Декемврийските честитки за парно на столичани – готови

Отчетено е по-високото потребление от битовите клиенти
18 яну 2017 16:20, Анисия Иванова
14
Декемврийските честитки за парно на столичани – готови
Архив: Булфото

Декемврийските сметки за парно и топла вода от днес са на разположение на столичани на обновената интернет страница на дружеството - www.toplo.bg, и в касите на "Топлофикация София", съобщиха от дружеството.

Според данните на Изчислителния център на компанията средномесечната температура през декември 2016 г. е била минус 0,2 градуса, докато през декември 2015 г. тя е била плюс 2,1 градуса.

Само в 6 дни през декември 2015 г. температурите са били отрицателни. През 2016 г. 16 дни на декември са били с отрицателни средноденонощни температури.

Това определя и по-високото общо потребление на топлоенергия от битовите клиенти - 541 333 МВтч през последния месец на 2016 г., докато през същия месец на 2015 г. са отчетени 456 827 МВтч.

Сметките на клиентите са изготвени съобразно изискванията на Наредбата за топлоснабдяване на базата на реалната консумация във всеки отделен имот за предходния отоплителен сезон, отразена в окончателната изравнителна сметка за периода 1 май 2015 - 30 април 2016 г.

В резултат на прилагането на новия метод на изчисление се избягват пиковите сметки през зимните месеци декември, януари и февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 10 КАК КРАДЯЩ СЪСЕД . Нали има уред. ТАКА МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ И ЗА водомер и за елехтромер.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе какви топломери-за украса:))Как може да вярвате на тия глупости-едно към гьотере е всичко
10
1
 
7
 
! Отговори
До 10 преди 7 години
Това твоето може да стане, ако съседите ти яко крадат, а това се случва на практика навсякъде и разбира се си на база предишна година. Не се учудвай, ако плащаш много при крадящи съседи - реално ти плащаш и тяхното потребление.
9
0
 
7
 
! Отговори
Мързи ги преди 7 години
До АнонименИ ние купихме такива за дистанционно отчитане, и какво? Още през първия им сезон, точно преди една година, през януари 2016 г. от "Техем" се обадили у съседа и го помолили да им продиктува по телефона какви са показателите на топломерите му, за да не се разкарват до нас. Той ги наругал и на други съседи не са се обаждали, нито пък у нас. Но щом са звънели на един, значи практикуват това и на други адреси.
8
2
 
5
 
! Отговори
Шоково за 2015/2016 преди 7 години
До РеалистПри мен, за 80 кв.м., целият отоплителен сезон заедно с топлата вода през тези месеци е малко над 900 лв. Значи, с около 50% по-скъпо отколкото при теб. Но с изравнителната сметка ми друснаха 560 лв за доплащане и когато протестирах, ми отговориха, че нямало основание за преизчисляване. Смятам да продължа да се разправям, не може така!Досега или доплащах по 20-30 лв или ми връщаха подобна сума.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
накараха хората да си купят ултра модерни топломери, да ги отчитат дистанционно, да гадаят на боб и продължаваме да говорим за прогнозиални сметки?
6
2
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Повечето сметки са на база предишна година и някои може да се различават много от реалното потребление. Изравняването след април 2017-та ще оправи нещата - такъв явно е номер 5. При мен за 160 квадрата апартамент, сметката за парно и топла вода е 230 лева, като парното работеше яко през целия декември и поддържах около 23-24 градуса навсякъде. Не мисля, че е много - едни познати с едни уж супермодерни и скъпи климатици, плащат над 300 лева при двойно по-малък апартамент.
5
0
 
15
 
! Отговори
До 5 преди 7 години
Щото един Симо беше обещал да ни оправи за 800 дни и докато той си царуваше, юпитата му подписаха такива договори, че и досега не можем да се справим с многоглавата ламя на дружествата монополисти!Затова отново предлагам да се публикуват текстовете на тези договори, снимките и имената на онези, които са ги подписали, а пък ако някой се добере и до сведения кой каква комисиона е гушнал, това ще е черешката на тортата.
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за декември имам потребление само 15 дни, след това не сме били в къщи, парното ни е било изключено, а сметката ми епочти двойно по-висока от ноемврийската. Сега ще трябва да си платя сметката а после евентуално през август може и да ми преизчислят потреблението и евентуално да ми приспаднат някакви пари от следващите вноски. А лихвите за тия 8 месеца върху парите, които са ми надвзели? защото ако аз не платя в срок започват да ми начисляват лихви!
3
4
 
9
 
! Отговори
Bit преди 7 години
До 2:Това през летния сезон ли?
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм доволен, двустаен апартамент, топло посноянно, сметка само 70лв..
1
6
 
8
 
! Отговори
lol преди 7 години
Аз нямам радиатори от 5 години, да дойдат да ми кажат как съм потребил повече...