Учениците в София ще учат от понеделник

Фандъкова получила стотици молби за по-дълга ваканция, но...
Обновена: 7 яну 2017 17:01 | 7 яну 2017 15:58, Веселина Йорданова
80
Учениците в София ще учат от понеделник
Снимка: архив, БулФото

Учениците в София ще бъдат на училище в понеделник. Ваканцията в столицата няма да бъде удължена, пише "24 часа".

Още по темата
Още в петък столичният кмет Йорданка Фандъкова е разговаряла с шефката на Регионалния инспекторат по образование Ваня Кастрева.

Оттам са уверили Фандъкова, че няма обективна необходимост ваканцията в столицата да бъде удължена.

Столичният кмет е настояла директорите на всички училища да започнат да затоплят сградите и да пуснат още през уикенда парното в тях, за да не стоят на студено децата в понеделник.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова написа в профила си във Facebook, че от вчера следобед до днес е получила няколкостотин лични съобщения от ученици, които искат ваканцията за софийските училища да бъде удължена до 11 януари.

"Миналата сряда по мое настояване Инспекторатът по образование на София удължи ваканцията до 9 януари. Вчера всички директори получиха инструкции от Инспектората да пуснат отоплението, така че през събота и неделя учебните стаи да се стоплят. Ако все пак някъде има проблем с отоплението, директорите могат да обявят и неприсъствен ден", посочва тя.

По отношение на минусовите температури навън - те са неоспорим факт. Затова в последните дни полагаме големи усилия да почистваме от сняг и лед основните улици. Така въпреки усложнената зимна обстановка в София, всички линии на градския транспорт се движат и до всяко училище може да се стигне, допълва Фандъкова.

По думите й поради тези причини повторното удължаване на ваканцията се отлага засега.

"Разбира се, следим обстановката и сме готови да реагираме при промяна на ситуацията в София", уверява тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Питамза миналия понеделник за жалост.
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До MarioСъвсем си прав брат на кой му се ходи? А и ние мръзнем на студа а половината си почиват.ТЕ СА НЕНОРМАЛНИ да ни пуснат на училище.
62
1
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
До Родител Здравето е важно , ама изпълнението на плана за една петилетка също е важно. Я си представи че децата изостанат с материяла за една седмица. Малееее, ужас!Няма да наваксат за една година.
61
0
 
6
 
! Отговори
Питам преди 7 години
За кой понеделник става въпрос ?
60
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мързеливци.
59
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РодителНе не цялото да е с главни букви
58
11
 
3
 
! Отговори
Роки преди 7 години
До РодителНе желаем да се присъединим към вашата пропаганда, реклама и т.н. Отидете да се рекламирате другаде
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе хора имате ли мозък или нещо Кунева е казала да сте до 9 а Фандъкова прие решението защото и е задължително.А и училищата в другите графове са дървени и затова другите градове са до 11 или 10 а във София са от по-добре даже Фандъкова е обещала утопление на училищата в София и изчистване на снега.
56
6
 
7
 
! Отговори
Батман преди 7 години
Така като чета коментарите на родителите, абе що не вземете да ревете да не ходите на работа, че на вън е -15 аааа?
55
1
 
14
 
! Отговори
Николай преди 7 години
Епидемията не е отшумяла, времето е най-студено в София и много добре знаем какъв ще е градския транспорт по тези заледени и заснежени улици, та как ще се придвижват децата без метро до даскало не знам и имам един въпрос към госпожа Фандъкова. Ти грипната епидемия ли искаш да усилиш бе аланколу? За всеки човек с мозък в главата е напълно очевидно, че само в София да пратим децата ни училище, защото два дена явно са в пъти по важни от здравето им е пълна глупост и няма никаква логика!
54
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
По новините казаха, че броят на болните дори се е увеличил! От какъв зор ще пуснат болните, полу болните и здравите в този студ на училище та да стане епидемията още по-голяма?! Тази Фандъкова мисли ли с главата си? На много други места, където е дори по-топло няма да се учи, а в София само ще учат?! Какво се опитва да покаже с това?!
53
1
 
22
 
! Отговори
Mario преди 7 години
Това е пълна глупост. Само в София е оранжев код.Най-студено е.Има и много сняг.А в Пловдив.Не е толкова студено няма и сняг.Ама там децата ще почиват.Децата в София ще ходят и след това ще са болниКакъв е смисъла само те да ходят.Фъндъкова трябва да е ненормална.Била казала училищата до са затоплени.Е ще видим колко ще са затоплени.То парното в училището на детето ми винаги работи ама е СТУД.По-разумно е и в София да се удължи ваканцията.Нека и Госпожа Кунева се намеси.А й ще вали в София сняг!
52
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само в София е оранжев код , но децата в София ще учат!Идеята на г-жа Фандъкова е да отидат два дни в студа за да могат след това да напълнят кабинетите на лекарите , за да се увеличи потреблението на лекарства и оттам сигурно това ще е добре за икономиката!!!! Не е лесно да ***!!!!
51
2
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Взимам си една бележка от личната.
50
26
 
12
 
! Отговори
GTL преди 7 години
Лелее. Не мога да повярвам. Модерна работа. Ваканция заради студ.......и то -15. Нямаше ли такива студове преди години? Аз помня, имаше и за оплакващите се, това за Ваше сведение е доста здраво време. Стига лигавщини.
49
5
 
34
 
! Отговори
Бори преди 7 години
Фандъкова, незабавно пускай децата във ваканция! Ти ли ще носиш отговорност, ако има инцидент с някое дете при -20 c? Това е възмутително! Как не те е срам? На каква се правиш?
48
1
 
12
 
! Отговори
Даниел преди 7 години
Извинете но имате грешка доколкото прочетох в статията какво са решили пишеше че София-област също няма да се учи!
47
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Права сте,от много години контрола по училищата по отношение на хигиената и профилактиката по време на грипни епидемии я няма изобщо.Интереса е само какви пари кой ще вземе и после много болни деца.
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам две деца,едното учи подготвителен в СМГ,другото в СПГТ,разлика в хигиена от земята до небето.В СМГ чисто и уютно в СПГТ смрад и мърсотия,неизмито ,а имат и ресторант,където детето ходи на практика.
45
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Учител съм и знам ,колко е ефективно обучението в такива прекрасни зимни дни.