Войната за застрояването в "Младост" – до президента

Инвеститорът Изабела Сярова обикаля институциите, търсейки решение
Обновена: 22 мар 2017 12:22 | 22 мар 2017 11:30, Анисия Иванова
101

Скандалите заради застрояването в столичния квартал "Младост" стигнаха до президента Румен Радев.

Инвеститорът Изабела Сярова, която обяви гладна стачка заради спрян строеж, търси помощ при държавния глава като му изпраща писмо преди месец.

Пред Bulgaria ON AIR тя се оплака, че решение по казуса все още няма и всеки ден е пред различна институция, за да се намери такова.

"Очаквам най-накрая някоя от инстутициите да започне да работи", настоя Сярова и обяви, че са й предлагали прокурорските й преписки да бъдат обработени по-бързо срещу заплащане.

Междувременно стана ясно, че е забранен достъпът на Изабела Сярова до строежа й в "Младост".

"Иванчева ми е забранила достъп до собствения ми обект и собствената ми земя. Там имам неща за 60-70 хил. лева, как да ги оставя безстопанствено?! Сключвайки договори за наем въпросните хора ще искат да им върна парите в двоен размер", сподели инвеститорът.

Сярова смята, че това е целенасочено и се подкрепя от различни партии. По думите й кметът на София Йорданка Фандъкова не иска да се спази законността, а президентът и премиерът чакат да минат парламентарните избори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
5
 
9
 
! Отговори
въпрос преди 7 години
Тази колко минутна гладна стачка обяви? Аз така и не разбрах. Разбрах, че я обяви, проглуши ушите на всички като я обявяваше. Да ме извинявате, ама си плюска най-безочливо. Както безочливо краде и лъже.
75
5
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
тази гладуваща зе със измама земята пред 64бл нея жалете дано страда колко възрастни хора измами за тези терени дано страда
74
4
 
15
 
! Отговори
От Младост преди 7 години
и как получи разртешение да отреже тополите
73
5
 
14
 
! Отговори
От Младост преди 7 години
На това място дето строи жената - инвеститор 27 години имаше прекрасно заведение. Интересно ми е как сега си го " РЕСТИТУИРА" и започна да строи и то баш офис сграда при този пренаситен пазар. Доста ми смърди!
72
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какво ще кажете за кръстовището при 27ма поликлиника, точно след Метростанция Младост 1? Иглените уши? Сградата, където се помещава KFC? И това ли е законно бе инвеститори нагли? Сграда върху улица и зверска невъзможност за преминаване през тези светофари там през час пик + няколко автобусни линии и тролеи.... Трябва тази сграда да бъде отчуждена, съборена и нормално кръстовище да има там.
71
5
 
9
 
! Отговори
не съгласен преди 7 години
До Анонимен83Точно така бившите собственици на които насилствено са им отнели имотите да ти чистят ***, а ти да пикаеш и да си хвърляш *** през терасата.Като си купил на безценица панелката не си купил земята върху която е построен блока.Защо всички пишман софиянци от провинцията се юрнахте и си взехте имотите по селата.Защо не ги подарихте на кметствата,а всяка есен се юрвате с дамаджаните за олио от рентата.Как не ви е срам.Това че живееш от 20г. в София не те прави софиянец.
70
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май от цялата история излиза, че 27 години хрантутим едни нищо не правещи чиновници, архитекти и т.н на държавна заплата, нито планират инфраструктурата, нито извършват някакъв надзор на това, което се случва. Скоро имаше репортажи как са взели с измама общински терени в Младост. Сигурно 90% от застроеното е на терени върнати по съмнителен начин и с издадени разрешителни само с формално планиране и контрол. Случайно подпалиха и сградата на поземлента комисия в Панчерево където се пазеха архивите
69
4
 
11
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
Мръсотията на тъй наречената демокрация! НЯМА демокрация! Има надпревара за заграбване, забогатяване.Всички средства са допустими.Ако трябва УБИВАШ, но ставаш по-богат. ДЕМОКРАЦИЯ!
68
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Теб никой не те гони от градинката.. Живей си там на палатка, но не пречи на околните с безумни строежи. Строежите вече са направени и на вас са върнати точно градинки, които да си поддържате или да ги дадете на общината, ако нямате пари.
67
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще имаш неприкосновена градинка, която да се ползва по предназначение - разходки на кучета. А ти трябва да я поддържаш чиста и неопетнена. Глоби и санкции от инспектората за неподдържана градинка, а не да пречиш на живота на околните и да задръстваш града. Ще клекнеш като Симеон, който подари парка Врана на общината.
66
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да продължи да гладува, та да изкупи прегрешенията си.
65
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чувал съм, че Младост е строен върху отчуждена земя, т.е. там не може да има никаква реституция. Отделно, че вероятно половината реституирани имоти там, са реституирани с измами, както вече няколко пъти стана ясно. за съжаление за жълти стотинки, корумпирани общинари променяха плановете за тези земи, за да може мутрите да строят върху тях.
64
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Връщането на имоти в застроени площи е отдавна. Но могат да си останат частни зелени градинки и да ги карат частниците да ги поддържат, да ги глобяват, и те сами ще се откажат от тях, ще ги подарят на общината, както направи Симеон с парка Врана. Може да се отчуждят и да останат зелени площи. Но корупцията и зелените пари са по-важни от зелените площи.
63
4
 
10
 
! Отговори
Kiro преди 7 години
Тази Изабела Сярова не е ли в гладна стачка? Толкова и е гладна стачката, колкото законен строежа върху тръби на Топлофикация.
62
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Младост трябваше да си остане такъв, какъвто беше през 1989-та година - добре замислен и построен. Хаосът, който настъпи след 1989-та година, доведе до презастрояване и многочасови задръствания. Аз от кръстовището пред съборената Деница, до Цариградско шосе съм пътувал няколко пъти по над 2 часа, заради безумните промени, които поредица от кметове направиха там. Най-зле са безспорно промените на фандъкова. Да оставиш по една лента за влизане и излизане от 150 хилядния Младост е върха на тъпoтaтa
61
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква реституция на земя под блокове и между блокове?! Няма такова чудо по света. Само в България някакви корумпирани и престъпни човечета реституират такава земя. Даже и да е станала частна собственост тази земя, никой неподкупен общински служител, няма да и промени статута и да разреши там да се строи, вместо да си остане зелена площ.
60
6
 
10
 
! Отговори
до 19 преди 7 години
А може би Младост трябваше да си остане такъв какъвто е бил 1969 ?голи ливади ?
59
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Vox PopuliНе всеки, който има повече от 5 лева е престъпник. Завистлива работа.
58
7
 
14
 
! Отговори
Vox Populi преди 7 години
До Анонимен 70:-***! Това не е "частна собственост", а "собственост, придобита по престъпен начин"1
57
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 73Ми сложно му е на човека да схване, той иска парче да има и т'ва е.