Ремонтът по "Дондуков 2" в ход: Отсега та цяло лято

Работници вече разкопават между ул. "Кракра" и моста "Чавдар"
5 апр 2017 16:52,
19
Ремонтът по "Дондуков 2" в ход: Отсега та цяло лято
Снимка: Кадър bTV

Ремонтът по централния столичен булевард "Дондуков" започна. Засега строителството е в отсечката между ул. "Кракра" и моста "Чавдар".

Движението в този участък е пренасочено двупосочно в едното платно. Задръствания засега няма, съобщи bTV.

Още по темата

Ремонтът в тази отсечка предвижда подмяна на канализацията – както от северната, така и от южната страна на булеварда. Плановете на общината са следващият етап от обновяването на "Дондуков" да продължи към Министерския съвет и ларгото.

Инвестицията е за близо 600 000 лв., съобщи зам.-кметът по транспорта в София Евгени Крусев.

Той съобщи, че сегашният етап на ремонта ще приключи на 30 май, а от 1 юни започва ремонтът на отсечката от ул. "Кракра" и от бул. "Васил Левски". Той ще включва цялостна реконструкция на булеварда с нови трамвайни релси, нови тротоари, пътни платна.

"Там ще се подмени абсолютно всичко и продължаваме на етапи в посока към ул. "Раковска", след това посока Ларгото, така че да затрудним минимално гражданите, съответно да съкратим максимално сроковете, така че наистина неудоблството, което ще причиним да бъде минимално", каза още Крусев.

Ремонтът трябва да приключи септември, когато целият "Дондуков" трябва да е подменен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Асфалт паша преди 7 години
Участъка м/у "Кракра" и моста "Чавдар" го правиха и асфалтираха 1985-та и не е мръднал! Изключително неблагодарно за ежегодни ремонтни и усвояване трасе, което обаче вече корегирано.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо не схващам защо ремонтират там - там тротоарите и асфалта са си относително добре. Може би целта е Фандъкова и бандата й да пооткраднат повечко, знам ли?
8
1
 
3
 
! Отговори
Бай Селянин преди 7 години
Колеги!?Отварям картата на Град София в интернет и Не намирам улица Раковска и онази Витошка!/? Питам Контролите от Градския Транспорт и те не знаят. Милиционерите още по-малко. Някакви охранители дори не ползват Български език........много интересно!? Кметът на Град София, е за затвора минимум. Тази фъндъкова е голям проблем не ссамо за прокурора.
7
2
 
0
 
! Отговори
до нЕкъФ софиянец преди 7 години
Ха-ха-ха много думи, много плюнки, много самоизтъкване явно съм те заковал точно в десетката спокойно живота ще те научи проблема си е твой и отново ха-ха-ха.
6
2
 
1
 
! Отговори
до нЕкъФ софиянец преди 7 години
Май нещо си изнервен или само така ми се струва, а това дали съм бедняк не е необходимо да ти го обяснявам да речем ,че се справям доста добре ,но проблема на теб ти е във високомерието, а то рано или късно се наказва.
5
0
 
3
 
! Отговори
до№ 7 нЕкъФ софиянец преди 7 години
живота е колело днес си горе, утре си долу спомни си го това когато колелото ти стъпи на шията.
4
1
 
3
 
! Отговори
до № 1 преди 7 години
Дано един ден като поостарееш и вече не ставаш за нищо оня горе те докара до положението на бедните хора в България с които сега надменно се е.аваш и тогава някой такъв като тебе да ти го каже същото .
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С тези мангизи можеше да се разшири пътя от Монтана до Видин. На Дондуков ремонта не е належащ там не стават пътни инциденти защото паветата не позволават висока скорост. А този международен път Монтана Видин както го водят е една уличка в сравнение със останалите международни пътища. Тировете които ползват този път го разбиха до ента степен. Ако беше оширен нямаше да стават катастрофи.
2
4
 
9
 
! Отговори
Циклоп преди 7 години
Нека краденето започне сега !
1
1
 
5
 
! Отговори
Гербист преди 7 години
Ако зпочва ремонта на дефектното цариградско ?