Поредна порция напрежение от застрояването в "Младост"

Жителите на квартала настояват за референдум
Обновена: 6 апр 2017 11:33 | 6 апр 2017 11:30, Анисия Иванова
51
Поредна порция напрежение от застрояването в "Младост"
Снимка: Bulgaria On Air

 

Поредна порция напрежение сред жителите на столичния квартал "Младост" след отказа на ресорните комисии към Столичната община да се проведе референдум срещу презастрояването на квартала.

Според общинарите въвеждането на местно допитване не е законосъобразно. Това изкара гражданите на протест, още в понеделник те се събраха пред районната община. Днес преди заседанието на Столичния общински съвет, жителите на "Младост" се събраха пред сградата на общината на "Московска" 33.

Още по темата

Според протестиращите няма причина общината да приема въвеждането на референдум за незаконосъобразно. Те искат сами да могат да решават бъдещето на квартала си.

Искането на референдум бе провокирано от посягането върху и застрояването на детски площадки и зелени площи.

Заместник-кметът на кв. "Младост" Биляна Петрова също подкрепя инициативата за въвеждането на общо допитване. Тя заяви, че София страда от мръсния си въздух и че трябва да се опазват зелените площи.

"Може и да не е положителен резултатът от референдума. Хората може и да искат да има презастрояване. Но трябва да бъдат попитани", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова ли е трудно,псевдособствениците в Младост да бъдат компенсирани с лихвоточки например,със заменки в някое село или гора,с компенсаторни бонове ит.ит.н.! Държавата е доказала, че като иска може да намери не едно решение,видяхме и почувствахме! Значи толкова години държавата не ни продаде земята под блоковете,а сега си намерихме измислени чифликчии на това,което е останало между блоковете!Айде бе,пусто дърво неокастрено!
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе то и Юрданка навремето дойде от Самоков с едни стари дънки и едно изтъркано сакче, ама сега строи втора кооперация в Манастирските ливади.Много кадърна - знае на кого да се подложи. Също много послушна и изпълнителна.
34
2
 
11
 
! Отговори
Мими от Нова Надежда преди 7 години
Ами като са взели едни пари в Столична голяма община сега ще си умират от страх от референдума в Младост ,много ясно!
33
5
 
3
 
! Отговори
до 40 преди 7 години
ами стой си под наем. Ако искаш си купи нещо на надути цени в момента (брокерът ще те убеди че правиш най-яката сделка на живота си), вкарай се в заем за идните десетилетия, виж как един ден под прозорците започват да махат катерушките на децата и наместо поляна или Витоша след година ще гледаш гащите на съседите. А недай си боже работодателят ти да ви закрие офиса, защото се мести някъде на по-евтино, а ти оставаш без бачкане и трябва да изплащаш жилище, на което вече му се е сринала цената.
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво се чудите, където напъплят калинките от ГЕРБ има само далавери, кражби, презастрояване, измами, фалшифициране на документи, крсдене на чужди парцели, подкупни вериги от общинари през нотариуси и съдии, измама до измама. Който им кмет да се хване как живее с 2 000 лева заплата ще видите, жилища за милиони, вили и къщи в Гърция. Например, Даскаличката от София, Портних от Варна, Пловдивския, Търновския, от Пазарджик, където пипнеш вони на корупция. Цацаров се дреме защото и той получава дял.
31
12
 
6
 
! Отговори
пепе преди 7 години
И аз се чудя на бившите пасища и ниви Младост. Та живущите там имат претенции за благородници. Същите живеят там от най-много 50год. Други, които протестират са си купили "ново строителство" преди 5 години и сега им било претъпкано. Няма какво да се чудя, защото жилища в Младост се даваха на Военни и Комунисти. Няма как да очакваш кой знае какъв ум и акъл от тях. Като не искаш блок, а градинка откупуваш от собственика имота му и правиш парк. Драматично Андрешковско положение!!
30
5
 
