"Вкусни" примамки с антифриз тровят кучета в "Младост"

Общината обеща проверки след поредицата сигнали в района
15 мар 2017 08:37,
211
"Вкусни" примамки с антифриз тровят кучета в "Младост"
Снимка: архив, Булфото

Сигнал за  примамки с антифриз стресна жителите на столичния квартал "Младост" след поредицата случаи на разпръсната отрова, която погуби домашни и безпризорни животни в района.

Смъртоносната течност за домашните любимци е била разлята в оживен парк на "Младост" 2, твърдят очевидци пред "Труд".

По думите им там се разхождат не само домашни кучета, но е и предпочитано място за децата от квартала, които играят на площадките. В близост има и училище, и детска градина.

Още по темата

Междувременно от общината приеха сигнала и обещаха да направят проверка на мястото, което е поредният парк в квартала с разпръсната отрова.

Само дни по-рано бързодействаща отрова бе разпръсната и в други зелени площи.

Както Dnes.bg писа хора от "Младост 3" станаха свидетели на измрели кучета и десетки гълъби. Последваха случаи на отровени четириноги и в парковете на "Младост 1А".

Паркът зад "Патиланци" дори бе отцепен от полицаи, които предупреждаваха за отровата.

Въпреки това над 10 кучета загинаха, а МВР продължава да издирва извършителите, разпръснали веществото.

Директорът на столичното дружество "Екоравновесие" Веселин Асенов предупреди, че хвърлянето на отрова е опасно най-вече за децата, които играят на открито. На стопаните на кучета пък се препоръчва да ги водят на каишка, за да избегнат вероятността любимците им да изядат нещо опасно от земята.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименМдам, типичен коментар на човек, който е виждал куче само отдалече.
93
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КучетаСъгласен съм, не животните са виновни, а стопаните им. Аз също имам куче, но чистя след него, защото и на мен не ми е приятно всяка зелена площ да е минирана. А този, който е нахвърлял примамките заслужава да му счипиш ръцете и без това за нищо полезно не ги ползва явно.
92
11
 
34
 
! Отговори
Кучета преди 7 години
Да ви кажа аз имам 3 деца и куче. Бих счупил носа на всеки *** който оставя *** след кучето си на улицата. Обаче нашето куче бере душа от отровна храна сега. Конвулсии, страдание и можем само да стискаме палци да оцелее. Това не е човешко просто. Какво е виновно животното? Ок, бий тъпака който не си почиства, но да отровиш животното си е просто гнусно. Захванал съм се с намирането на тази гад и ще го черпя със същата отрова...
91
0
 
42
 
! Отговори
флинкерхофен преди 7 години
Имам чувството, че огромен процент от кучегледачите в градовете са супер сдухани, асоциални, егоцентрични, и злобни гадинки :) В наше село пък е наобратно- всеки с куче в двора е много разбран и спокоен :)
90
2
 
35
 
! Отговори
Иво преди 7 години
До 101Аз имам 2 деца и ... кучета. Имам пари и си ги гледам. Но НИКОГА не оставям изпражненията.Изхвърлям ги.Не слагайте всички под един знаменател.
89
9
 
33
 
! Отговори
Иво преди 7 години
Преди 2 седмици един отворко,които говореше на диалект,каза на сина ми да си държи "пумиаро"в къщи,а аз бях на 7-8 метра встрани от него.Едвам си тръгна.Чудя се,защо тези ***,които тровят животните,като са толкова "смели",а не го правят пред хората.?
88
3
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
антифриза е възпитателно средство за кучелюбци,учи ги да слагат намордници и да си държат кученцето на каишка
87
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 153Направо пръсна *** с тоя коментар. По-голяма простотия не бях чел скоро. Мерси!
86
4
 
