Нова мода в обирите в София: Майки пред забавачки

Промъкват се набързо, чупят стъкло на колата и крадат
20 яну 2017 10:07,
27
Нова мода в обирите в София: Майки пред забавачки
Снимка: архив Reuters

Майки и татковци, които оставят децата си на забавачница са най-новите предпочитани жертви на крадците.

Преди два дни поредната майка е обрана близо до детска градина във вилна зона "Малинова долина". Жената се оплакала във Facebook, но други потребители споделили за абсолютно същите случаи - в промеждутъка от 10-ина минути, в които родителите оставят децата си в забавачницата, някой разбива колата им.

Само преди дни Ивета е станала жертва на кражба. Взимала децата си от детска градина към 18:30. Било тъмно, не виждала добре. Видяла обаче кола, която минала покрай нейния автомобил. Минута след това видяла и предното си стъкло счупено и веднага се сетила, че е оставила чантата си в колата. Естествено - вещите й липсвали.

"Най-лошото е, че се случи пред децата, те се притесниха страшно много, малки са и не разбират какво се случва", разказа Ивета пред Нова тв.

"Мамо ние бедни ли сме", попитали децата на Ивета след случката.

Жената обаче разбрала, че от декември месец насам тези случки са станали редовни пред детски градини из цяла София.

От МВР препоръчват да не се оставят чанти, раници или дори найлонови пликове по седалките на автомобила. Властите препоръчват и да се провери дали е заключен автомобила.

Началникът на 7-мо РПУ Ани Петрова препоръча и най-вече майките да взимат вещите си, когато посрещат децата си от детска градина. Колкото и да е трудно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По скоро ще сменя държавата. Щом в собствената си страна трябва да ставам престъпник на стари години - по добре някъде другаде.--препоръчвам ти Германия , повече от уредено е .
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По скоро ще сменя държавата. Щом в собствената си страна трябва да ставам престъпник на стари години - по добре някъде другаде.
22
0
 
3
 
! Отговори
До 21 и 22 преди 7 години
Така ще разсъждаваш до време.После следва "Неволята учи". Ще се научиш да се справяш, дори и да ти е трудно.Ти да не мислиш, че законите, гарантиращи неприкосновеност, са били извоювани лесно в по-добре уредените държави?
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продължение от предния пост ....усмихваш за да не влезеш ефективно в затвора, където жална ти майка.П.С. непрестанен гражданин да се чете непрестъпен в смисъл неприятен криминално.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 13,Проблема е, че бидейки непрестанен елемент:1) не познаваш подходящи "приятели"2) нямаш достатъчен доход да платиш подобна забава3) нямаш необходимото време (защото работиш по 70 часа седмично) да направиш добра организация4) поради 3) те хващат полицаите които иначе никакви ги няма5) поради 2) не можеш да си платиш да се отървешРезултат : поради опита за предпазване от грабеж биваш осъден за хулиганство на 6 -12 месеца условно с 3 г срок през които докато те крадат можеш само да се
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МВР пак дава акъл сами да се пазим, защото МВР-то си спи, както обикновено през последните 27 години.
18
0
 
3
 
! Отговори
bg idiots преди 7 години
Абе това "европейска" държава ли е !????
17
0
 
1
 
! Отговори
А какво преди 7 години
имате предвид под "забавачка", господа "драскачи". Малко уважение към учителите на децата ни можд би не е излишно!
16
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко встрани от темата- жените имат толкова ниска култура на предпазване от такива кражби, че едва ли не "канят" крадците - оставила чантата в колата?? Пътува в градския транспорт и оставя чантата си отворена и оттам стърчи портфейла?? Сяда на кафе, оставя телефона на масата и отива до тоалетна?? и т.н. "КОМЪН СЕНС"?
15
0
 
12
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Че кое е новото?! Кражби много, а полиция няма но дава акъл по TV!
14
0
 
10
 
! Отговори
До 13 преди 7 години
Ти си умен човек.Други сигурно също са стигнали до подобни изводи. Какво да се прави, ако МВР има чак толкова много работа, че не може да се занимава с битовата престъпност, ще се наложи да се организираме сами. Най-напред ще ни подгонят за самоуправство, но когато този тип "самоуправства" станат масова практика, накрая мързелите от парламента ще се сетят да променят закона. Градивната личност има право да се защитава, защото на нейния гръб се крепи цялата държава!
13
0
 
14
 
! Отговори
1234 преди 7 години
За това ли храним 50000 полицаи да дават съвети....?????Закривай кочинатаа!!!И последния да загаси лампата!
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Препоръки:- Намираш "съответните хора" (те работят за "кеф") за да направиш "капана"!- Остявяш една "чантичка" в колата и чакате да се хванат "пишлеметата"!- "Човеците", които се опитват да ти вземат колата започват да страдат от хронични заболявания: - "Асфалтна екзема"! - Сега е зима - паднал и няколко пъти си е счупил "капачките" на колената! - Подхлъзнал се и си е счупил няколко прешлена около кръста! - Семействата им също изпитват "проблеми"!
11
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди 2 месеца ми откраднаха 21 годишна фиеста!?!? На всичкото отгоре беше с имобилайзер и пишман обирджиите не могли да я запалят. Бутали я 2 преки и я зарязали на един паркинг. Понеже затапили други коли - хората звъннали в полицията. Така МВР я "намери". После ....Ми я отне като веществено доказателство и 2ри месец не мога да си я взема. Извод: не се чудете, че Ви съветват да не си оставяте чантата. МВР дотолкова не работи, че се стига до подобни абсурдни истории.
10
0
 
27
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 7 години
Ако вземете и да ги хванете вместо да давате препоръки, може и да станат полиция
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Понеже всеки ден минавам покрай детска градина сутрин и скоро бях изумена: една майка излезе от току- що паркираната кола, отвори вратата, където е детето и няколко пъти го пита: " Ще ходиш ли на градина? ". След като явно й отказа отново се качи и си тръгнаха. Ясно е, че местата са кът и трябва да се пътува до градината всеки ден, а не както едно време майките ни водеха пеша, защото е на 2 минути, обаче такава лигавщина не я разбирам.
8
0
 
53
 
! Отговори
Митьо преди 7 години
Представяте ли си? МВР съветвало какво да правим, за да не ни оберат.А ние да съветваме МВР ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА освен и да разкрият нещо аджеба!!! А не да мислят за заветните 20 заплати, ставайки пенсионери на 40! Търтеи недни
7
0
 
22
 
! Отговори
naleg преди 7 години
Случи ми се точно преди пет дни. Счупиха ми задно ляво стъкло зад шофьора. Мисля, че ми направиха бърз тараш. Дойдоха ченгетата и започнаха да ми приказват глупости. Казвам им трябва крадците да попаднат на човек с оръжие и на него да му падне "пердето".
6
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не ревът,че са обрани.Кой нормален ще си остави ей така отключена врата с всичките си неща.По съшата логика да си оставят и къщите отключени.*** и вица като онези с търговските коли които оставяли отворени с хилядите левове.....майтапи колкото си щеш...а сега като са обрани и почакат едно хубаво отново да си извадат документи ще знаят добре....
5
9
 
10
 
! Отговори
69 преди 7 години
ми следващия път мама Ивета що не вземе да остави две стотачки на седалката? Може да я покажат по CNN...