Кметицата на "Младост" гарантира: Ще си върнем земите!

Десислава Иванчева обещава да заведе дело за реституираните имоти
8 дек 2016 09:47,
9
Кметицата на "Младост" гарантира: Ще си върнем земите!
Снимка: BTV

Събираме документация и ще заведем дело за възвръщане на земите ни, каза кметицата на "Младост" Десислава Иванчева поповод разкритието отпреди ден, че общински терени в квартала са били "реституирани" чрез фалшиви документи.

Още по темата
Оказва се, че три имота на военното министерство в кв. "Полигона" са отнети по същия начин.

Иванчева съобщи още, че е наредила да се актуват всички общински имоти, съобщава BTV.

"Странно е през 2016 г. отново да има пик на т.нар. реституция и това трябва да е лампичка в главата на всеки по веригата", каза общинският съветник Орлин Иванов.

Говорителят на Софийската районна прокуратура Невена Зартова съобщи, че от ден прокуратурата извършва проверка на скандалните сделки.

Няколко парцела с обща площ 11 декара, при това в най-желаните от строителите части на столичния ж.к. "Младост" се оказаха не общинска собственост, а частна.

Прехвърлянето на собствеността става по скандален начин, но сделките "минават" пред всички институции, които е трябвало да гарантират законността.

"Възстановяването на собствеността" започва с три документа – решения на поземлена комисия от 1994 и 1997 г., които се оказват фалшиви.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Жорик преди 7 години
До ФронтоГоворим за законните общински земи, за да не бъдат окрадени пладнешки. Тези, които са реституирани преди години, така или иначе са извън тази категория.
8
1
 
2
 
! Отговори
Димитър преди 7 години
А, ако собствениците на имоти, върху които са построени панелките си поискат земите, какво ще прави тая неука кметица?
7
3
 
4
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
" Ще СИ върнем ... " Леле какво ще стане когато хората от Дървеница и Горубляне СИ поискат земите!
6
11
 
3
 
! Отговори
Мхм... преди 7 години
До сминдух енд чесънКОЯ пък да е тозлкоз Десислава Иванчева- да помислим, да помислим, да помислииииим- А, ама тя била човек на "честния", "некорумпиран" "НЕ работещ в енергентиката", "НЕ червен ******", "велик политик" и т.н и т.н господииииииин Кутееееев- /без аплаузи/....Тая т.нар. кметица с прилежащите и вече "бивши фирмички" и "червени подпорки от тук и от там" да вземе да направи каквото може, стига с тия популистки номерца...
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важно е сега човешкият фактор в отговорните институции да си свърши бързо и качествено работата, и тя да е се базира на нещо повече от вътрешно убежедение, за да не пием поредната студена вода...
4
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Не само общината да си върне земите но и на тези мошенници да им се обяват имената ида бъдат вкарани в затвора.Едни отнай големите играчиса от община Панчарево главния им инжинер трябваше да бъде уволне и осъден но той още е там и замита далаверитеси.Сменят кета на панчарево инжинера си остава урежда новия кмет с имоти и така си живеят.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предишната кметица г-жа Авджиева, дали ще има нещо да каже по този въпрос. Доста схеми лъснаха в този квартал, той е огледало на цялата ни престъпна държава.
2
0
 
42
 
! Отговори
нищо ново преди 7 години
Такива кражби на земя има и в други общини в София,това е организирана престъпна група в която участват много държавни и общински служители,адвокати,съдии,нотариуси печалбите са милиони и тя не действа от днес....
1
1
 
30
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
По подкрепата на действията на новата кметица в "Младост" ще ги познаем кой кой е?