30 нови автобуса ще потеглят в София

Общината пусна обществена поръчка за возилата за 10,3 млн. лв.
16
30 нови автобуса ще потеглят в София
Снимка: Булфото, архив

Столичната община ще купи още 30 нови дизелови автобуса, които да сменят возила на градския транспорт от 1978, 1988 и 1989 г.  За целта вече е пусната обществена поръчка за над 10,3 млн. лева, съобщава "Монитор". Парите бяха спестени от покупката на вече влезлите в употреба 110 автобуса от Китай, които излязоха около 33 млн.лв.

Возилата са нископодови, климатизирани, с видеонаблюдение, мобилен интернет, ергономични седалки и са с най-високия екологичен стандарт в Европейския съюз - ЕВРО 6. В момента автобусите обслужват 9 линии на градския транспорт в София.

Според програмата за обновяване на превозните средства след 3 г. най-старите автобуси в столичния градски транспорт ще са произведени през 2007 г.

Планира се поетапното закупуване на още 160 автобуса, част от които ще са на ток. Старите возила ще бъдат обявени за продажба или бракувани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Софиянови автобуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лошото е, че не се пази ( не от пътуващите - в цял свят са същите ), а от операторите на автобусите. Пет годишни изглеждат на 5, никога не са нито (вътре) и т. н.
8
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да разбираме - парите ще лапне някой, който успее да намери бракувани автобуси от Европа.
7
3
 
2
 
! Отговори
Шопиянец преди 7 години
Германски, китайски - в мощните космати лапи на туземните шафьори, които ги карат като *** трактори няма как да оцелеят повече от 3 години...
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Купуват се дизели за един рядко мръсен град. А някои други столици (като Атина например) искат да спрат дизелите до 2020-та.
5
1
 
5
 
! Отговори
много добре преди 7 години
Сега остава да започнат да взимат пари за предлаганата услуга. Защото в провинцията кретаме с рециклирани возила, но частника не дава да се возим без пари, защото на него никой не му дава пари да си купува нови автобуси.
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Китайчета са,нали?!
3
15
 
5
 
! Отговори
DiesIrae преди 7 години
И на останалите 70% от населението на България и дреме на кое за новите шопски автобуси? Вместо да пишете простотии защо не зададете въпроса до кога цялата държава ще храни един град? До кога ново за София, а остатъка от държавата на подаяния? Защо парите от митниците в Русе, Свиленград, Варна и др. да ходят в София за преразпределяне. Я всички данъци където са платени там да остават да видим тогава шопите дали ще имат нещо по ново от 1800 година? Сега какво нищо не правят пари получават.
2
5
 
8
 
! Отговори
123 преди 7 години
А междувременно има градове, в които 2/3 от града е на минимална заплата или по-ниска(сива икономика)Похвално за управляващите само София поливайте.
1
2
 
13
 
! Отговори
Поп Грую преди 7 години
Да не видим след десетина дни брониран хафтобус, шофиран лично от Слънцеликия Семконапълнен Велик Кормчия БМБ???