0
 
! Отговори
наемодател преди 7 години
До до 39Да ти предложа апартаменти, чисто нови, луксозно обзаведени в Младост 2. Имам 6, като 3 от тях са с гаражи.
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради това презастрояване в Младост си продадох апартамента, в който живях 25 години и се преместих на друго място, но скоро и там ще започне същото презастрояване. Явно големи пари играят тук и се дават разрешения за строеж на сгради, които очевидно не трябва да се строят.
28
5
 
3
 
! Отговори
?? преди 7 години
ама моля ви се, обяснете ми какво точно се работи в София, че не ми е ясно. Факт- улиците са пълни с коли, метрото е претъпкано, но какво точно се произвежда тук? От какво се вадят пари? Или просто има едни крадени пари, които едни хора искат да набутат в бетон защото банките не плащат лихви?
27
5
 
4
 
! Отговори
до 39 преди 7 години
Ами не точно - живея под наем. IT съм, работя наблизо - в Бизнеспарка.
26
7
 
3
 
! Отговори
до 38 преди 7 години
и каква ти е точно работата в София? Да купиш 5 апартамента и да живееш от наеми?
25
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами който иска да му е чисто и зелено, да продава панелката и с парите може да си купи 5 къщи на село. Никой не ви държи на сила в София. Ние младите, нямаме избор и искаме-неискаме трябва да дойдем в София, защото тук ни е работата.
24
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма как да живееш около центъра на голям град в,който всяка година прииждат стотици хиляди хора,който искат да живеят близо до където работят няма как да стане ще се застрои и още как,ако не им отърва около около София-град е пълно със села в,който е тихо и спокойно,но пък е отдалечено и свързано с време и разходи за транспорт но тези ,който негодуват не са готови да направят
23
2
 
15
 
! Отговори
Mladost преди 7 години
Специално в Младост 2 се строи ударно и в момента! Вече не останахалница тротоари. Новите кооперации са направо на пъгя!
22
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом имате доказателства за незаконно реституирани имоти, даване на подкупи и т.н. си има съд. Отивате там, завеждате дело, предоставяте доказателствата, имотът се отнема, давалия и вземалия подкупи отиват по затворите и така. Другото е анархия и бабаитлък.
21
6
 
12
 
! Отговори
bb преди 7 години
Само гледайте как цялата мафия ще се изреди да плюе Десислава Иванчева - единствения нормално избран управляващ у нас. Гледайте и троловете в тази статия.
20
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От добре замисленият и построен ж.к.Младост вече нищо не остана. Каква частна собственост между блоковете?! Няма нормална държава, която да позволи този хаос, който настъпи в България с така наречената реституция и връщане на земи в реални граници. Имоти връщаха и в други бивши соц.държави, но не по този мафиотски начин. какво му е законното, в даването на подкуп, за да изменят плана и да ти одобрят строеж между блоковете?!
19
4
 
5
 
! Отговори
до 17 преди 7 години
В Младост, наистина - преди 50 години всичко е било в царевица. Защото почвата е глинеста и има подпочвени води. Попитай някой, който живее в блок над 15 етажа как му е мазето. Вода, мухъл, плъхове. Всичко много добре се е знаело и затова първите блокчета до Окръжна болница са на по 6-8 етажа. И после идва великият комунистически-пастирски мозък и се почва... Така, че успех.. Между Младост 3 и 4 има едно такова нещо - жк. Експериментален преди го водеха. 3 блока в нищото. "Марс" му викахме.
18
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, вместо да протестират, да се бяха организирали да си поизчистят квартала. Защото Младост, а също и Дружба, със всичките им части е едно голямо сметище. Често ходя там по работа.
17
4
 
7
 
! Отговори
частна собственост преди 7 години
До АнонименТази ли частна собственост придобита по нечестен начин. На нас нищо не ни върнаха. Казаха, че е застроено и толкова. Съмнявам се , че точно там е била върната земя. Кой определя къде е точно земята в реални граници, като тези които знаят границите на земята отдавна ги няма. Преди 60-5- годин кой помни коя и къде е била неговат земя в реални граници. И Имали жив човек да помни от тогава. Всичко е лъжа и измама на службите за земята и горите.