Ул. "Леге", София в снега: Жълтите павета щръкнаха...

Прочутият паваж се надигна дни след като пропадна на Ларгото
16 яну 2017 14:10,
73
Ул. "Леге", София в снега: Жълтите павета щръкнаха...
Снимка: Facebook

Улица "Леге" в центъра на София се нагъна и развълнува. Жълтите й павета щръкнаха и образуваха бразди.

Снимки на нагънатата улица се появиха във Facebook.

Каква е причината за странния феномен все още не е ясно.

Още по темата

Възможно е жълтите павета да не са издържали на сибирските студове от миналата седмица, когато температурите в София стигнаха до минус 20 градуса.

Това не е първото щръкване на прочутия паваж. През 2002 година жълтите павета също се надигнаха пред парламента. Тогава се наложи сериозен ремонт на бул. "Цар Освободител" за пренареждане на паветата.

Преди дни пък огромна дупка зейна в жълтите павета пред сградата на президентството на "Дондуков" 2. Пътната настилка пропадна и образува яма, широка около метър.

Тогава от общината съобщиха, че вероятната причина за необичайното явление е авария на водопровод.

Движението по Ларгото бе временно ограничено.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
и Фъндъкова преди 7 години
Бюджетът на София събира се от ВСИЧКИ ДАНЪКОПЛАТЦИпрез 2010 година ще бъде 1.2 милиарда леваза 2011 г. 1,3 млрд. лева.за 2012-г. 1,272 млрд. лвза 2013 г. 1.190 млрдза 2014 г. 1,465 млрд. лева.за 2015г 1.49 млрд. лвза 2016г. 1.26 млрд. леваВноската за Евросъюза е от ВСИЧКИ ДАНЪКОПЛАТЦИМетрото е на 80-85% БЕЗВЪЗМЕЗДНО от Еврофондове!!!Прошляков и цялото СИЕ на Фандъкова може ли да покаже де факто нещо по тая сметка!!!какво ОЩЕ има да изплащаме рали Дакар ли Боевски лиАйде след Тотев
48
0
 
3
 
! Отговори
Знаете ли, че преди 7 години
преди бомбардировките на ул."Леге" са се намирали най-луксозните магазини в София? На източния тротоар, откъм южната страна на сегашния магазин на "Линд", има още едно магазинче - там някога е бил офисът на "Ориент експрес". Останали са и няколко сгради в самото начало на "Леге" - в южния край. В този край, на западния тротоар сега пак има някои луксозни магазини, но аз помня, че преди доста години, когато бях в предучилищна възраст, там имаше обущарско ателие - поправяха стари обувки!Времена!
47
0
 
3
 
! Отговори
Партиен член. преди 7 години
Високото качество на изпълнение води до такива аномалии.Всички булеварди в София са напукани и там влиза вода която мръзне и руши.В Дружба и Слатина минаха с дзиф обаче не в пукнатините а до тях.И сега ефект няма но лятото като напече се хлъзгаш върху разтопената смес.И в други държави има павета и студ защо там не става така?Сега ще ги пренаредът за другата зима и пак и пак...
46
0
 
5
 
! Отговори
Izmama преди 7 години
всички ремонти се правят така, че след една година отново да може да се ремонтира, разбира се всички знаем с каква цел....
45
0
 
9
 
! Отговори
експерт преди 7 години
От снимката може да се заяви категорично, че тези павета са "щръкнали" като конкретно следствие от преминаване на тежка машина/камион върху тях. Евентуално е помогнала и влагата /размекването на фундамента поради овлажняването.Питайте кой да е който има елементарна представа от улични покрития
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"ЛИЛЕТО ДА ПОЧВА ДА ГИ РЕДИ"---А ние ще я наблюдаваме от другата страна на главата. :)
43
2
 
11
 
! Отговори
До 48 преди 7 години
Щом падаш на жълтите павета, значи не си от София. Ние сме им свикнали и не падаме, въпреки че наистина са много хлъзгави. Най-зле са шофьорите, които за пръв път карат по жълтите павета, когато е мокро или през зимата. хвърчат си като на село и после не могат да спрат.
42
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Фандъкова е прекрасен кмет.Но много СЕЛЯНИЯ затлачи хубавия ни град."---Фъндъкова е прекрасна ПИОНКА, но не и кмет (с руска филология не се придобива кварификация за кмет). Тя е от СЪЩАТА СЕЛЯНИЯ, за която пишеш, също като банкянската тиква, дето се прави на магнолия, за да го харесат и в Симитли.
41
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Боко-КРАДЕЦАСанирането се самоизплаща чрез намалена консумация на енергия за отопление.Намери си нова опорна точка!
40
3
 
7
 
! Отговори
Боко-КРАДЕЦА преди 7 години
Безплатното саниране не е безплатно. Това е проект финансиран от държавната Българска банка за развитие (ББР), чрез държавно гарантиран заем. Ако санирането се плаща само през бюджета, това е доста сериозен разход, като данъчните приходи ще върнат не повече от 20% от стойността на проектите. Не могат да се ползват пари по линия на еврофондовете, предоставени от ЕС до 2020 г. Така че така нареченото безплатно саниране може да разчита главно на национално бюджетно финансиране чрез държавни дългове
39
1
 
0
 
! Отговори
1 преди 7 години
Ми то си е нормално да се разбие след толкова тормоз!
38
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това си е от край време като паднат температурите под -15.
37
2
 
15
 
! Отговори
Oleee преди 7 години
Хаха - "явление" ? Не, не е явление - следствие от некадърност и корупция ! Относно "сибирските" студове - редакторът да се запознае с температурите там - варират от -40 до -60 градуса! Аман от некадърни ***...
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
най ми харесаха паветата в Търново покрай Царевец уникален плащад и майсторско нареждане на паветата
35
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това да не им е първата зима и замръзване. Нагънали са се по някоя европейска програма на грухтящата Павлова.
34
14
 
7
 
! Отговори
Пиян-Диян преди 7 години
Ами зима е, влиза вода, замръзва, разщирява се и надува. Като мокър паркет.А на продажните тролчета, дето са ходили в София само на екскурзия все Бойко им крив.
33
3
 
30
 
! Отговори
160 преди 7 години
аз ще ви кажа каква е причината за страния феномен. просто скоро е правен там качествен реморт от йорданчето.когато оснавната цел е да се краде, това са последствията.
32
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А пък ако знаете колко се пързалят въпросните жълти павета... вярно, много са красиви и е супер престижно да живееш на улица с такива, обаче зимата е ад, падането ти е гарантирано!
31
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди дни пък огромна дупка зейна в жълтите павета пред сградата на президентството на "Дондуков" 2. Пътната настилка пропадна и образува яма, широка около метър.Това е знак, за този дето се е запътил да влиза в Президентството.
30
1
 
20
 
! Отговори
Кънчу от Разделна преди 7 години
Сега ще отпуснат 15,20 милиона за ремонт,спокойно,те таз зима цяло лято са я чакали