schte di sloji v djoba selskata tarikatka u4itelkata bkp ili i tja e s ubit dado kato zeza milioneti stanahre blagodarenie na pojarnikar vojd ohranitel sladur boiko jenite go haresvat
1
2
 
16
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Сигурно тези 68 места са пред домовете на Свенетка и приятели ;-)Гответе се за изненади значи.