Фандъкова се закани: Санкции и за частни, и за общински сгради!

Тя се застъпи и за инспекторите, работели по 24 часа на ден
38
Фандъкова се закани: Санкции и за частни, и за общински сгради!
Снимка: БТА

Санкции за непочистен сняг ще се налагат както на собствениците на частни, така и на общински сгради, увери столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти.

По отношение на пътните участъци, тя заяви, че глоби ще има не само за непочистеното "Цариградско шосе", но за там задължително, защото смята, че от фирмата са се забавили малко с почистването.

"Снощи имаше изключително усложнена обстановка. Има обективни причини - в много тежък трафик е почти невъзможно да се почиства до асфалт по време на снеговалеж", коментира тя.

Фандъкова каза, че санкциите тепърва ще се изчисляват и колегите й и в момента работят на терен.

"Всички тези хора, както шофьори, служители, хората от инспектората, от полицията, от аварийно-спасителното звено работят вече 7-8-ми ден по 24 часа с малки почивки. Трябва да имаме предвид, че обстановката е тежка", напомни столичният кмет.

Фандъкова увери отново, че общината ще плаща само за реално свършена работа от почистващите фирми, а санкциите ще бъдат наложени както са по договор.

"Сняг вали всеки ден, очаква се още. Не можем да очакваме да бъде почистено както миналата зима, когато падна нормален за последните години сняг", коментира още тя по отношение на почистването.

Фандъкова каза, че не е необходимо грипната ваканция за учениците в София да бъде удължавана допълнително. Тя напомни, че днес те не учат заради това, че сградите на училищата не бяха достатъчно отоплени.

"Вече в повечето сгради това е факт, така че от утре в София учениците трябва да бъдат на училище. Ако в някои училища има проблеми, директорите имат правото да променят режима на занятията", каза Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая учительница е некадърна на МАКС! И в Мюнхен, и в Москва снегът се СЪБИРА И ИЗВОЗВА ИЗВЪН ГРАДА! Видял съм го, вЕрвайте ми! Разликата е, че докато в Москва всичко се върши от специални машини, то в Мюнхен бяха раздали лопати и гребла на кандидат-емигрантите! И тия парцаланковци бачкаха, иначе - веднага обратно откъдето са дошли. Тук емигрантите мързелуват, ние ги хрантутим, а Фандъчката се оправдава. Е га ти и кметицата!!! Срам и позор! Пфууууууууууу.....
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фандък сняг в градси условия не се рине, а извозва. Благо за София е наличието на няколко реки в коритата на които може да се изхвърля снега без големи транспортни разходи.Но какво знаем НИЕ герберастите всичко знаят и могат особено тия от Самоков.
25
2
 
17
 
! Отговори
Pipi преди 7 години
По тошово време тротоарите и спирките бяха чисти и имаше 5 пъти повече сняг тука заваля 50 см. и вече код пенбено смешни сте...
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ май ще излязат по-големи *** и крадци от комуниститекраде се доста и затова сме така.Маркс е казал-всяка собственост е кражбаА Ал Капоне-ако крадеш кради на едроЗа ГЕРБ и 2-те са вярни
23
0
 
12
 
! Отговори
Pipi преди 7 години
Ами назначете повече хора за почистване ако не тия търтей от парламента да хващат по една лопата и да почват
22
1
 
9
 
! Отговори
милиционер преди 7 години
Г-жо Фандъкова,Започнете със сградата на МВР. Около нея пълно със сня.Или Ви е страх?
21
1
 
16
 
! Отговори
Златен сняг преди 7 години
Тая година снега ви позлати - "стотици" снегорини ,луга,сол -граби и усвоявай бюджет,сега и глоби за тротоари и глоби за коли влезли в заснежен път. Страшни алчници брей !!!А,ние стадото плащаме данъци за коли,данъци за имоти и винетки.
20
1
 
22
 
! Отговори
Затворко преди 7 години
Наглостта няма граници. Ясно е че фирмите които чистят се "отчитат" на нея, а тя ни хвърля прах в очите. Хайде за кварталните улици намират оправдание, но Цариградско шосе направо се оляха.
19
1
 
