Протести в "Младост": Пак застрояване, пак в градинка

Кметът на района е сменен, но протестите продължават
23 яну 2017 11:10,
53
Протести в "Младост": Пак застрояване, пак в градинка
Снимка: Bulgaria ON AIR

Жителите на квартал "Младост" 1 в София продължават да недоволстват, заради застрояването в "зелени площи".

Преди месеци се стигна и до ексцесии, а това доведе до оставката на Цвета Авджиева - кмет на района, както и до необходимостта от нови избори.

Един от лидерите на протестиращите стана кмет на "Младост". Очевидно обаче нещата не приключват до тук.

Причината за продължаващите протести е жилищна сграда, която се изгражда в пространството около блок №70. Протестиращите наричат това пространство "зелена площ" и не искат там да има строеж.

Представител на недоволните заяви пред Bulgaria ON AIR, че в момента тече процедура по обжалване и, въпреки че тя не е свършила, все още се копае.

От друга страна, мнението си изкажа жена, която е една от собствениците на жилищния комплекс и тя сподели, че разполага със "законни документи".

"Независимо какво казва зам.-кметът на район "Младост", ние имаме протокол от 1949 година, който е със статут на нотариален акт, ние имаме наследство. Аз не споря с гражданите на "Младост" и техните права, аз защитавам своите. Защото ние не рушим техните имоти, те рушат нашия. В Конституцията е казано - частната собственост е напълно неприкосновена!", категорично заяви собственичката на имот в жилищния комплекс.

На мястото дойде и представител на общината - зам.-кметът арх. Иван Лапатов и той сподели, че "докато процедурно не изтекат сроковете за решението за обжалване, дотогава ще има право на строеж по обекта".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
9
 
! Отговори
художника преди 7 години
Държавата да не се прави на утепана. Има си законови начини за компенсация на собствениците на имоти, които попадат в "Зелената зона" на комплексите. Собственика се овъзмездява с друг имот, а хората от квартала са прави да протестират.
26
2
 
7
 
! Отговори
продължение на 28 преди 7 години
... Иван вади нотариалните актове и платежни документи и им казва да си гледат работата, обаче същевременно Иван се оказва в приятел на брата на мъжа на кметицата и съседите от блока веднага отиват с тая информация в медиите. Кметицата е принудена под натиск да подаде оставка и съседите избират нова кметица която им обещава да изгони Иван. Новоизбраната кметица започва да се рови в документите на клетия Иван и открива, че не може да го изгони и започва да шкалкави и да търси под вола теле...
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
по-изнервените хора живеят по-дълго-общината мисли за вашето дълголетие
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ситуацията в *** вид изглежда така:Излизат съседите пред блока и решават да изгонят Иван от третия етаж за да могат да се събират в неговия апартамент щото навън е студено. Иван си е купил апартамента съвсем законно и не им обръща внимание, но съседите викат медиите и започват да обясняват как Иван имал и друг апартамент, пък на тях много им трябва неговия и най-добре общината да го обезщети и да му вземе апартамента в тяхна полза, щото и без това много хора има в блока...
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първоначално ми стана смешно, обаче си е точно така - безработни, за които се строят нови жилища на поразия. Това е много коварно, завъртиш се в София, намериш си някаква горе- долу прилична работа и хайде веднага да се тегли кредит за апартамент. Не е лошо хората да станат по- разумни и да мислят по- дългосрочно.
22
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изключително глупава сутуация заради която са виновни медиите. След като хората разполагат с необходимите строителни книжа никой няма право да им пречи да строят. Това че на някой не му харесва там да има блок не основание да не се строи. Обаче медиите раздухаха нещата без да проверят за какво става въпрос и лоши излязоха хората на които им е отнело години и стотици хиляди левове да извадят необходимите документи, а не група протестиращи дето искали там да си остане полянка.
21
4
 
4
 
! Отговори
не ми се връзва преди 7 години
един въпрос встрани от темата,тези защо са облечени като в сибир,тук големите български юнаци нали ни обясняват,че зимата била нормална,даже топла,аз под топло разбирам да си по бански,не да си ошубен като тези
20
0
 
