Намалените сметки за парно идват. Вярват ли им хората?

45% от участниците в анкета на Dnes.bg не очакват реална компенсация
20 фев 2017 18:00, Красимир Ангелов
20
Намалените сметки за парно идват. Вярват ли им хората?
Снимка: Булфото

Кризата с липсата на парно в София за щастие отмина. Сега идва ред на сметките, които трябва да се плащат, след като някои квартали в продължение на седмица нямаха топло.

Още по темата

От "Топлофикация" вече уточниха, че абонатите, които останаха без парно при голямата авария в София в началото на февруари, няма да плащат за дните, които са били на студено. Освен това всички, останали без топло повече от 48 часа, ще бъдат обезщетени за всеки ден на студено.

Парите трябва да се приспадат от сметките, които софиянци ще получат в средата на март.

От "Топлофикация" дадоха и пример за намалена сметка - ако един клиент е бил 5 дни без парно и дължи 182 лева за парно и топла вода, във фактурата му през март отчетният период ще се намали с 5 дни и сметката ще е за 23 дни. Освен това клиентът ще бъде обезщетен за 3 дни с 21,89 лв., които ще бъдат приспаднати от сметката. Така въпросният клиент щял да плати 160 лв.

Какви ще са реалните сметки на всеки ще стане ясно във всеки момент. Какви обаче са очакванията на потребителите? Екипът на Dnes.bg попита своите читатели: Очаквате ли Топлофикация да ви компенсира за дългата авария? В традиционната ни анкета участие взеха 1631 души.

Оказа се, че цели 45% от нашите читатели не очакват реални компенсации от дружеството заради дните на студено, защото според тях "Топлофикация" няма реална подобна практика.

На точно обратното мнение обаче са 11% от участвалите в анкетата, според които е напълно логично да има компенсация заради аварията.

Други 13% пък смятат, че по-скоро намалението в сметките ще идва заради нетаксуване на дните без парно.

Едва 6% от анкетираните проявяват пълно разбиране към проблема и отбелязват, че аварии се случват и макар да не е приятно, решение на проблема се намира бързо.

Всеки четвърти пък – 25% от анкетираните, отчитат че не се отопляват с парно и са щастливи от този факт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи, при сметка 180 лева ви отстъпват 20 лева за 5 дена на студено.Оказва се, че ако стоите 30 дена на студено(6х5), ще ви обезщетят с 120 лева(6х20). И пак ще им дължите едни 60 лева(180-120=60). Топлофикация определено изнагляват и е време някой да ги осъди - първо за времето без топлоподаване, второ за причинените неудобства от липсата на топлоподаване и трето - за покриване разходите по алтернативно отопляване.Мисля, че по около 300-400 лева на абонат ще е ок според съда.
16
1
 
1
 
! Отговори
месара преди 7 години
бе кой се интересува дали сметките ше са реални ?! напишете кво става с казиното на коко и какви бисери е изсипала другарката *** .
15
0
 
1
 
! Отговори
дзъ-дзън преди 7 години
До ДзъГолям си наивникОчакваш да ти променят прогнозна сметка която може да не плащаш и на нея не тече лихваДруга ще я запееш като ти засечат уредите и дойдат изравнителните сметки
14
0
 
5
 
! Отговори
Е преди 7 години
Това няма как да се случи, защото ще намалят за Февруари и ще ги сложат в изравнителните.Нали затова си имат верни слуги -топлинните счетоводители. Всички загуби ще ни ги начислят на Нас
13
2
 
5
 
! Отговори
НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ преди 7 години
ЧЕРВЕНИТЕ МОНОПОЛИСТИ , ЩЕ ВИ ГИ ИЗКАРАТ ИЗ НОСА ТИЯ ПАРИ!ТОЛКОВА ЛИ СТЕ ИЗКУКАЛИ ...ТА ИМ ВЕРВАТЕ!!!!
12
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кат ги немаше селинджърите топлофикация си работеше и нямаше проблем. Проблемът стана като нападнаха селинджърите. Да си одат на село там кмету че те компенсира!
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май аварията на Цариградско беше само за замазване на очите, нещо друго е причината. Там минавам всекидневно и продължава да си дими. Вярно парно има макар и слабо из Младост
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едва 6% от анкетираните вярват в дядо Коледа
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 3Плюс това никъде не съм казал нищо за ремонтиращите (като че ли от тях зависи колко обезщетение ще получи този или онзи, те са само натирените да копат докато шефовете се плицикат в Жакузита), които трябва да бъдат обезщетени с извънреден труд.Визирах ги единствено за пример как ме е топлила ТОПЛОФИКАЦИЯ тези 48 часа, но явно или не четеш внимателно или търсиш за какво да се заядеш.Изцяло говорех за топлофикация като дружество, техният мениджмънт, техният принципал и т.н.
8
0
 
5
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
11% са тия дето вярвата в това което искат
7
3
 
4
 
! Отговори
Дзъ преди 7 години
моята сметка пристигна. в сравнение с предходния месец не е мръднала въпреки че парното направо вреше и осезаемо топлофикация подаваше с пълни мощности...учудих се приятно... пожелавам и вашите да са такива
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 3Това, че е работил, за да възстанови услугата за която хората си плащат (И НЯМАТ ВАРИАНТ ДА НЕ ПЛАЩАТ!!!) си е проблем на доставчика на услугата.Той има права и задължения според законите (колкото и да са в тяхна полза с неравноправни клаузи за клиентите!!!).Няма услуга - опитва да възстанови в рамките на 48 часа без последствия, освен че във времето докато нямаш - не плащаш.Ако искат да не работят цял месец и да си платят, както ние!Аз нямам проблем да резна тръбите, ама ще ме осъдят!!
5
0
 
7
 
! Отговори
Мен преди 7 години
По скоро въпросът е Българина на кого може да вярва!
4
0
 
3
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Ако не знаете абонатните станции се отчитат задължително всеки месец. Няма как да не се отетат. Има графици и се контролират много строго. Явно съвсем не сте наясно.
3
8
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Да не би ремонтиращите да са ти спряли парното. Вместо да сте благодарни на хората, че не са подгъвали 48 часа крак докато не отстраният аварията вие сте седнали да ги плювате. Ама те за разлика от вас реститутите, поне си изкарват парите с честен труд.
2
1
 
7
 
! Отговори
младост 4 преди 7 години
Как ще ме обезщетят реално, когато ми идват прогнозни сметки и никой няма да мине да напеави реален отчет....
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой знае ли как да ги питаме тия как правят сметките?"ако един клиент е бил 5 дни без парно""отчетният период ще се намали с 5 дни""клиентът ще бъде обезщетен за 3 дни"???48 часа са ни гушкали ремонтиращите и ни е било топло???48 часа не се приспадат от обезщетението, а са критерий дали ще има обезщетение или не!!!Във всички случаи дните без парно не трябва да се вписват в сметките!