Харчовете на Фандъкова: Улици, паркове, забавачки

149 млн. лева отиват за 13 нови трамваи и 30 нови автобуса
Обновена: 26 яну 2017 16:15 | 26 яну 2017 16:00, Камелия Цветанова
58
Харчовете на Фандъкова: Улици, паркове, забавачки
Снимка: Булфото, архив

Столичната община планира да инвестира 149 млн. лева за закупуване на нови превозни средства и за развитие на транспортната инфраструктура на града.

От тях 54 млн. са за основни ремонти, изграждане и реконструкции на улици и булеварди.

Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на представянето на бюджета на Столичната община за 2017 г., който предстои да бъде гласуван днес от Столичния общински съвет, цитирана от БТА.

Столичната община планира да осигури допълнително 1,6 млн.лв. за локалната улична мрежа, обслужваща Северната скоростна тангента.

36,3 млн. лева са предвидени за поддръжка и ремонт на квартални улици, като тези средства са с 1,9 млн. повече от средствата за 2016 г.

Продължава модернизацията на градския транспорт със закупуване на 13 нови трамваи и 30 нови автобуси.

През тази година се очаква "Столичен автотранспорт" да започне процедура за купуване на още 120 автобуса на природен газ, съобщи кметът.

За 2017 г. са предвидени основни ремонти на трамвайни трасета по бул. "Цар Борис Трети", ул. "Каменоделска", както и довършване на трамвайното трасе по бул. "България".

Инвестициите в изграждането на третия лъч на метрото са в размер на 243,6 млн. лв. като 20 млн. са средствата, които Столичната община предоставя от собствените си приходите.

През тази година продължава строителството на седемте метростанции от третия лъч на метрото.

Започва изграждането на още пет нови станции на бул. "Владимир Вазов" и в кв. "Овча купел" при Околовръстния път в "Горна баня".

За детски градини и училища са предвидени 43 млн.лв. като това включва изграждане на четири изцяло нови детски гради, две в район "Витоша", една в район "Младост" и една в "Красна поляна", както и реконструкции и цялостен основен ремонт на две детски градини в "Красно село" и "Сердика".

Планиран е ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност в седем училища в районите "Сердика", "Люлин", "Подуяне", "Витоша", "Красно село", "Слатина" и "Оборище".

През тази година започва процедура за енергийна ефективност и ремонт на дворове на 24 детски градини и училища в районите "Красна поляна", Илинден", "Надежда", "Връбница", "Средец", за което са предвидени 15 млн. лв. В бюджета са осигурени допълнително 2,7 млн.лв. за ремонт и оборудване на детски ясли, съобщи столичният кмет.

Капиталовите инвестиции в екологията са общо 33,8 млн.лв. за първия етап за възстановяването на Западния парк, първият етап от облагородяване на парк "Въртопо" в "Младост" и ремонт на площада пред НДК. Продължава ремонтът на Зоологическата градина.

Над 18 млн. лв. се предлага да бъдат инвестирани в рекултивация на старите депа за отпадъци и за закупуване на нова техника като част от мерките за осигуряване на екологична сигруност. 20 млн.лв. са отделени за отчуждаване на терени, което ще осигури изграждането на големите инфраструктурни обекти, посочи кметът Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
София отдавна има нужда от нов градоустройствен план, да се ширен към Владая, Драгичево, Бистрица, железница,, а не изукствено да ни ограничават зад Околовръстното и другото да са тузарски квартали.
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
фандъкова да мине по жълтите плочки и да виид как се хързалят .Убеден съм че във Виена се не хързалят така, ама там хвърлят истински материли, а не малко сол - и толкова. И не се скъпят в услугите.
42
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фандъкова ти миналава ли си скоро по ули. Майор Томпсън.? лед, ама дебер лед има по тротоара, върух него полунаняват сняг, а по улицата - преспи и локви. А улицата свършва на Джеймз Баучър до метрото. Дори не е голямва - не повееч от 2 километра е. На единия край - детсак градина, на другия - метро. Как да се върви в тази поледица?
41
1
 
6
 
! Отговори
до критиците на ума преди 7 години
До тези които са си явно герберасти или просто сляпи и кликват минус на всеки коментар критикуващ Фандъкова: Mоля посетете някоя друга европейска столица и тогава да видим дали пак ще говорите колко перфектна била София и колко неща кметицата ни била свършила. Точно заради такива тъпундери като вас нищо не се променя, защото гласувате за хора, които примерно за години на могат да реновират един булевард и гледат само къде да откраднат пари.
40
1
 
