Фандъкова нареди: Да се извозва сняг от столицата

Ще бъде направено на площади, по-големи спирки...
18 яну 2017 09:44,
17
Фандъкова нареди: Да се извозва сняг от столицата
Снимка: БТА, архив

По-големите градове започнаха извозване на снега. Във Варна и Добрич обявиха, че нямат пари за това и според тях е безсмислено харчене на пари.

Кметът на София, Йорданка Фандъкова, обаче смята, че това е необходимо за улеснение на пешеходците и трафика.

"Не навсякъде се налага. Правим сметка , че има разходи, но там където са големите пешеходни зони го правим за удобството на пешеходците. Това са площадите, пешеходните пространства, по-големи спирки. Така че там където е необходимо, ще го правим", посочи кметът на София пред БНТ.

"По две обработки вече са направени по трасетата на градския транспорт. Там където са завършили задачата им е да останат по стоянките за да могат да се включат в трафика", каза кметът на столицата.

Засиленият контрол от страна на общината и инспектората помага за по-ефективното почистване на улиците, както и за бюджета на общината, посочи още Фандъкова. Когато се установи нарушение, плащането на фирмата нарушител се преустановява и парите остават в общината.

"Те си остават в бюджета на общината. Нашите договори са направени така ,че плащаме само за извършена работа. За това и контролът е много строг. Разбира се, сме предвидили бюджет, но този който остане се надяваме да го използваме и лятото за миене. Телефоните на общината и на инспектората, и 112 се реагира веднага", посочи столичният кмет.

"Там където се налага и е възможно, почистваме. Не навсякъде може да почисти", заяви Фандъкова.

Кметът заяви, че се обръща внимание на всички подадени сигнали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Никола преди 7 години
"Телефоните на общината и на инспектората, и 112 се реагира веднага"От началото на снеговалежите задънената ни улица са я чистили един път и още един път мина снегорин, но с вдигнато гребло. Та по този повод реших да действам.Днес звънях в община "Илинден", не вдигнаха. После три пъти звънях на Столичен инспекторат, те също не вдигнаха. Не звънях на 112, защото е телефон за спешни случаи, а не мисля, че случаят е спешен. Но може и да стане, примерно ако линейка не може да влезе в улицата...
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо снегорините стоят по стоянките след обработване на големите булеварди, а не чистят и по кварталите? Точно от там трябва да се извозва снега от междукварталните улици, където собственниците прилежно са си изчистили тротоарите и снега и струпан на купчини, заемащи парко-местата. И едни въпрос Кой ще глоби общината за непочистините тротоари?
12
0
 
2
 
! Отговори
Досега не пречеше преди 7 години
А защо толкова скоро след валежа? Не трябва на третата седмица, през май ще е много по-лесно.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На къде ще го извозвате ***, ние го нещем.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма страшно, Фандъкова ще плати за стопеният сняг като за извозен ...
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Срочно да се направи фирма с парите от ЕС по производство:"Балираме сняг за Египет и Ко."Място на производствената дейност - селата София, Пловдив, Варна и т.н.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не видях някъде да го извозват... само служителите на чистота, го хвърлят в градинките за да освободят ивица от тротоара.
7
3
 
11
 
! Отговори
rofl преди 7 години
И като си останат парите в общината голем праз, като се размажеш на паветата или се блъснеш с колата... То по тая логика да не плащат изобщо за почистване та да си останат всичките пари в общината... София прилича на тъжен постсъветски град някъде из далечния изток - панелки, мърсотия, сняг, студ, мизерия, разорани улици...
6
8
 
6
 
! Отговори
пари за усвояване... преди 7 години
Една безплатна идея - отварят която и да е шахта и хвърлят снега вътре - разтапя се за минути. Ама нали трябва да се усвоят едни пари от едни фирми за една дейност - всичко друго са подробности.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво а за Гинес кандидатствахте ли?
4
4
 
20
 
! Отговори
Симпатяга преди 7 години
Аз да попитам (с надежда) - не може ли Тиквичко на тръгване да вземе със себе си и Картофка?! Защо ни я натресохте това недоразумение за кмет, което само повтаря като папагал, каквито глупости са написали от ПР отдела. Няма грам мисъл, грам инициатива, визия, нищо, нула, само празни приказки. Едно метро и това е (не е баш на герб заслугата и за него, но нейсе). Е не може това да е кмет и вие да си я избирате, това е някаква паралелна вселена направо. Тази може да е продавачка в бакалия и дотам.
3
1
 
9
 
! Отговори
Бизнесмен преди 7 години
Може да го изнасяме за Русия...
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагам да го извозваме в Румъния.
1
2
 
25
 
! Отговори
9141 преди 7 години
Ами то още 2-3 дни и ще се стопи бре ***. Не го извозвахте в началото когато беше големия сняг те се сетили сега. Абе имам чувството че колко по-*** си толкова по-голям ти е шанса за работа в нещо обюинско или държавно.