Ваканцията в София продължава и утре, в клас още е студено

Столична община: 12 януари ще е учебен ден
10 яну 2017 11:53, Анисия Иванова
37
Ваканцията в София продължава и утре, в клас още е студено
Архив: Булфото

Столична община обяви и 11 януари (сряда) за неучебен ден. В над 70% от училищата на нейна територия все още цялостно или частично не е постигната необходимата температура за провеждане на учебни занятия, съобщиха от Столична община.

В голяма част от училищата на по-високите етажи и в северните и северозападните крила от сградите температурите са под нормите. Според изискванията на Столичната регионална здравна инспекция за провеждане на учебен процес в училищата е нужно температурата в стаите да бъде над 18 градуса.

Замерванията продължават и очакванията са до четвъртък нужните температури да бъдат постигнати.

12 януари (четвъртък) ще е учебен ден, като в правомощията на директорите е да вземат решения за режима на работа в конкретното училище.

Проблемът със затоплянето на стаите идва от това, че по време на ваканцията отоплението е било намалено до минимум и отнема повече време температурата да бъде възстановена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
7
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Чудесна новина за дечурлигата, не е лошо да ги разпуснат до неделя включително... няма да изпуснат кой знае колко учебен материал!
25
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе я направо преустановете учебните занятия, докато не дойде пролетта. Егати измислената държава.
24
2
 
10
 
! Отговори
правилно преди 7 години
Децата трябва да си стоят по домовете при тези условия, а не да мръзнат по спирките и по пътя до училище. Мъдро решение.
23
8
 
3
 
! Отговори
Васка Георгиева инж. преди 7 години
София е почистена, училищата са затоплени! Аман от хейтъри! Цяла седмица да вали, пак ще я почистим! Цялата! Сама! До кокал! Пардон! До асфалт! А децата да излизат да чистят, да се стоплят!
22
3
 
0
 
! Отговори
Mrej преди 7 години
Vakancia za brakuvanite jeepki na david cameron i novite jeepki na merkel i junker...vsichki koli sa zatrupani krai sinorite...samo zilovete ne.
21
1
 
3
 
! Отговори
Clarin преди 7 години
Elektricheska i biogazova vakancia...
20
4
 
18
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 7 години
Стига сте изливали злоба бе! Повечето от тези, които пишат така , са родители, които възприемат училището като място за отглеждане на отрочетата им.Ето, че се налага вие да си търпите това, което сте възпитали...ама нещо не издържате.Иначе плюете по учители и учители, но сега ви е криво!Справяйте се-нали сте много отворени.Ситуацията е бедствена в цялата страна. Търсете си платена бавачка и на това ли да ви открехвам.
19
0
 
7
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Сняг вали вали валивън е бяла Зима !Термометърче кажи,дъжд кога ще има.
18
1
 
7
 
! Отговори
мани мани преди 7 години
и какво излезе заради ваканция на параджиите, учебния процес е спрян?!дозатоплянето съвсем не е по-евтино също
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Децата в руското селце Оймякон на -20 градуса играят цял ден навън, а при -40 спират да ходят на училище.
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо да ходят четвъртък и петък? Няма да станат по-умни.Най добре направо в понеделник
15
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе, направо го закривайте това нещо, наречено училище! Какво им губите времето на децата! Я, вместо да ходят там, колко полезни неща могат да свършат. Я, до мола могат да идат, я довечера в някой бар... пък вие ще учат! Глупости!
14
2
 
13
 
! Отговори
1 преди 7 години
По-добре да не отваряйте до юни месец..
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Елитната Испанска гимназия е без парно!Сетиха се да го ремонтират миналият месец!
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Около училищата тротоарите са в преспи и заледени, а те замитат не справянето на общината с температурата!Очакват лелки на 50-70 годишна възраст - чистачките в училищата работещи за по 250 лева да го изчистят?
11
0
 
7
 
! Отговори
Georgi преди 7 години
Столична община.Здравейте ***!"отоплението е било намалено до минимум и отнема повече време температурата да бъде възстановена"
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще стоплят стаите поне ден след като пуснат парното на максимум. Ако продължават да икономисват, ще стоплят стаите един ден след като учениците влязат в училището.
9
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брех, горкичките, било им студено и не можели да учат! Ама ако ги поканиш да идат на ски, изведнъж вече няма да им е студено. То ако преди 50-60 години са затваряли училищата в повод и без повод бабите и дядовците ни нямаше да се научат дори да пишат и да четат! Питайте някоя баба как на село се е вървяло пеша (о, ужас!) в преспите за да стигнеш до училището, което е било на 2,3,4 или дори повече километри от дома ти. Пък не са умрели и са завършили!
8
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продължавайте им още ваканцията, сакън да не им влезе нещо и в без това празните глави. Ама то да се мотаеш по кафетата и дискотеките е по-добре...Българийооооо никога няма да се оправиш!!!
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама защо им е спряно парното, второ ако се пусне както трябва то затопля веднага това са глупости пълни.