Гледки в метрото: Кал и паднали плочки

Вода се стича по стените на една от станциите, на друга падна таванът
27 фев 2017 11:00,
131
Гледки в метрото: Кал и паднали плочки
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Кал, мокри перони и паднали плочки посрещат пътниците в станцията на метрото "Княгиня Мария Луиза".

Тя бе открита през 2012 година, а вече е в неугледен вид. Част от пода на перона й в посока центъра е мокър и кален и се налага пътниците да го заобикалят.

Заради теча и окаченият таван е отстранен на няколко места. Вода се стича и по стените, а влагата е отлепила плочките на цяла колона от стената на същия перон.

Още по темата

Проблемите са наложили да бъде демонтирана една от пейките на перона, пише "Сега".

Вече трети месец пък ескалаторът на изхода към Пета градска болница не работи, но явно управата на дружеството няма и намерение да го поправя.

За неработещите ескалатори в метрото писа преди време и Dnes.bg. Тогава шефът на "Метрополитен" Стоян Братоев обясни, че причината била текущи ремонти.

Проблеми има и на друга от спирките на метрото, но по първия му лъч - "Люлин" - "Младост". От известно време вода капе от тавана в метростанция "Стадион Васил Левски". Метростанцията влезе в експлоатация в Деня на Европа през 2009 г.

"Нормално е, навсякъде стават такива неща. Оправяме ги тази седмица", коментира проблемите на двете метростанции изпълнителният директор на "Метрополитен" ЕАД инж. Стоян Братоев пред "Сега".

Той обясни, че майстори вече работят за отстраняването на проблема на метростанцията при стадиона.

Преди няколко дни се срути пък част от тавана на входа за метростанция "Св. Климент Охридски" откъм пл. "Орлов мост". От дружеството демонтираха увисналото осветление, но металните конструкции продължиха да висят над главите на хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
0
 
! Отговори
РГГФТР преди 7 години
До Хич не ми еЩом като хич не ти е що се обаждаш бе ***
119
8
 
3
 
! Отговори
Така е преди 7 години
До Анонимен 106 БСП не направиха нищо , затова нищо тяхно не капе и не се руши.Не прави нищо и ръцете ще бъдат чистички.
118
1
 
9
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Еми то си има народна поговорка за такъв случай:"Бързата работа... Слепи ги ражда" Грешката в поговорката е умишлена и означава нещо.
117
7
 
3
 
! Отговори
Баце преди 7 години
До Хич не ми еа га драпаше пеша по баиря към мелницата "Е" ли ти беше?
116
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който мрънка, да даде обет и да не прекрачва входа на метрото. Демек - пълен бойкот, ама като гледам, скоро ще трябва да се назначат и "натъпквачи" като в Япония.
115
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе що не ходите да видите римското или берлинското метро? В краката ти скачат плъхове колкото котараци.
114
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До възмущаващите се от критиките: Никой не е против метрото и да се прави метро.Възмущенито е от некачественото строителство,което се свързва обикновено с кражба на средства и пари... Такова капитално строителство би трябвало да изкара поне 15-20 години без ремонт, а не да обясняват, че се случвало???Не може да наливаш милиони в земята и после като на *** да ни обясняват,че се случвало.Ей затова е възмущението и критиката,а не че има метро.
113
2
 
26
 
! Отговори
Хич не ми е преди 7 години
На станцията на Мария Луиза нито асансьори, нито ескалатори работят от памти век
112
28
 
15
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
Манталитета ни е такъв. Да плюем. Значи гледам коментарите под различни статии. Негативните са 90%. Няма значение съдържанието на статията, важно е някой да е виновен и да се плюе яко, дори да няма връзка с материала който се коментира. Всеки позитивен коментар предизвиква недоволство от мнозинството и много минуси. Няма да се опитвам да анализирам защо е така и до какво води това. Който има акъл да си прецени сам
111
5
 
14
 
! Отговори
Брат преди 7 години
аман от мрънкачи, нали на братойката ДЖи пи груп му построиха къща от 2-ри метродиаметър. Пък вие гледайте баняджийските изпълнения по станциите. С тея плочки се едно си в различна баня на всяка станция
110
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименБСП построиха едни магистрали, на които бб почна да им реже лентите.Ти по-добре кажи - колко още ще има умрели от некачественото строителство на мутрата?
109
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До !!!Прахта на герб вече я дишаме, мойто момче, а някои даже я газят като кал в метрото.Не може да се биеш като бабуин в гърдите колко си велик, а всичко направено да се разпада 2-3 години след като е построено.
108
4
 
32
 
! Отговори
... преди 7 години
Ми то на метростанция Дружба пода и тавана към метрото от страната на Дружба 1 си тече капе и пропада още от самото отваряне на въпросната метростанция! Сега тия пак са издържали година две!
107
3
 
29
 
! Отговори
бря бря преди 7 години
Има метро има проблем...в наше село нема проблем , даже и път нема.
106
19
 
12
 
! Отговори
Терминал2 преди 7 години
Този сайт случайно ли е на червена тематика ?v.10
105
5
 
30
 
! Отговори
Дръндер преди 7 години
До Анонимен 60 До кк 82За разлика от теб аз не троля/говорене извън контекста, насочване разговора в друга посока, отказ да се видят фактите/. Фактите са следните, вторият лъч на метрото беше построен от Бойко, първият лъч бе довършен от него. и сега ми кажи кой *** ти или аз? Факт е че ГЕРБ само усвоява европейски пари в джобовете си без да предостави адекватна услуга в резултат. И сега текат ремонти навсякъде. НЯкой вече от година не се оправят. Та с какво аз троля ***?
104
3
 
31
 
! Отговори
Дръндер преди 7 години
До Анонимен 110Айде всички червени и гербави *** млъкнете! Въпроса не е в това кой какво е направил а как го е направил! Ясно? Никога не съм отричал ползата от метрото! Отричам ползата от евтините материали!
103
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГРАЖДАНИН 99Абе нагли и прости червени каскети въпроса е какво са построили БСП по време на тяхното управление , макар и некачествено . Посочете да идем да го снимаме .
102
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Това е манталитет - той не идва и не си отива с едно правителство."Не е манталитет. Това е един от основните дефекти на системата. Проблемите са идентични НАВСЯКЪДЕ по света, просто СТЕПЕНТА на наглост е по-малка в старите колониални държави.Няма как да превърнеш печалбата в абсолютна ценност, и да искаш чудеса. Макс печалба значи минимум труд, материали, време. А после санкциите се обират с рушвети и лобиране.
101
37
 
10
 
! Отговори
!!! преди 7 години
пак ще дишате прахта на ГЕРБ!!! ТЪ-па-ци!