26
 
! Отговори
Щерев преди 7 години
Тая измишльотина, общината да прехвърля отговорност за почистване на тротоарите пред кооперациите е пълна недомислица. Това са неща от времето на соца и може и да са работили само в централната част на София. В Люлин всички тротоари около блоковете са почистени от домсъветите, но това не върши работа. Тротоарите, по които се стига до спирките на ГТ и метрото са "ничии" (не прилягат до никой от блоковете) и следователно фандъковицата трябва да се погрижи за тях. Ама нада ли...
18
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Учительницата по светски език нещо си е повярвала, че е велика!Ще глоби на баба ми хвърчилото!
17
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снега ще бъде почистен до края на месец март.Поздрави от снежния човек.
16
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Учителката по руски нещо се опитва да отмъщава на обикновенните хора - явно гледа от баце. Но ще стане по-ниска от ревата га баце не спечели изборите. А че повече няма да бъде нито премиер нито президент а отива на бунището на историята!
15
3
 
31
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Падна малко снежец в София и Фандъкова опищя света, колко тежко било положението. Тежко стана заради некадърността й, иначе този сняг не е нещо особено.
14
0
 
45
 
! Отговори
МЛАДЕНОВ преди 7 години
Г/жо кмет,живея във Красна поляна част бл.16 вх " В " и съм домоуправител на посоченият вход и като такъв почистих тротоара по ширина и по дължина прилежащата част на същият.С учудване забелязах на другия ден,че работници от чистотата нахвърляли сняг в/у почистената част от мен.Това дълбоко ме огорчи .Въпросът ми към Вас е:ще бъда ли глобен ?Оставям на Вас коментара.
13
1
 
25
 
! Отговори
Кога преди 7 години
ще има прокурорска санкция за теб фандъкова, че направи витошка от най-евтините плочки, които зимата нямат сцепление. Тия плочки стават само за Калифорния бе, не ти ли е ясно? Ами стълбите на подлезите и входовете на метрото? За прокурор си, ако корупцията и тъпотата се наказваха в България. Лошото е, че няма кой да върне на хората счупените ръце и крака.
12
2
 
8
 
! Отговори
Cat sindy преди 7 години
Grajdansko bg obstonatinalno nepodchinenie. Spirame da plastame dds prez zimata, kakto i drugi danaci i taksi. Tochka.
11
2
 
10
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
До АнонименДА АМА ТЕХНИЯ ПРОБЛЕМГО ПРЕХВЪРЛИХА НА НАС С ДУМИТЕ---НЕ ПЪТУВАЍТЕ ЧЕ ВАЛИ СНЯГ В ДРУГА ДЪРЖАВА ТЕЗИ --Л ПАВЛОВА МИСИРА С ПАГОНИТЕ ДО НЕЯ И ВСИЧКИ КМЕТОВЕ НА ОБЩИНИТЕ НЕСПРАВИЛИ СЕ СЪС СНЕГОПОЧИСТВАНЕТО ОТИВАТ В ЗАТВОРА---У НАС----ПЪЛНА ПОДИГРАВКА С ЧОВЕК ПЛАТИЛ СКЪПО ЗА МАГИСТРАЛЕН ПЪТ ДА МУ КАЖАТ ---НЕ ПЪТУВАЍ БЕЗСРАМНИ ЦИ И НАГЛЕДЦИ
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Понеже за поредна година не съм доволен от столична община, мога ли и аз да наложа глоба?? ...поне тази година да не си плащам данъка, че ми писна вече!?
9
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как в други държави успяват да почистят при много по-тежки условия, а вие не?! И това, че е зима и вали сняг трябва по някякъв начин да ни накара да се чувстваме виновни, че очакваме да си свършите работата ли?
8
6
 
9
 
! Отговори
ля ля преди 7 години
за училищата - без коментар! абсурд пореденза снега - поредната зима в която не са готови управници!за хората - еми ЕГОИСТИ СТЕ И ТАКИВА ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ! не можете да си размърдате Ъза и да свършите нещо за другите - за почистването! има хора които не могат да излязат още зщото нямат партида пред тях! за детските градини - еми в най-големия ад 2 пъти и сътринта и вечерта изринах пред и до градината - прсото за да може да се стигне до нея! на никой не му се прави нещо за дръгия - ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!