Манолова към хората без парно: Пускайте жалби!

Омбудсманът поиска спешна проверка в дружеството заради аварията
8 фев 2017 14:40,
31
Манолова към хората без парно: Пускайте жалби!
Снимка: Прессофис на омбудсмана

Омбудсманът Мая Манолова посъветва софиянци, останали без парно и топла вода заради аварията на "Топлофикация", да подават жалби.

Според националния защитник хората, които са без топлопадаване от 5 февруари досега, трябва да подадат оплакването си в дружеството и да претендират за неустойка.

"В жалбата изрично трябва да се поиска монополистът да извърши проверка на показанията от топломерите в абонатната станция и снемане на архивираната информация в паметта на уреда", пишат от кабинета на Манолова, цитирани от БТА.

Още по темата

Това трябва да стане най-късно до 1 март, защото тогава запаметената информация се нулира. След получаването на искането, от "Топлофикация" са длъжни да извършат проверка и съставят протокол, в присъствието на жалбоподателя.

Мая Манолова се обърна с писмо и до служебния министър на енергетиката Николай Павлов, в което настоява за спешна проверка заради аварията на "Топлофикация".

Омбудсманът настоява министерството да изпълни контролната си функция по Закона на енергетиката, за да защити гражданите, а виновните лица да понесат отговорност.

Манолова препоръчва също да бъде направена ревизия на изпълнението на инвестиционната програма на дружеството, тъй като с темповете на монополиста, за ремонт на съоръженията ще са нужни 1000 години. Тя допълва, че през изминалата година са обновени едва 1,4 км от общо 1000 км тръбопроводи.

В писмото до енергийния министър омбудсманът поиска и спешна промяна в Наредбата за топлоснабдяването, така че сметките за "топло" да отговарят на реално ползваната услуга.

Това е поредната критика на Манолова към "Топлофикация". Миналата седмица тя обяви, че от дружеството плащат за адвокати и юристконсулти суми, с които би могъл да бъде подготвен екип космонавти.

След изявленията ни главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка в дружеството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Манолова да замълчи.да престане да насъсква хората срещу топлофикация.а сега когато всички нямаме парно най-много реват и крещят тези които не искат да плащат сградна инсталация и се топлят за сметка на нас ползващите услугите на топлофикация.ей тези които не ползват парно студено ли в е?студено ви е защото и стените са ви студени а сега си пуснете печките и бойлерите
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей глупави хора.Докога ще се делите на комунисти,герберисти,депесари,сърфисти и не знам още какви?Съберете се всички заедно и изметете тези политици,които не мислят за народа.Няма значение кой от коя партия е.Забравете го това делене.Поздравления за Мая.Оценяйте хората по делата им не по партии.Във всяка партия има и кадърни и некадърни.Отсейте кадърните и ги подкрепете а не да плюете просто от инат или партийна пристрастност.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато не изгонят монополистите от България така ще е и със тока и горивата и големите вериги магазини все ще си я патим,ама до кога та нима държавата не може да управлява всичко това,може но ще спре голямата лапаница на някои хора.Гражданска война ни трябва тук да се изринат всички мутри и ***.
17
9
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Тази от БСП ли беше,че забравих.Не се ли уморяват тези хора от толкова грижи за нацията,друг е въпрос че ако я няма БСП и проблемите няма да ги има.
16
7
 
