Фандъкова недоволна от чистенето, няма да плаща на фирмите

Техника чистила София цяла нощ, към момента всичко е наред
Обновена: 11 яну 2017 09:54 | 11 яну 2017 08:17, Мария Нестерова
50
Фандъкова недоволна от чистенето, няма да плаща на фирмите
Снимка: Dnes.bg

Столичната община няма да плати на фирмата, отговаряща за почистването на Цариградско шосе вчера. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

По думите й пътната инфраструктура в София днес ще бъде проходима при зимни условия. 

През цялата изминала нощ в София непрестанно са извършвани обработки във връзка с интензивния снеговалеж. Работата на снегопочистващата техника продължава и към момента 146 машини изпълняват обработки на терен.

Избутване на снежна маса от пътните платна и разпръскване на смеси срещу заледяване са направени във всички райони на територията на Столичната община.

По неколко обработки са изпълнени на трасетата на градския транспорт. Продължава снегопочистване и по основни улици в кварталите. Обработени са и общинските пътища, отговорност на Столична община, в районите Връбница, Нови Искър, Кремиковци, Панчарево, както и Южната дъга на Околовръстен път.

Опесъчаване и почистване на сняг е направено на планинските пътища "Бояна – Златни мостове" и "Драгалевци – Алеко" в парк Витоша.

Към момента градският транспорт се движи по всичките си маршрути.

Извършва се почистване на сняг от прилежащите пространства към спирките на градския транспорт и подлезите.
В Кризисните центрове са настанени 205 нуждаещи се хора, останали без дом. Гражданите могат да подават сигнали на телефон 112.

Напомняме на пешеходци и шофьори да бъдат внимателни навън предвид зимната обстановка и ниските температури. Шофьорите да използват автомобилите си добре оборудвани за движение през зимата.  


50
Напиши коментар Коментари
45
1
 
1
 
! Отговори
Joko преди 6 дни
Стига с това чистене, стига с този смешен плач ! Зима е, иванов ден е.... На мен снегът не ми пречи. Който иска олизан асфалт има избор : или обратно на село .и..... в Абу Даби !
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Затова с поддръжката на ДЪРЖАВНИ пътища трябва да се занимава ДЪРЖАВАТА, а не разни частни фирмички.
43
1
 
4
 
! Отговори
тарикат преди 6 дни
Имам предложение към теб ! Безплатно ти регистрирам фирма на твое име, ти си закупуваш техника, да речем десетина снегорина от по 300 000 лева всеки /или пък ги вземаш на лизинг, като естествено си залагаш личното жилище/ и ... тук идва най-хубавата част - получаваш поръчката от общината ! Естествено без да има заплащане, нали така искаше ?
42
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Не ме интересува дали ще плаща, ами да наемат фирми, които вършат работа! Не може да газиш в преспи в столицата!
41
0
 
14
 
! Отговори
Иван М. преди 6 дни
До Плавник

В Манастирски и Бъкстон пък изобщо не съм видял никаква техника. Улиците са със снежен слой отдолу още от предния сняг.
40
0
 
14
 
! Отговори
Иван М. преди 6 дни
До BURZUM: Каква сибирска зима, това е една нормална зима със сняг. Дайте да им организираме на фирмите по снегопочистване един курс как се чистят пътища.
39
0
 
9
 
! Отговори
Димитър преди 6 дни
Мария Нестерова, колко точно са "нЕколко обработки"?:)))
38
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
СЕГА НЯМА ДА ПЛАЩА.
СЛЕД МЕСЕЦ ЩЕ ИМ ПЛАТИ ТИХОМЪЛКОМ.
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Как се става милионерка от некаква даскалица? Целуваш на БарБутко шлифра, гледаш го верно в очите, крадеш от поръчките и чу даваш колкото поиска. Остава и за сополивка-крадливка и тя хей така с нежната усмивчица заживя като мастит търговец, накупи, построи, накраде. И ние се надяваме на някаква адекватност в решенията. Нема такава. Има един водевил, Колко се грижим за вас а вие не ни разбирате. Който е гласувал за тази кукумявка да отиде и и потърси сметка.
36
1
 
17
 
! Отговори
ами ако преди 6 дни
стане така, че фирмите откажат да чистят а ? Тогава какво ще правиш Данче ? То бива рекет, то бива ама ... ! Понеже поназнайвам хора, които са подизпълнители на "фирми за чистота", та знам за какъв рекет от страна на общината става на въпрос ! Ето затова питам - а какво ще стане, ако откажат да чистят, преди да са им платили задълженията от предходните години например ...
35
2
 
13
 
! Отговори
BURZUM преди 6 дни
Е, избира се най евтината оферта а тя е разчетена за зима с един снеговалеж ....после идва сибирска зима и фирмите почват да се почесват щото ще са на загуба...тия обществени поръчки са си е..бали мамата....
34
4
 
7
 
! Отговори
Тееее на майкати у.. преди 6 дни
България не е само София да почистят и другите гардове да не ви Ева мамето глупаво какво ме интересува мен софийските квартали елата в другите градове да видите какъв ужас е
33
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Фирмите естествено са на ГЕРБ.Дори да не плати това не е достатъчно,трябват солени глоби и никога повече тази фирма да не помирисва държавна поръчка.Правителството,кметицата на София и кметовете на ГЕРБ не могат да се справят с зимната обстановка.Това го видя цяла България.
32
1
 
16
 
! Отговори
123 преди 6 дни
Вземете почистете в Люлин основните улици, за малките те такова нещо като снегорин, сметопочистващи фирми не са виждали. Падне ли снега е извинение за работата която не си вършат и когато липсва.
31
2
 
16
 
! Отговори
Плавник преди 6 дни
Интересно ми е какво се разбира под основните улици в кварталите? За Борово, Ман. ливади, Бъкстон, Хиподрума и т.н. това бул. България и ул. Тодор Каблешков ли са, защото друго почистено няма? Пълна трагедия с почистването и на тротоарите. Там където няма бизнеси и жилищни блокове, не е ли задължение на общината да ги почиства?
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Кога в Младост, ще бъдат почистени малките улици Фандъкова???
29
1
 
17
 
! Отговори
До 27 преди 6 дни
Българите сме свестни хора, но позволихме на мошениците да ни яхнат след 1989-та година и сега няма отърване. Е, вярно, че не го направихме доброволно - САЩ и НАТО ги подкрепяха, но все пак ...
28
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Няма да плати защото парите вече са откраднати! Но иде разплата за всичко!!!
27
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
И на Фъндъка да не и се плаща.
26
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
България е скпана държава, защото българите сме скпан народ.