Скъп билет, ама евтини карти! СОС ще обжалва за билетчето

Мотивът – в отменената наредба за цената му има и преференции
40
Скъп билет, ама евтини карти! СОС ще обжалва за билетчето
Снимка: Bulgaria On Air

Столичният общински съвет ще обжалва съдебното решение, с което се отменя наредбата за поскъпване на билета за градски транспорт.

Това съобщи председателят на транспортната комисия в съвета Екатерина Йорданова пред БНР.

Още по темата
По думите й наредбата не засяга само цената на еднократния билет, която се повиши от 1 лв. на 1.60 лв. от 1 юни миналата година.

"В наредбата има промяна на тарифната политика, която касае и запазване на много голям обем преференциални карти, а също така нови възможности за пътувания с по-добра цена", напомни тя.

Решението за отмяна на наредбата е на Административния съд в София, според който поскъпването на билета за градския транспорт е незаконно.

Делото за скъпия билет беше образувано по жалби на граждани и сдружението "Център за законодателни оценки и законодателни инициативи" срещу наредбата в цялост или отделни разпоредби от нея.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд. НПО-та призоваха общината да не го обжалва.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
как това е столица билета трябва да бъде минимална цена 2 лв а скарта на ден три лв това е нормално те получават по 1500 лв заплата закакво се оплакват аз го подържам и ви резрешавам можете и на 3 лв да е билета в москва билет е 50р.метро автобус 50р за посетители на москва а за москвичани с карта 35 р.
30
1
 
1
 
! Отговори
Градски човек. преди 7 години
Сега нека на 26.03.2017г-да не гласуваме за ГЕРБ защото както го вдигнаха първоначално от 1.07.2008г билетчето да поскъпне от 0.70ст на 1.00лв и от 1.06.2016 от 1.00лв на 1.60лв така утре могат да решат да го вдигнат на 3.00лв.Също така не забравяйте и непочистените улици в кварталите на столицата при управлението на ГЕРБ.
29
0
 
1
 
! Отговори
преди 7 години
ДОКОГА ЩЕ ТОРМОЗИТЕ ХОРАТА С ВИСОКИТЕ ЦЕНИ.ТО НЕ БЯХА ВОДА,ТОК,ПАРНО,А СЕГА И БИЛЕТИ И КАРТИ.КОГА ЕДИН ПЪТ ЩЕ ВДИГНЕТЕ ПЕНСИЙТЕ И ЗАПЛАТИТЕ НЕЗАКОННО?АКО НАРОДА СЕ НАДИГНЕ,ТОЗИ ПЪТ НЕМОЖЕТЕ ДА ГО СПРЕТЕ.
28
0
 
0
 
! Отговори
breh da mu se преди 7 години
Къде са сега обратните НПО-та, да реват орталъка че активното им мероприятие се провали? Пуснете пак онзи необръснатия от Спаси София да *** от екрана с пискливия си гласец
27
0
 
3
 
! Отговори
Инженер преди 7 години
Браво на общината! Чудесни мерки за чистотата на въздуха: 1. Вдигаме с 60% цената на градския транспорт за да може повече хора да се качат на колите си. 2. Мием улиците веднъж на 10 г. за да може колите да вдигат целия прахоляк. 3. Изсичаме парковете и ги застрояваме. И сега очакваме: 4. Правим целия град синя зона и слагаме още 300 лв. еко такса на кола.
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А хората с по-ниски доходи как да отделят 360 лева за карта, които да платят наведнъж. Та за някои това е месечният доход....битовите сметки ли да не си платят или храна да не си купят за да инвестират в карта за транспорт! Поне да се бяха сетили да направят някаква опция за разсрочено плащане.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте, в някои столици градския транспорт е безплатен. И ефекта е положителен. Вземете хубавото от ЕС, не дерете последните кожици на народа защото той пътува с градски транспорт
24
2
 
4
 
! Отговори
До 24 преди 7 години
Не се казва "кат",а "като"."Кат" и "кът"говори вашия вожд,ама той дори не е чувал за литературен български език."Аз съм *** и вие сте прости,затова се разбираме".Какъвто шефа,такъв и електората.
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбира се,че СОС работи против софиянци.С поскъпването на билетите хората отново се качиха на колите си.В същото време гратисчиите станаха още повече.И къде е Киро-на кирия.
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо с повишаване на цените на билетите се повиши и замърсяването на въздуха в София. Ако първото води до второто, следва ли че СОС работи против софиянци?
21
5
 
9
 
! Отговори
Не искаме преди 7 години
Не искаме никакви зони за паркиране - сини, зелени , пемпени. Тук е демокрация всеки да си спира където иска. Това което са го измислили в ЕС не е демократично, по-добре е да имаме липса на правила като в Африка и Бангладеш.
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦЕНИТЕ НА КАРТИТЕ СА СЪЩИТЕ !!! НЕ СА ПОЕВТИНЕЛИ !!! една лъжа повторена 100 пъти става истина , хората от провинцията ще си помислят че пак в софия сме на далавера.
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много странно е, как администрацията, която е създадена да обслужва хората, а не да ги рекетира - не спазва закона и решенията на съда!!!! Колко пъти съдът отменя актове на Общината - като Синя зона, билети, а в резулат - Нищо. Така е и с винетките - там Министерството се опъва на съдебната власт. Как тогава хората да спазват законите, след като държавните и общиниските власти тъпчат напреко нормите.
18
5
 
5
 
! Отговори
Искане преди 7 години
Искаме билетчето да е по 50 ст., да има добро обслужване, да раздават безплатно ежедневници в транспорта , но пък трамваите да бъдат от тея най-новите ,дето се движат по виенските улици и г-жа Нинова сега кат вземе властта да ни дава безплатно кафе като се качиме по тролеите, ама ватманите да карат внимателно - да не се разсипе кафето.
17
0
 
18
 
! Отговори
АХЕ преди 7 години
Питайте какви са приходите след промяната на билетчетата от 1 лев на 1,6 лева. И помолете да се направи на месечна и годишна база!!!Ще ви помогна: ПРИХОДИТЕ ОТ БИЛЕТИ ЗА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОТ СА НАМАЛЕЛИ И ТО С 20%! Ама вие си питайте СОС, надявам се да ви отговорят акуратно!!! И ко прайм са?
16
1
 
23
 
! Отговори
вишисто преди 7 години
Фандъкова да каже колко струват двата нови мезонета в кв.Драгалевци на шефката на ЦГМ-Румяна Милова. Кога ще я изхвърлите тази нелицеприятна герберастка личност от Общинската хранилка. Купуват си апартаменти и вили по морето а билета трябвало 2лв да стане.
15
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 19 Да обаче никъде по света не е било комунизам-социализъм и такива дървени философи като тебе щеше да са клошари навсякъде по света .
14
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това пред изборно плюене на червените *** вече ми идва в повече. Добре , че беше Борисов и Фандъкова да имаме метро в София . Другарите 50 години не бяха забили един пирон . Айде у лево червенотиквеничета .
13
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навсякъде по света има преференции за ползващите редовно градски транспорт -. нормално месечната карта е около 30 пъти цената на билета, често дори малко по-малко. Нормално е като си предплатил услугата за месец и повече да плащаш по-малко за всяко пътуване отколкото закупуващият отделен билет всеки път.
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ми да махат преференциите.90% от пътуващите им дреме,че баба Пена от Горно Нанадолнище има карта за 20 лева годишно и бръмчи по рейсове и трамваи по цял ден