Заедно с кокичетата "цъфнаха" и дупките в столицата

Столична община започна кърпенето по основни трасета в София
24 фев 2017 20:00,
16
Заедно с кокичетата "цъфнаха" и дупките в столицата
Снимка: архив Булфото

Започна кърпенето на дупките, които зейнаха в София, след като се стопи снегът. Машините ще работят както по основните булеварди, така и по кварталните улици. Зам.-кметът по транспорта на столицата Евгени Крусев обясни, че на този етап няма да има изцяло блокирани участъци, но на места ще се изисква стесняване на пътните платна. Поправки на ремонтирани участъци ще има по булевардите "Цариградско шосе" и "Витоша".

Със затоплянето на времето и топенето на снега в София заедно с кокичетата цъфнаха първите дупки. Столична община започна кърпенето им, а ресорният зам.-кмет Евгени Крусев предупреди, че е възможно това допълнително да натовари движението в града.

"Първоначално изпълняваме ремонтни работи по трасетата на масовия градски транспорт, след това по обществено значими улици и накрая влизаме и във вътрешнокварталните улици. Всички тези ремонти изискват по-тежка механизация и съответно известно стесняване на пътните платна. Възможно е да се получат някъде задръствания", предупреди Крусев.

Той обясни, че всеки обект се преценява по обема и ако някъде са необходими по-големи кръпки, тогава може да се стесняват платната, за да се гарантира безопасността и на машините, и на автомобилите, но като цяло движението няма да се спира за текущ ремонт.

Обновената пешеходната зона по бул. "Витоша" отново ще се ремонтира, стана ясно от думите на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

"Възложила съм да започне цялостното ремонтиране на всички повредени участъци, включително и фонтана. Ще бъде направено за сметка на изпълнителя", каза тя.

През лятото ще започне и поправката по бул. "Цариградско шосе", чийто ремонт възлиза на 20 млн. лева, информира "Дарик".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Курти преди 7 години
До анонименКолега, искаме си Кмет от град София, който познава нуждите му. А не да сме заложници по носталгията на някой по Нужника в задния двор на бащината му къща, където за първи път се е запознал с буквите. А и отношението му към тях да е като при първата им среща. П.С. Бързо въпросче от Научната Фантастика: - При какви условия освен Война Пловдив може да има за Кмет някой от София?! (довърши изречението!?...................
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както вече го каза пред медии Свинетката : "Новите дупки са стари"!
11
0
 
3
 
! Отговори
соцялно слаб депутат преди 7 години
Пак ще падне една лапачка за закърпване на дупките,обществени поръчки ,некачествен асфалт изписван за първо качество и на есен с нова песен,пак дупките ще цъфнат.
10
2
 
8
 
! Отговори
куката преди 7 години
Цъфна и подсмърчащата физиономия на картофка и рече: първо студена асфалтова смес, а през следващият ми мандат може да мислим за нещо по сериозно!
9
0
 
16
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 7 години
Дупките само в София ли ги има или България не е София?. Цялата страна е станала една голяма дупка а плащаме данъци ,венетки и. ОпиъвАт да наложат ТОЛ такси.Питам къде отиват тези пари и милиардите които изтеглиха.ИСКАМ ОСЪДЕНИ ПОЛИТИЦИ И ИСПРАТЕНИ На ХОТЕЛ,, БЕЛЕНЕ,,3
8
2
 
9
 
! Отговори
Да ви светна... преди 7 години
Това са легнали полицайки, не дупки....
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, не е вярно! Дупките цъфнаха преди кокичетата!
6
2
 
9
 
! Отговори
Сапа преди 7 години
Дупки се ремонтират когато е топло. Гледах един руски клип как ремонтираха дупка в дъжда. Тука нашите от Пътстрой са същите
5
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен столичанин преди 7 години
Гласувайте си пак за ГЕРБ и не дупки а направо цели ями ще се появяват.Затова стига с това еднообразие и престъпно управление на на една и съща партия ГЕРБ.На 26ти март изберете различното.
4
6
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До Андрешко.И ДОКАТО ВИЕ СТОЛИЧАНИ ГИ ИЗБИРАТЕ ЗАЩО НЕ ИЗБЕРЕТЕ КМЕТ ОТ ПЛОВДИВ *** СТЕ И МИСЛИТЕ САМА ЗА ВАС
3
1
 
22
 
! Отговори
Мирослав преди 7 години
До Андрешко.Не са неграмотници, а крадци.
2
1
 
32
 
! Отговори
абв преди 7 години
Фънито, има ли представа с колко се облажиха гербарските фирми от всесезоното ремонтиране на Цареградското и Витоша?
1
2
 
29
 
! Отговори
Андрешко. преди 7 години
Така ще бъде докато неграмотници ни управляват.