54
 
! Отговори
еди кой си преди 7 години
Песолюбците да държат любимите си на каиш и с наморник, а акитата в джобчето. Защото аз, както и други си носим бомбички. Понякога от уплаха на песа ми се пръсва сърцето, други по-агресивни ги захапват и остават без глава
85
14
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kучето е дар за хората,но за съжаление има много извратени кучемразци,които вършат престъпления от този род ,но на първо място остава ролята на възпитанието да почитаме живота на хората и животните и на държават,която да се занимае с мерките за бездомните животни.Хора,които мразят кучетата са обикновено примитивни,ограничени мозъци способни на много злини,завист и злоба.Факт!Безотговорните стопани също са голям проблем,кастрацията ще помогне да не се създават бездомни животни.
84
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 101Глупости!Да си купиш куче не значи,че си социопат нито знаем дали наистина му се свиди да купи мляко за детето си,колкото до втория случай,то той е толкова смехотворен,че само потвърждава първия.
83
2
 
47
 
! Отговори
до 101 преди 7 години
За съжаление ще се съглася.Първи пример: Бащата на детето ми е социопат. Като по учебник. Вече не сме заедно. За детето му се свиди дори мляко да му купи, но си купи за 500 лв породисто куче. От сутрин до вечер само команди на кучето дава и се ужасих, когато пренесе същото отношение и към детето. Втори пример: Една съседка. Когато е била млада е направила нелегален аборт. За да не си разваля фигурата. А и си имала кученце, което й давало достатъчно любов и нямала нужда от дете. Мъжът й избягал
82
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз бих попитала: Защо кучетата се разхождат свободно на ПЛОЩАДКА, ПРЕДПОЧИТАНА ОТ ДЕЦА?От общината ще си свършат ли най-накрая работата и да глобят кучкарите?В Бургас кметът им е също от ГЕРБ, но там са приели, че децата са по-важни от кучетата и от години наложиха на стопаните да почистват след своите любимци и да не ги пускат свободно на детските площадки. Тук, в София, за последните 5 години само веднъж видях собственик да чисти след кучето си.
81
1
 
37
 
! Отговори
до 5 лапи преди 7 години
За съжаление, не само че нищо не можеш да направиш, а и трябва да се грижиш за живота на помияра следващите 40 дни, за да можеш да наблюдаваш за признаци на бяс. Иначе можело да хване нанякъде и да не разбереш навреме.Изпитано на гърба на детето ми.
80
2
 
50
 
! Отговори
Това е положението преди 7 години
До Анонимен 88А тези, които си позволяват да правят сравнение между куче и дете са за четвърти километър. Особено ако кучето е с предимство!P.S. Имам и двете
79
2
 
36
 
! Отговори
Параграф 22 преди 7 години
До Истината 87Нова дефиниция за справедливост: размножавайте по-мия-рите, за да разчистват света от "лошите и страхливите"!
78
3
 
53
 
! Отговори
до 33 преди 7 години
Нашия квартал е целия миниран от кучешки л айна.Идва време да изведем дечицата навън и ме втриса като си помисля колко невинни деца ще станат жертва на извратените кучелюби и неваксинираните им ***.България е световен рекордьор по заболели от кучешка тения и не е необходимо да си лекар за да знаеш, колко тежко и жестоко е това заболяване.След като държавата и общините безучастно наблюдават слабоу мните и безотговорни кучкари, ясно е че други ще се заемат с разчистването...
77
4
 
46
 
! Отговори
Това е положението преди 7 години
До Анонимен 70Ауу, ще се разплача! Не става дума за бяло и черно или "за удоволствие от умиране на живо същество", а просто по*миярите да ги няма. Да не би да си веган? Тия станаха по-вредни и от вегетарианците.
76
6
 
49
 
! Отговори
5 лапи преди 7 години
А сега за момент си представете, че вашето дете е нахапано жестоко от улични кучета. Дали ще остане живо улично куче в радиус 10км? Подозирам, че е такъв случая.
75
17
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не знам какви кучета го нападат този тичащ в парка ваш приятел, при положение, че съм всеки ден там и там бездомни кучета няма. Бездомните кучета са в съседните градинки на блоковете, не в самия парк. Аз там съм си отгледала и децата, не е като да не знам. Кучетата също си разхождам там, по всички правила. И категорично не съм съгласна някакви психопати да разхвърлят отрова в толкова оживено и хубаво място, с ясната цел да отнемат живот и да съсипят нечие семейство!!!