Чистят шахти, махат висулки… Фандъкова така нареди

Парното във всички училища работи, за да е топло в сряда
16
Чистят шахти, махат висулки… Фандъкова така нареди
Снимка: Булфото, архив

Столичният кмет Йорданка Фандъкова свика щаба за зимно поддържане с цел разпределяне на нови приоритетни задачи във връзка с обстановката в София.

Още по темата

Осигурена е проходимостта в града, градският транспорт към момента се движи по всичките си маршрути, уточниха от Столичната община.

Ще продължат обработки приоритетно със смеси срещу заледяване на трасетата на градския транспорт поради ниските температури. Продължава и почистването на основни вътрешно-квартални улици в столичните райони, където условията позволяват.

По данни на фирмите, отговорни за почистването на града, обработването на малките улици е затруднено от паркирали автомобили и ниските температури. Продължава почистването на тротоарите и извозването на сняг от пешеходните зони.

Кметът възложи на екипите на фирмите през следващите дни да се осигури почистване и проходимост на уличните шахти. Екипи на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" започнаха почистване на ледени висулки от обществени места – пътни подлези и мостове.

В Столичния автотранспорт са предвидени дежурни, които подготвят превозните средства за деня, включително се осигуряват добавки в горивото против заледяване, съобщи директорът на компанията Слав Монов.

В парковете се извършва почистване и обработка на алеите, в това число опесъчаване в парк Витоша на пътя "Драгалевци – Алеко" и "Бояна – Златни мостове".

Общинските кризисни центрове осигуряват подслон и храна за останали без дом хора. Центровете работят двадесет и четири часа. Българският червен кръст осигурява дрехи. Общинските болници извършват прегледи на нуждаещите се от центровете.

Дирекция "Образование" на Столичната община и районите администрации продължават да следят ситуацията в столичните училища с отоплението.

Разпоредено е да работи парното във всички училища и да се докладва за температурите в класните стаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
картофка преди 7 години
Значи така: свиквам щаба, възлагам, инспектирам и ако има виновни строго санкционирам!
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на снимката "перфектно почистване" на улици и тротоари след свикването на щаба!
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те улиците не са почистили още!
9
2
 
11
 
! Отговори
рускиня преди 7 години
До Бай Иван. Това и аз исках да питам, защо трябва "царственна особа -Фъндъкова" да нарежда за почистване на шахти и улици. Защо работа в община не е организирана така,че всеки знае свое място и работа свързана с него? Това че Фъндъкова прави Пиар е от ясно по ясно. Но вижда се ,че тя не може да ръководи един град, не може да организира работа на подчинени, щом се налага за свикване на щабове, полкове, ескадрони. Апропо - къде са ескадрони с лопати и метли от чистота - не ги виждам вече 4 ден?
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Fandakova vosi se na gradskia transport ne s schofior i djip koja si ti uluzite ne da po4isteni mrasotia jizi jabeli vidulli a ti kmet s milion4eta isles da rinesch snega selska daskaliza
7
2
 
12
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
А защо трябва все някой да на някого да нарежда, защото сме в предизборна ситуация, или защото никой не си върши работата ?В тази държава има какви ли не измислени позиции за които се плащат заплати, ама като стане напечено, я премиера ще наред, я кмета ще нареди. Защо ги държите на щат тия хора тогава ?
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аре стига циркове и децата от децката цнаят че чрез гласуване нищо не се избира
5
2
 
8
 
! Отговори
вкиснат преди 7 години
А пък при нас в малка уличка на Руски паметник вече трети ден не се вясват на камион. Оринахме се в бокл'ук.
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Осигурена е проходимостта в града, градският транспорт към момента се движи по всичките си маршрути"--- ВИЖДА СЕ ОТ СНИМКАТА --- :):)
3
1
 
12
 
! Отговори
ууууу преди 7 години
Надежда потъна в сняг. Е, имам предвид само квартал Надежда
2
6
 
13
 
! Отговори
рускиня преди 7 години
Тротуарите не са почистени абсолютно никъде. Пред училища и детски градини също. Никъде не се виждат *** бойци от щаба на Фъндъкова по зимно почистване. Май само щабовете свикваме?
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
разбрахме за разпоредбата на Фандъкова а какво каза Фъстъкова ?