9
 
! Отговори
МАЙОООо,ма!! преди 7 години
Не ни разкарвай напразно при арменския поп,ами РАЗКАРАЙ МОНОПОЛИСТИТЕ,ЧЕ НИ РАЗСИПАХА ЖИВОТА!!!!!!!!!!!!!!!!! СТИГА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ! ...ЩЕ ТЕ ПРИЗНАЯ ТОГАВА, КОГАТО ИЗРИНЕШ ГАДОВЕТЕ ОТ ДЪРЖАВАТА! А ДА ТЕ ВИДЯ!..Иначе държавата е "стабилна".Пуснеш лампа-ток няма.Искаш топло-парно няма.Искаш душ-топла вода няма.Искаш справедливост-и такава няма.Търсиш работа-пак няма.Искаш промяна-народ няма.Искаш култура-и такава няма.Но си имаме ГРОБ и богът-слънце."Неповторим и неотразим".Значи си имаме всичко.
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2Там явно има много проблеми и не отскоро! И защо трябва да се изтърпи? Защото плащаме хубави пари, без да ползваме, защото ни гонят за 2 лева с фирми/адвокати? Или защото не искаме да тревожим Данчето? Ако това беше по времето на Орешарски сигурно нямаше да искате да изтърпите? Правата ни са едни и същи независимо КОЙ е на власт! А Топлофикация отдавна трябваше да е разкостена от проверки и ревизии! Там смърди!
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наближат ли избори ,Майчето се активизираКога Костинброд,кога нещо друго, но плюнките хвърчат!
13
7
 
8
 
! Отговори
CooolVn преди 7 години
Никога не съм разбирил какво работи омбусмана...да казва да се пишат жалби,да констатира че няма WC на опашките пред КПП-та, и да праща жалби наляво надясно!!!Това всяко "коте" го може;)
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тьзи изрусената бандюга на снимката, е такава хитруша, дончо пред нея пасти да яде!
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 3 7.62 АК Знаеш ли колко работа върши в правилните ръце?
10
2
 
5
 
! Отговори
САМАТА ЖАЛБА преди 7 години
До ОТГОВОР НА ЖАЛБА-----Original Message-----From: [mailto: @abv.bg] Sent: Wednesday, February 8, 2017 10:10 AMTo: inf_r***toplo.bgSubject: СПИРАНЕ НА ТОПЛОПОДАВАНЕТО В ДРУЖБА 1МОЛЯ ЗА ВНИМАНИЕ!!!!Жалбата с която се обръщам към вас е спирането на топлата вода на 05,02,17(неделя) около 11ч и пускане 08,02,17(сряда)смятам за неоходимо да вземете отношение и да ме обещетите(аб.номер ) защото планиран ремонт за Дружба 1 нямаше на сайта Ви или по Медийте.Като редовен платец и извършен ремонт
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кукуряк кукуряк днеска снесе утре пак.
8
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българи бъдете будители - комунистите пак надигат глава. Ако се върнат на власт Банкянския толуп ще ви се види песен.
7
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак тая реши проблема на хората и отчете дейност! Отблъскващо!
6
2
 
5
 
! Отговори
ОТГОВОР НА ЖАЛБА преди 7 години
Здравейте, Днес е възстановено топлоподаването към квартал Слатина и сградите в ж. к Дружба-1, които се намират в района на ул. Искърско шосе, бул. Цветан Лазаров и бул. Брюксел, но е възможно да има временни колебания на топлоподаването, докато се нормализира напълно налягането. Поднасяме извиненията си за причиненото неудобство!-----Original Message-----From: [mailto: @abv.bg] Sent: Wednesday, February 8, 2017 10:10 AMTo: inf_r***toplo.bgSubject: СПИРАНЕ НА ТОПЛОПОДАВАНЕТО В Д
5
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червената крачка пак закудкудяка. Комунистите са свикнали само да героят и да не плащат нищо. Така ги е научил Бай Тошо навремето. Цял месец се грешка и накрая 5 лв.Останалите ги плащаше другарят Брежнев.
4
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен (2)Щото все сме на "ще се изтърпи", затова сме на такова дередже и чакаме по 5 дни топлата вода да дойде...
3
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До кого да пускаме жалби,г-жо Манолова?До арменския поп ли?Същите тия ме осъдиха за 2,00 лв.на 1000 лв.Държавен рекет върху гражданите.
2
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е само излишно нажежаване. Явно има някакъв проблем, ще се изтърпи.Хайде без тия комунизми. Излишен хаос да се създава.
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, *** ........ и какво от това.