Напразнувахме се и се прибрахме в София – с 3600 коли в час

200 хил. коли щурмуваха столицата в последния почивен ден
3 яну 2017 07:20,
8
Напразнувахме се и се прибрахме в София – с 3600 коли в час
Снимка: Монитор

С 3600 коли на час са се завръщали софиянци в столицата в най-пиковите часове на 2-ри януари, съобщиха от КАТ за "Монитор". Това означава, че средно на всяка секунда по едно возило е влизало в София в деня на голямото завръщане след празниците.

За да се размине сериозния трафик без произшествия, от КАТ бяха направили сериозна организация.

Най-големият поток от пристигащи се очакваше да дойде от Гърция, където след Коледа голяма част от празнуващите сляха празниците и останаха в Южната ни съседка и за Нова година. Затова на влизане в София през Владая бяха обособени две ленти за движение.

Очакваше се над 200 000 автомобила да влязат в столицата в последния почивен ден от новогодишните празници, но това не стана факт. Според полицията по-слабо натовареното движение се дължи на това, че много хора са използвали отпуската си, за да си удължат празниците и ще се приберат на 4 януари.

Въпреки отмененото бедствено положение в Бургаска област, достъпът до няколко села все още е труден. Всички републикански пътища в региона бяха отворени за движение при зимни условия, след като в събота бяха разчистени кризисните отсечки Карнобат-Айтос и Айтос-Бургас.

По време на пътуването по празниците миналата година на пътя са загинали 16 души, а близо 300 са ранените. Черната статистика на КАТ за тези празници още не е готова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
3600 коли в час!!! Та това е смешно малко. В обикновените дни, влизащите в София МПС-та са повече. Да не са изпуснали една нула?
5
3
 
1
 
! Отговори
Парко преди 7 години
София е забележителен град, последната ориенталска столица в Европа.
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
3600 коли в час е добър показател, но по-добър е "селяни в час". Измерва относителния интелектуален потенциал на водачите и пасажерите, преминал през "Траянови врата" и "Витиня" за единица време.
3
5
 
5
 
! Отговори
До 2-ри преди 7 години
Като можеш,толкова много,защо не си стоиш на родния кряй....сел***к!!!???
2
4
 
12
 
! Отговори
Селянин преди 7 години
До АнонименЩото някои, освен да чистят *** могат и нещо повече, но кухата ти шопарска кратуна няма как да го стопли.
1
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не си останахте там???