Лятото ремонтират зимните пукнатини по "Цариградско"!

Фандъкова: Ремонтът ще е за сметка на фирмата!
24 яну 2017 18:38, Анисия Иванова
37
Лятото ремонтират зимните пукнатини по "Цариградско"!
Снимка: "Спаси София"

Към момента проблем с ремонтирани булеварди в София има на едно място и това е в един от участъците на бул. "Цариградско шосе", който е ремонтиран преди 3 години, каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на представянето на нова система за следене на нивата на реките в Столична община.

Преди два дни от "Спаси София" изпратиха в редакцията ни писмо и снимки с дупките и пукнатините, появили се по булеварда след застудяването и снега тази зима.

От неправителствената организация припомнят, че Столичната община е дала над 20 млн. лв. за ремонта в участъка между 4-ти и 7-ми километър, който вече е осеян с дълбоки пукнатини, дупки и пропаднали шахти.

"Безобразният и неприемлив ремонт е поредният пример за обект на Столичната община, който се разпада почти веднага, въпреки щедро раздадените средства за него", пишат от организацията.

Кметът обясни, че по договор гаранцията на този участък е 10 години, така че за целия този срок фирмата е задължена за своя сметка да отстранява всички дефекти.

За момента е възложено аварийно да бъдат запълнени тези пукнатини, но през лятото ще трябва изцяло участъкът да бъде ремонтиран, като ремонтът ще е за сметка на фирмата, увери Фандъкова.

Тя припомни, че булевардът е бил реконструиран поетапно.

"Работили са различни фирми. В този участък се отвориха цепнатини, което е разбира се недопустимо за подобно нещо. Ние имаме много строги договори", подчерта тя.

Според кмета обаче освен назованата лоша работа може да има и някои други.

"Коментира се основата, която е правена с построяването на булеварда, но аз не съм експерт. Не бих искала да влизам в експертни теми", каза тя.

По думите й, ако фирмите спестят нещо от работата си, след това те ще го заплатят многократно.

"По всички останали улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, сме възложили аварийно запълване в участъци, които не са ремонтирани", настоя тя.

Кметицата подчерта, че солите, с които многократно с обработват пътищата, разяждат и също създават проблеми по асфалта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
...А лятото-зимните пукнатини.И така до някой майдан,истински надявам се.
32
0
 
6
 
! Отговори
крадлата преди 7 години
Госпожо Крадец - кмет, 20 милиона се равняват на 20 километра чисто нов първокласен път когато не се краде. Каква "основа"ви е виновна? Само вашата ДСарска основа е виновна, че крадете за бойко и компания. Подавай оставка - веднага. После ще ти припомним и за 60 милиона дадени за кръстовищата на Семинария и Горубляне и за "парка"пред НДК. Всичко правено от комунистическш фирми. Даже и надписи са си поставили там. Айде гадни ***, време е да сдавате.
31
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Само да не стане кръпка до кръпка. Трябва да се асфалтира цялостно целия проблемен участък.
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква прокуратура да се "самосезира" бе глу*пациии?!Забравихте ли "оня" запис на който Кокинов казва на Тиквата "..нали ти си го избра".Ама нали сте прости и Баце е *** та всичко си е ТОЧНО.Та като сте толкова глупави НИКОГА няма да се сетите #КОЙ е препоръчал Цацатана Боко.........А сега чакайте .......Годо.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е ли време пролоратурата да се самосезира ? Изглежда данъкоплатците са ощетени с милиарди от некачествени ремонти последните години. Забравих прокуратурата се самосезира само по команда в нашата Родина!
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде гледаха, когато плащаха милионите това лято. В комисионите явно!Няма и половин година след основен ремонт на булеварда и пак ще караме по кръпки!Оставка
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сутринта щяха ВЕДНАГА да започнат ремонт сега стана "напролет" а плебса *** така и не вдява че ИД*ИОТИ които си менят мнението по 5 пъти на ден НЕ МОГАТ ДА СВЪРШАТ НИКАКВА СВЯСТНА РАБОТА!!!Аз с човек който дори веднъж се отметне от думите си НИКОГА не бих работил а виегласувате за тези главанаци вече 10+ години.
26
0
 
12
 
! Отговори
Баааа го да го еба преди 7 години
Лятото ремонтират зимните пукнатини по "Цариградско"-И ТАКА Во Веки Веков Амиииииииин.................................
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 18 Ние сме в евросъюза , защо но сравняваш с Русия. Я направи сравнение с европейските държави та да видим къде стои правеното от борисов. Строи за да краде и по тази причина е некачествено. По тази схема и ти и аз можем да строим - с големи заеми. И къде отиде фискалната дисциплина с която се хвалеше б б?
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяко лято София е в ремонти, резултат- нулев. Другото лято пак и така до безкрай. Шум, прах, задръствания спиране на вода, не знам си какво. Толкова години да не могат да направят един ремонт като хората
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко направено по тиквено време е така - правят колкото да симулират дейност, в действителност единствено крадат средствата, всичко се прави некадърно, колкото да издържи известно време като фасада, която да им прикрие кражбите.
22
1
 
21
 
! Отговори
Дани преди 7 години
Некачествени ремонти. Пътят не трябва да се разваля поне 10 години, а тия ни обясняват, че това е нормално.
21
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лятото ще ремонтираме зимните пукнатини, а есента ще ремонтираме ремонтираните лятото зимни пукнатини. А пролетта пак зимните пукнатини и така до безкрай. Честита ви "Демокрация". При бай Тошо се полагаше асфалта и после 20 години нямаше цепнатина, ако ще и танк да се минава по улицата.
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За сметка на фирмата, а ?А после като им се даде пак една поръчка с десеторна цена как набързо ще си ги избият.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фирмичката е на брадчеда,така се печелят милиончета,а не с работа на минимална работна заплата
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лятото ще ремонтират пукнатините но ние смятаме да бракуваме ГЕРБ И БСП пролетта.
17
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България има хубави пътища, много по-хубави от руските, където няма магистрала между Москва и Петербург. Даже България има по-хубави пътища от Румъния. Всичко това благодарение на екипа на Бойко.
16
0
 
25
 
! Отговори
Щерев преди 7 години
Случайно, миналото лято, шофирах по пътищата на Финландия и Норвегия - горе над полярния кръг, дето хората си имат истинска зима. Е, ну дупки, а никакви кръпки не видях по асфалтовите им пътища.
15
0
 
17
 
! Отговори
Димитър преди 7 години
А докога една и съща фирма ще печели всички обществени проекти в СО? Тия Trace съградиха нова България, а след тях разруха!? Как така все едни и същи печелят и защо?
14
0
 
13
 
! Отговори
Гарантирано от гроб преди 7 години
Фандъчето е проста женица,така че не я питайте сложни неща.Поставена е за кмет колкото да направлява парата и да не засенчва краля слънце -една от кохортата калинки на Боко.