Герджиков: София заслужава да има летище "Васил Левски"

Служебният премиер ще обсъди идеята с кмета Фандъкова
50
Герджиков: София заслужава да има летище "Васил Левски"
Снимка: БТА

София и България заслужават да имат летище на името на Апостола. Това заяви служебният министър-председател Огнян Герджиков, който днес участва в откриване на изложбата "Посветен на Отечеството" и в Открит урок по родолюбие за Васил Левски, съобщиха от правителствената информационна служба.

Събитието се проведе в Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" и е част от честванията по случай 180-годишнината от рождението на Апостола.

Премиерът приветства инициативата на организаторите аеропортът в София да носи името Летище "Васил Левски" и пое ангажимент да разговаря с кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова по темата.

По време на открития урок пред близо 100 деца от столични училища министър-председателят изтъкна, че България има много герои, революционери, давали живота си за Отечеството.

"Над тях блести образът на Левски, който ще бъде винаги жив, защото е пример за себеотрицание, за любов към Отечеството, прокламирайки братство, равенство, свобода“, каза премиерът.

"Нека всички носим символа на България Васил Левски в сърцата си", призова още министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Герджиков е сериозен учен юрист за разлика от тъпия пожарникар Борисов с интелект 1/1000 от този на еталонната букова талпа.
25
4
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
Всички коментари са написани от не особено интелигентни хора и враждебски селяни
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя мишок не разбра ли ,че му остават 4-5 седмици и да си стяга изборите?
23
7
 
4
 
! Отговори
месара преди 7 години
е ща па да не го кръстим тва летище Москва !? а да попитам и друго : какво ли ше се случи с бсп като изгубят изборите ? моля без цинизми , то и без това цинизма в бсп е в кръвта им ! мерси !!!
22
1
 
11
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
Според мен летището трябва да го нарекат летище "Бай ***", защото е безсмъртен. За мен Алеко Констаснтинов е най-гениалният български писател на всички времена!
21
2
 
10
 
! Отговори
a преди 7 години
летището трябва да казва Враждебна - както трябва да се казва и столицата и държавата ни...
20
2
 
11
 
! Отговори
..... преди 7 години
Махнаха най свестния директор до сега и сложиха един бандит стюард който го махнаха преди заради злоупотреби . За какво той ? Защото е братовчед на грозната Йотова.
19
4
 
11
 
! Отговори
San Dokan преди 7 години
Тоз се взе много на сериозно! Курнелийке , това ли недоразумение можа да харесаш , да ти подготвя царуването ***?
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До днес в шеги и закачки този *** изхарчи 50 000 000 "народна" пара за глупости.
17
0
 
7
 
! Отговори
хахахахахаааа....... преди 7 години
До Гаварит МаскваДнес гаварит Сафия
16
2
 
6
 
! Отговори
Банки Мун преди 7 години
Ааааааааааа ннннеееееееееееееееееее,стига простаци и шопи!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15
5
 
8
 
! Отговори
разликата преди 7 години
Ученото си е учено.Каква разлика в манталитета,говора,постъпките на ББ и Герджиков.Простотията дразни а културата успокоява.
14
1
 
8
 
! Отговори
анадъмо,22 преди 7 години
До АнонименМарш у Турция
13
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къв апостол кви 5 лева.Това е бил един терорист който си е падал по малки момченца. Държава която почита повече един терорист отколкото Хан Аспарух е сбъркана.Какво има на името на човека който е основал и завоювал със сила територията.А на името на Симеон Велики.Царя при който България беше фактор. Или да речем Владимир Вазов.Генерала който запази България цяла. Аз не искам повече такива псевдогерои като Ботев и Левски да са национални герои.
12
7
 
6
 
! Отговори
Гаварит Масква преди 7 години
Ще го кръстиш друг път.
11
3
 
15
 
! Отговори
офф преди 7 години
Герджик, ходи си пиши учебниците, там ти е силата, и да се подуваш като какаду полза няма. Уж си за малко , ама големи поразии правиш.
10
1
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Да го кръстим на Путин и да се свършва.....
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господин Герджиков, летището е собственост на държавата, която представлявате. Защо е нужно да питате кметицата??? Тя ли трябва да ви разреши да го смените??? Или вие чакате "другия" да ви нареди чрез нея???
8
0
 
5
 
! Отговори
Хх преди 7 години
Според "Принципът на Питър", всеки достигнал до нивото си на некомпетентност, поради невъзможност да върши същинската си работа, започва да се занимава с глупости - открива градинки, реже лентички, бие дузпи, награждава Григор, преименува летища и всякакви подобни щуротии..По темата - излагате се. Дайте сега всичко в България да се нарича Васил Левски, а?!
7
4
 
6
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Господин Герджиков, летището е собатвеност на държавата, която представлявате. Защо е нужно да питате кметицата??? Тя ли трябва да ви разреши да го смените??? Или вие чакате "другия" да ви нареди чрез нея???