Фандъкова: Да намерим каузи, които да ни обединяват!

"Уроците на историята ни учат не само на история, но и как да живеем днес"
27 яну 2017 13:40,
45
Фандъкова: Да намерим каузи, които да ни обединяват!
Снимка: архив Булфото

Най-важното в дни, в които разделението е много лесно, да намерим каузи, които да ни обединяват като българи. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова на учредяването на Инициативен комитет за изграждането на параклис-мавзолей във Военната академия "Г.С.Раковски" за почит на загиналите български воини в Първата световна война.

"На ген. Константин Попов искам да благодаря за тази идея, за инициативата и да благодаря на г-н Узунов за дългите часове обсъждане и идеите, които даде и, разбира се, на Военна академия", посочи тя.

Столичният кмет коментира, че се надява тази мисия да стане мисия на много софиянци и на много българи.

Според Фандъкова колкото е важно да строим училища и пътища, толкова е важно да строим и паметници. 

"Надявам се заедно, с всички членове на инициативния комитет и с подкрепата на родолюбиви българи, ще успеем да завършим параклиса мавзолей през септември, по случай 100 години от Първата световна война", заяви тя.

"Решени сме да довършим заедно делото на няколко общи инициативни комитета, създадени в началото на миналия век", сподели Фандъкова.

Тя допълни още, че параклисът и градината ще бъдат място, на което ще идват много софиянци, гости на столицата, ученици и деца.

"Уроците на историята ни учат не само на история, но и как да живеем днес и към какво да се стремим в бъдеще", подчерта столичният кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Бай Х0й преди 7 години
Юрданке, ти ни обединяваш. Има опашка от желаещи да ти изпълнят присъдата. Много крадеш Юрданке а и не си от Град София. Не го познаваш и правиш Глупости и да ти повторя - Много крадеш. Но и ти ще слезеш от Мерцедес-а.......
33
0
 
1
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 7 години
КАУЗИТЕ,КОИТО ЩЕ НИ ОБЕДИНЯТ Е ДА СЕ ВЪРНЕ ЗАГРАБЕНОТО ОТ НАРОДА,ПАК НА НАРОДА,ДА СЕ ДАДЕ АМНИСТИЯ И СРОК ЗА ВРЪЩАНЕ,ТАКА ЧЕ 40 МЛД.ПАК ДА СТАНАТ ТОЛКОВА, А НЕ 3МЛД.ТОГАВА ЩЕ СИ ПРОСТИМ,ЩЕ СЕ ОБЕДИНИМ В ГОРЕЩА ПРЕГРЪДКА.ЩЕ ИМА ЗА ПЕНСИИ ПОВЕЧЕ ОТ НАШИТЕ КОМШИИ,ГОСПОЖО.
32
0
 
2
 
! Отговори
Ханонимен преди 7 години
Скъпите билети за град. транспорт със сигурност не са една такава тема... Освен това противоречи на 'мерките' ( по скоро обещания ) за по-чист въздух...!
31
0
 
2
 
! Отговори
Атлас преди 7 години
Ами да ти кажа една кауза тогава...........Да ти изсипем всичкия бетон който наля -от София във твоя двор обратно.
30
0
 
6
 
! Отговори
Веселяка преди 7 години
Може, но трябва да разделим по равно рушветите.
29
0
 
10
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
НАЙ-ДОБРАТА КАУЗА ДА СЕ ОБЕДИНИМ Е КАТО ФАНДЪЧКОВА НАПРАВИ БИЛЕТЧЕТО ПОНЕ 5 ЛВ. ЧЕ СЕГА НИ СЕ ВИЖДА МНОГО ЕВТИНО.
28
0
 
10
 
! Отговори
Има такава кауза - 2 преди 7 години
Не е нужно човек да се чуди къде отиват парите, заделяни за почистването на София.Още преди доста години, от телевизионния екран ни се обясняваше, че сред жителите на Балканския полуостров, собственикът на двете софийски боклукчийски фирми е човекът, който притежава най-скъпия автомобил! С други думи, потомствени милиардери от Гърция и Турция не карат такава кола, каквато има нашият боклукчия! Дали от закуски си е спестил пари, за да си я купи?
27
0
 
11
 
! Отговори
Има такава кауза, преди 7 години
която ще ни обедини по-здраво с ЕС.Йорданке,Преди 20-ина години мой познат беше районен кмет в София. От него знам, че за почистването на града се отделят толкова пари, че е възможно улиците да се мият по два пъти в денонощието, както е в някои европейски столици. Също и да се чисти снега и леда така, че гражданите да стъпват по сухи тротоарни плочки.Вместо това, улиците на София се мият веднъж в годината, а някои от тях - още по-рядко. Снега и леда си ги чистим сами.Къде отиват парите?
26
0
 
10
 
! Отговори
аферим преди 7 години
Да се обединим около новата цена на билетчато.Тази година 1.60,догодина-2.60
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само парите ви обединяват. Лесните без труд придобити пари.
24
0
 
6
 
! Отговори
Лютов преди 7 години
Ей ти кауза: Всички българи - столичани!Може и едно електронно табло на центъра с "progress bar" да се сложи.
23
0
 
13
 
! Отговори
погр ебален агент преди 7 години
Фандукова, подай си оставката и ние ще се обединим!
22
0
 
12
 
! Отговори
1 преди 7 години
ТЕЦ - София, начин за източване на населението
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Намерихме: "Пребийте с камъни всеки, добирал се до Парламента в последните 30 години!"
20
0
 
23
 
! Отговори
berba преди 7 години
ето кауза - спрете да крадете! Начело с ЦГМ.
19
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Усмихнатото лице на мафията.
18
0
 
26
 
! Отговори
:) :) :) преди 7 години
Фастъкова е с мислене на провинциална даскалица и такава ще си умре. Да гласуваш за нея е признак на нисък интелект и селски произход. Гласуването за ГЕРБ пък е признак за тежко психично заболяване и мазохичстични сексуални наклонности.
17
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фъндъкова,твоите каузи не са моите каузи.Моите са чиста София,а улицата на кято живея не е мита,нито асфалтирана от 30 години.От тротоарите няма и следа.Обръщате внимание само на главните улици,а кварталните са пустош.Дори центъра е в безобразно състояние-олющени и надраскани сгради,балкони,под които е опасно да се мине,тротоари с подскачащи плочки.Всяка година ремонти на едни и същи пътища(бул.Вл.Вазов например)Миналата година не знаехте ли,че оттам ще мине метрото,та сега отново копаете?
16
3
 
12
 
! Отговори
18 преди 7 години
99% от кучкарите са с толкова нисък интелект и толкова нечистоплътни, че няма да те разберат. Те са свикнали да живеят в обор.
15
1
 
15
 
! Отговори
До кучкарите! преди 7 години
Аре като си разхождате кучетата, да ги изхождате някъде встрани от партините! И ако сте малко от малко по-културни - да им почиствате голямата нужда, щото е супер грозно жълтия сняг и твърдото на бял фон! Това че гледате куче, не значи че всички трябва да живеят в обор!