Учениците в София ще учат от понеделник

Фандъкова получила стотици молби за по-дълга ваканция, но...
Обновена: 7 яну 2017 17:01 | 7 яну 2017 15:58, Веселина Йорданова
80
Учениците в София ще учат от понеделник
Снимка: архив, БулФото

Учениците в София ще бъдат на училище в понеделник. Ваканцията в столицата няма да бъде удължена, пише "24 часа".

Още по темата
Още в петък столичният кмет Йорданка Фандъкова е разговаряла с шефката на Регионалния инспекторат по образование Ваня Кастрева.

Оттам са уверили Фандъкова, че няма обективна необходимост ваканцията в столицата да бъде удължена.

Столичният кмет е настояла директорите на всички училища да започнат да затоплят сградите и да пуснат още през уикенда парното в тях, за да не стоят на студено децата в понеделник.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова написа в профила си във Facebook, че от вчера следобед до днес е получила няколкостотин лични съобщения от ученици, които искат ваканцията за софийските училища да бъде удължена до 11 януари.

"Миналата сряда по мое настояване Инспекторатът по образование на София удължи ваканцията до 9 януари. Вчера всички директори получиха инструкции от Инспектората да пуснат отоплението, така че през събота и неделя учебните стаи да се стоплят. Ако все пак някъде има проблем с отоплението, директорите могат да обявят и неприсъствен ден", посочва тя.

По отношение на минусовите температури навън - те са неоспорим факт. Затова в последните дни полагаме големи усилия да почистваме от сняг и лед основните улици. Така въпреки усложнената зимна обстановка в София, всички линии на градския транспорт се движат и до всяко училище може да се стигне, допълва Фандъкова.

По думите й поради тези причини повторното удължаване на ваканцията се отлага засега.

"Разбира се, следим обстановката и сме готови да реагираме при промяна на ситуацията в София", уверява тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това решение е безотговорно.
23
26
 
4
 
! Отговори
:) преди 7 години
от мързеливци оправдания да слушаш
22
3
 
29
 
! Отговори
До трол25 преди 7 години
Престани да тролиш,защото ако нямаш деца за които да си загрижен не се бъркай като не разбираш.*** не се намесвай в жужди кахъри
21
23
 
1
 
! Отговори
:) преди 7 години
не им минават номерата за щастие
20
51
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Канада,Япония, Норвегия, Швеция, Финландия там дали чакат да стане плюс 10за да ходят на училище. Ааа,чакай то там е почти винаги зима.Марш на училище мързеливци. Освен простотии да вършите в училище друго не правите.
19
46
 
11
 
! Отговори
:) преди 7 години
айде на училището, мър.зеливци.. тия евтини номера другаде ами да ви направят ваканцията до лятото, че да няма къде да се подхлъзвате.. едно време майка му и баща му като са ходели на училище сигурно зима не е имало
18
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фандъкова и Кастрева за назидание по спирките в 6 часа сутринта.така докато трае зимата а после на изпити ама такива каквито измислиха да държат децата ни.през срока да ги изпитват по 12 пъти на предмет както прие новото правителство и ако имат повече от 25%отсъствие по болест вън от работа както прие новото правителство за децата ни.а ние родителите е крайно време да не мълчим а да защитим децата си.
17
1
 
57
 
! Отговори
питам си преди 7 години
Колко хора минаха през "Пирогов" с травми от перфектно почистения град? Ако някое дете или деца пострадат, отивайки към училище, дали самоковското картофче ще носи отговорност? Освен усмивки и лентички, трябва да се носи отговорност за безхаберие и селяндурщина. Кметката е напуснала селото, но селото не е напуснало мисленето й!
16
2
 
67
 
! Отговори
оставка преди 7 години
Наистина градският транспорт работи, но докато се стигне до него? Децата трябва да са навън в 6.30 - 6.45 часа сутринта, за да стигнат до 7.20 часа в затопленото училище. Колко време ще чакат автобуса или трамвая? Защо Фандъкова не излезе сутрин в 6.30 часа и с градския транспорт да стигне до Общината на Московска, а се вози със затоплен Мерцедес от вратата пред дома й до вратата на кметството?!? Защо дУпетатите си гласуваха платена почивка /без да има такава възможност по Конституция/?
15
1
 
48
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Фандъкова явно иска да покаже колко добре уреден град е София... това обаче е невъзможно, Дори в дните, в които климатичните условия са добри, придвижването в този град е умопомрачително мъчно. Сега, при тези минусови температури и непочистени улици, ще е направо ад. Някой писа, че навремето се било учило и при такива условия,....само че тогава София не е била задъхващ се двумилионен град!!!!
14
2
 
51
 
! Отговори
Майка преди 7 години
Тази некадърница Кастрева е за затвора,а не да определя съдбата на децата ни.Фандъкова не я е срам , а била учител.смях.децата трябва да са във ваканция ,защото никое дете не трябва да стои на минусови температури ,за да ходи на училище където на нищо не ги учат
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само тези, чийто родители карат Шкода!
12
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До i'mНа времето децата имаха имунитет драги, не като сега. Индустрията си върши добре работата, фармацията тоже.
11
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Така въпреки усложнената зимна обстановка в София, всички линии на градския транспорт се движат и до всяко училище може да се стигне, допълва Фандъкова." А Фандъкова чака ли автобус по 20-30 мин. сутрин? На минус 20?!
10
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кметице, помисли пак! Има време. Айде да не доразболяваме децата!
9
38
 
19
 
! Отговори
i'm преди 7 години
Ай стига бе с тия глупости! И на времето имаше студ и сняг пък се учеше и нямаше такива лигавщини и тръшкане в стил "Ужас, какво ще правим сега, заваля сняг?!". То не бяха вакнции, то не бяха почивки и простотии. Сега пък молби чак, а ВКС няма ли да се произнесе с някое височайшо съдебно решение за дървена ваканция? Всъщност най-добре да се свика Велико народно събрание, за да реши този проблем с ваканцията, 'щото видители застудяло малко повече и сега ще се мре! Пфууу аман от ***!
8
36
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички кафенета да са добре затоплени, за да посрещнат учениците в понеделни. Заповед на Градоначалника на Селото.
7
34
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По принцип никой не учи всеки е в някое кафе
6
5
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безмислени демонстрации видите ли колко всичко ни е наред.В неделя се очаква температурите да паднат до -25 градуса има грипна епидемия засегнала 20% от населението,но ще се учи.Не е лесно с комунистически бабички с промит мозък гонещи план график.Дано не стане трагично.
5
2
 
51
 
! Отговори
възмутен преди 7 години
Че то кога е било в последните 5 години да има грипна ваканция за учениците в София. Може и по 8 деца да са в клас, но се учи.