Спирките на градския транспорт – чисти. А леда по тротоарите?

10 лв. глоба грози собствениците, ако не почистят пред входа
30 ное 2016 10:14,
11
Спирките на градския транспорт – чисти. А леда по тротоарите?
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Всички пътни артерии, по които се движат колите на масовия градски транспорт в София, са почистени. Не така обаче стоят нещата по тротоарите. Всяка година десетки души се озовават в травматологията заради счупвания и натъртвания от заледени тротоари.

"Почистването на тротоарите в голямата си част обаче е задължение на собствениците и ползвателите на сградите", коментира пред Нова тв Васко Христов от Столичния инспекторат, пред Нова тв.

"Тези, които не си почистват, ги глобяваме в рамките на работния ден", поясни той.

10 лева е минималната глоба, ако не сме почистили снега от пространството около дома ни, напомниха от Столичния инспекторат. Глобата е същата при повторно нарушение, а ако не бъде платена, се пише акт.

Всички собственици и ползватели на сгради са задължени да почистват около сградите. Същото важи и за фирмите, които ползват определени помещение.

Има улички в София, в които е трудно да се почисти или влезе, заради паркирали автомобили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Както винаги в България колите са на почит пред хората!
9
0
 
1
 
! Отговори
Собственик преди 7 години
Добре де тротоара не е моя собственост бил за обществено ползване. Ами щом е за обществено ползване значи общината трябва да го чисти. Двора на къщата е моя собственост и аз отоговрям дали е почистен ! Предлагам държавата да задължи всички собственици на коли с гребла на предната броня, а пешеходците с лопати за сняг и чувалче със морска сол. Така хем ще се придвижваме до работата, хем ще чистим, нали сме роби на капитализма все пак !!!
8
1
 
0
 
! Отговори
Дръндер преди 7 години
Като почнем да глобяваме общината за всеки непочистен тротоар за който отговаря ще се научат!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяка година слушаме едно и също, като грамофонна плоча са.
6
0
 
2
 
! Отговори
китаец преди 7 години
Това беше първия сняг, земята още не е изстинала и снега не се задържа. Това дава възможност за чиновнически самохвалства, но идва зима -- Що ще лъжат те тогаз?
5
0
 
5
 
! Отговори
курти преди 7 години
Спирам да ходя на работа за да мога да си почистя тротоара.Накрая на месеца общината да ми плаща тока и другите разходи разходи.
4
1
 
8
 
! Отговори
ДА преди 7 години
Абе-ДНЕС!!!Защо триете коментарите,които не ви харесват!?То не са звездички,не е ***,когато нещата се назовават с истинските им имена!Това ли ви е свободата на словото-да ви пикам на демокрацията!
3
1
 
9
 
! Отговори
Орландовци преди 7 години
От СО за нашия квартал се сещат само по избори и когато трябва да се плащат данъци. Иначе кучета ни яли ! Да беше само проблема с непочистените тротоари около общинската собственост, ами старите трамваи, които не се отопляват и вътре е по-студено от вън ? Иначе билетчето е на цената на метрото ! Снегорините минават само по двете главни улици, а стотиците други малки улички остават непочистени, докато не се стопи снега. Тротоара около поликниниката никога не е почистен !!!
2
1
 
17
 
! Отговори
Шака Зулу преди 7 години
Не разбирам какво е това разграничение - улиците може да почистват, а тротоарите са оставени без надзор... на добрата воля на отделни собственици... та и те са общинска собственост - трябва да се почистват на общо основание, както и улиците ...
1
0
 
19
 
! Отговори
Мирослав преди 7 години
А кого глобяват, когато тротоарите са непочистени около общинските имоти? Тротоарите от трите страни на частно училище "Белекс" в квартал Орландовци (имотът е общинска собственост, бивша детска градина) не са почиствани от години. Същото се отнася до тротоарите около бившето СПТУ по енергетика в Орландовци.