4
 
! Отговори
С поглед в бъдещето преди 7 години
Следващият голям инвеститор,който дойде/ ако изобщо дойде/,да бъде изпратен да строи завод в провинцията.Така ще има работни места в отдалечените региони и ще намали потока от прииждащи към София.Новото строителство е заради постоянния поток на безработни хора от цяла България.
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато има неясно защо интерес към този квартал, едва ли ще се откажат, колкото и да се протестира. Правилната стратегия е хората да се преориентират към други квартали, което сигурно ще се случи покрай тези скандали.
18
6
 
16
 
! Отговори
Men преди 7 години
До МладостТака е, и в допълнение на реститутките им са върнати имоти които са в пъти по-скъпи и нямат нищо общо с имотите, които са имали. Имали са ниви извън града, а им връщат имоти в квартал, които е развит. Просто да им върнат нивите извън града и да ги оставят да си ги обработват както намерят за добре!
17
0
 
7
 
! Отговори
До 17 преди 7 години
Такива като теб правят София такава каквато не ти харесва даже и на теб.
16
1
 
13
 
! Отговори
Я да видим.. преди 7 години
"В Конституцията е казано - частната собственост е напълно неприкосновена!"И е така, и не е така. И моят апартамент си е лична собственост. Но познайте какво ще стане, ако бутна всички стени вътре в моя си апартамент. Веднага ще дойдат от ДНСК и ще ме тикнат в затвора за престъпна небрежност. А защо по дяволите?! Че нали апартамента си е мой - защо да не избия всички стени. Те са моя лична собственост - ще правя с тях каквото си реша.Нещо май тълкуването на конституцята не е както трябва!
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До имат сиСтига да са спазили всички процедури и срокове и да не се окаже, че са презакупили заменка или нещо с неверни документи.Само да напомня, че след Освобождението почти цяла Витоша и част от земите под нея и край Искъра са собственост на няколоко панагюрски фамилии, от които Стамболов доброназорно е получил доста имоти...
14
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
София е пълна свинщина. Единствената причина да стоя все още в тази *** е, че тук заплатата ми е няколко пъти по-висока от тази в родния ми град.Но един ден ще се променят нещата. Фирмите ще разберат, че в провинцията също може да се прави бизнес. И тогава ако ми предложат адекватна заплата, веднага си се връщам.
13
18
 
10
 
! Отговори
Жител на Младост 1 преди 7 години
Аз пък съм жител на младост 1 и не съм против застрояването, така че е редно да се напише че няколко жители от квартал Младост 1 недоволстват. Те не са представителна извадка, нека се допитат до всички в района а не 3-4 кучкари.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех ,защо не беше по Тошово време да се изтапанчиш пред блока и да кажеш на тая ливада дядо ми си е пасал овците едно време и ще си строя каквото си искам!
11
2
 
11
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Това не е пъврият протест срещу кметските безумия в Младост, но в крайна сметка сле някакво привидно отстъпление, мафията си взима своето. Имаше протест против изменението на маршрута на автобус 213 в Малдост 4 и какво стана? Откриха две почти еднакви линии 213 и 214, а сега 214 я няма, а 213 е по променения маршрут. Искаха да застроят единственият паркинг на един куп блокове в Младост 3 и какво стана - все пак едно мутренско заведение заема доста от паркинга. Същото гледам става и с градинките
10
0
 
9
 
! Отговори
а сега преди 7 години
след президентските и после парламентарните избора пак ще се понапълни София-секретари,депутати,брачеди,брачедки от про/пардон/ останалата част на България.В САЩ когато се смени власта,президента и всички други се завръщат по родните си места.А тук-прииждат ли прииждат след всеки мандат.Вижте и телевизиите-един софиянец няма,ама пък то умните са извън столицата.
9
22
 
11
 
! Отговори
Перко преди 7 години
Абе като толкова искате градинки, що не си ходите на село
8
2
 
11
 
! Отговори
ами стига преди 7 години
сте се бутали в тази наблъскана и *** София,скоро ще станете 3 000 000 и ще се изпотрепете не за паркиране,а за въздух.То пак добре,че богатите се усетиха и бягат обратно по селата,на чист въздух.Другото си го купуват.Ама тогава и обслужващия персонал трябва да ги следва,тъй че скоро ще намалявате.