3
 
! Отговори
Йорданке! преди 7 години
Защо досега не са взети мерки за леда под капещите климатици?Трябва да разпоредиш собствениците да имат грижата - или да оправят климатика да не капе, или да имат грижата под него да няма лед!Който не спази тази наредба - 1 000 лева глоба и конфискуване на климатика, защото този лед подлага на риск и здравето, и живота на минувачите - ако човек падне, може лошо да си удари главата!
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И билетчетата да не забравите пак да вдигнете, че да има какво да се изплаща!Електронната система за детските градини да я направите с поне още 2-3 класирания докато построите толкова, че да поеме всички чакащи деца!
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Усмихнатото лице на мафията.
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скъпа ДРУГАРКО Фандъкова, живея в Лозенец и ТИ пращам най-високите данъци, повече от 10 години улицата ни не е измивана, ша ли бъдеш тъй добра НАЙ-сетня да и теглиш един мъркуч
36
3
 
8
 
! Отговори
Аноимен преди 7 години
Да бе.Я да видим-бул.Витоша-ремонт и ремонт на ремонта.Бул.Цариградско шосе-0ремонт и ремонт на ремонта.Бул."Вл.Вазов-асфалтираха и дръвчетата.Бул."Ботевградско шосе-лошо изпълнение и корекция на тротоари.Засаждане на дръвчета до храсти-абсолютно ненужно упражнение.Общо впечатление-ненужно и неправомерно харчене на пари без последващ контрол на направеното.
35
5
 
9
 
! Отговори
Кметицееее преди 7 години
Може да планираш много неща, но софийските улици са труднопроходими СЕГАКак е възможно, по улиците около централните булеварди, части от някои тротоари да са почистени до плочките на тротоара /поне по една полоса е почистена, колкото да може да се върви безопасно/,а пред други жил. сгради има дебел лед, върху който вали сняг?!Ако живущите там са стари, болни, нямат пари да платят на чистач, да се погрижи общината! Плащаме данъци, тротоарите са общински и сега са опасни за здравето и живота ни
34
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
метрото е пълна скръб по спирките тече на някои има плесен по стените ескалатори не работят в най-пиковите часове са през 10 мин. нали целта е да се улесни трафика че на кой му се бута в тая мизерия за 1и60 но те лапат само от там а нищо не влагат в подобрения
33
4
 
9
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Харчовете неизвестни,а резултатите плачевни ремонтите на Цариградско ,Витошка, пространството около НДК ,ремонта между Дондуков 1 и 2 за посрещането на един от началници на тиквата и т.н.
32
3
 
14
 
! Отговори
Бутафорията на ГЕРБ преди 7 години
Миналата година ремонтираха тротоарите около нас. Това прекрасно, но качеството.. ужас и безумие. При най-лекия дъжд се образуват огромни локви, а плочките на места вече са спукани (само няколко месеца изкараха). И не минават и паркират коли по тях, просто са ултра мега турбо некачествени. Та това е ГЕРБ - една скъпа бутафория!
31
3
 
17
 
! Отговори
Кражбите Фандъкови преди 7 години
Докато крадливата даскалица вдига билетите на транспорта, кметът на Будапеща е издал заповед в дните, когато има повишено замърсяване на въздуха, градският транспорт в града да е безплатен.
30
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много пишат Mypзилкитe, а заплащането им оскъдно. Може би затова пишат много защото едва изкарват за един Тройной или как се казваше лосионът за вана?
29
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно времетрафикът в Столицата беше 1/10 от днешния, а дупките 10 пъти повече. Забравихте като си трошахте жигулите
28
5
 
18
 
! Отговори
за светофарите преди 7 години
Махат броячите и няма зелени вълни, за да може батко ти Вальо Златев да дърпа парички от бензинеца. Всяка спряла кола на светофар - 50 стинки за бате Вальо, а и за бате Бойко. Така ще е и ще го правят да е още по-зле. Раково болната не си взе поука. Децата се раждат със свити ръце, а когато човек умира ръцете му са разперени. Како Данче, да го знаеш.
27
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
София никога не е била по-хубава.
26
3
 
25
 
! Отговори
ало долния преди 7 години
Приятел, кучетата още ги има, даже мога да ти кажа, че и покрай посолствата се разхождат в скъпия квартал, в който живея.Тротоарите са безобразни, а улиците кърпят всяка година,щото е качествено. Да ти кажа също, че и парковете дето ги прави госпожата лично съм смятал колко струва, поне единия от тях.При похарчени 6 милиона, смятах, смятах и стигнах до 600 хиляди.Има 2 кръстовища - на Семинарията и на Горубляне - само заради тая глупост тя и проектантите са за затвора. Айде
25
6
 
18
 
! Отговори
miro преди 7 години
прахосница, ремонт след ремонт, парите текат, бюджета никога не е бил по-голям, толкова може, тези които я избират са си виновни