Таксиджии пропищяха от коли по стоянките им

В Центъра за градска мобилност пък изнемогвали, не им стигали "паяците"
Обновена: 21 апр 2017 15:53 | 21 апр 2017 15:45, Камелия Цветанова
44
Таксиджии пропищяха от коли по стоянките им
Снимка: Булфото, архив

Таксиметровите шофьори в София припищяха от паркирали коли на стоянките, които им пречили да си вършат работата.

Пред БНР някои от тях се оплакаха, че частни автомобили масово паркират на местата обозначени за таксита със знак въпреки забраната, а отговорните органи не санкционират нарушителите.

Нарушенията били ежедневно, а контрол от страна на Центъра за градска мобилност нямало.

Румяна Милова, началник на дирекция "Паркиране и мобилност", към ЦГМ пък обясни, че паяците на малко и заради това контролните органи не успяват да реагират при всички нарушения.
 
"Екипите на Център за градска мобилност, които работят с тежкотоварните автомобили тип "паяк",  извършват само оперативната дейност по репатриране на неправилно паркирали автомобили, независимо от това какво нарушение са извършили водачите. Самата констатация на нарушението тези, които могат да разпореждат репатриране, се извършва от представител на служба за контрол, каквито са КАТ, Общинска полиция", обясни тя.

Милова допусна, че когато паякът подминава и не вдига автомобил в нарушение, е защото той отива на друго място по сигнал на контролните органи.

"Центърът за градска мобилност разполага с 14 "паяка", които се оказват недостатъчни на фона на толкова много нарушения в града", допълни тя и категорично отрече твърденията, че паяците вдигат предимно по-евтините автомобили.

По думите й контрол се осъществява и през почивните дни, но през уикендите броят на дежурните "паяци" е недостатъчен.

"Те работят най-вече по сигнали. Водачите да спазват правилата. Правилата са за това да бъдат спазвани, за да има ред", апелира Милова.

От началото на тази година 139 фиша и 6 акта са били съставени на таксиметрови шофьори заради неправилно паркиране, а 15 техни автомобила са били вдигнати.

Шофьорите посочват че причината за нарушенията е ограниченият брой стоянки - едва 103, които осигуряват 607 места, а броят на такситата в града е около 6000. 

"Всеки момент ще стартира процедура за възлагането на обществена поръчка за закупуването на 10 нови "паяка", което ще допринесе за по-добрия контрол на движението в столицата", допълни Румяна Милова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
4
 
! Отговори
fevr преди 6 години
Е то хубаво - да върнат Юбер и да ги махнат тия таксита и да няма стоянки. Да обаче има едни други умници, които искат да стрижат бакшо с патентен данък, прегледи и т.н. Много са, много са лапачите по веригата. И какво им е решението - купуват още паяци - та да стрижат повече. Ми нормално - а ако махнат такситата и пуснат юбер - тогава колко народ ще остане без работа и доходи - майко..
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няколко човека с фишове за глоби, снабдени с фотоапарати ще очистят София за месец! Какви паяци, какви глупости! Да, ама това са потенциални избиратели и ги е страх!
39
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка трета катастрофа в София е с прякото и косвено участие на таксиметров автомобил.90% от бакшишите са роми,криминално проявени и откровени простаци.Те са твърде много за град като София.Спират навсякъде,засичат и обръщат посоката на движение.Нямат думата.
38
0
 
6
 
! Отговори
Поредната преди 6 години
Поредното нещо в което държавата се проваля. Не може да контролира кой къде да паркира, камо ли да вземе да събира пари.Нищо вече не се контролира - граници, фондове, банки, строежи, направо една държава за ***
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паяците са НЕЗАКОННИ а Пътна Полиция дреме за заплати. Нарушителите са хиляди на час.
36
2
 
13
 
! Отговори
хахахахах преди 6 години
Лелееее, колко са наглииииии... Като почнеш от Централна гара, гъдето няма сила, която да ги накара да се разкарат от местата, които са Зелена зона или пък за инвалиди, като спират в активната лента, та се стигне до Патриарха и Витошка, където пак са в активна лента и си правят каквото си искат. Да се справят първо с копърките и тогава да ***.
35
0
 
9
 
! Отговори
До бай Рангел преди 6 години
Не помниш ли какви проблеми имаше преди 1990 г., да вземеш такси в София и то в определени часове? Дори и в сегашно време се случва, например в края на работното време в делничен ден, в центъра да не успееш да спреш свободно такси, а като поръчаш такси по телефона, минават 20 минути, звъниш пак и ти казват "Съжаляваме, не можем дави осигурим кола!"Мисля, че ако по-усърдно ловят фалшивите таксита и бакшишите-мошеници, постепенно такситата ще станат толкова, колкото са нужни на София.
34
2
 
11
 
! Отговори
бай Рангел преди 6 години
Във Франкфурт,който е колкото София има 1200 таксита. Ние обаче ги удряме в земята с 6000( а по-вероятно към 10000). Много сме,силни сме! Остава само да измислим как да паркираме по покривите.
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На пазарчето в младост 1 паркират в два реда и пречат на движението.
32
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно не ми ясно. Паяци се купуват с общински пари, а защо тогава парите събирани от глобите отиват в частни джобове?
31
2
 
6
 
! Отговори
Ccc преди 6 години
Страхотна причина си съчиниха за окрупняване на рекета с паяците, няма що.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е па умен да си простено да е
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце сигорно на кърниградска е е слънчасал то от времето ще ходи *** ски на хаваи
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце тия ваште простотио краи нямат едно таксита едно учебни направете да е добре за всички не да берем ядове да ставаме без яина виновни щото ще има метла
27
2
 
9
 
! Отговори
jj преди 6 години
Опаааа, собственика на София пише тук гледам..... извинете че сме Ви в частния двор, Ваше Величество....де*а бухала безмозъчен......всичко негово....
26
2
 
13
 
! Отговори
Men преди 6 години
Да им махнат всички стоянки, никой не длъжен да ги търпи тия! Да върнат юбер и да пуснат и лифт, такситата сами ще си изчезнат. Да ходят да мият тоалетни някъде.
25
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И на мен ми е омръзнало да не мога да паркирам на синя и зелена зона, защото 20 бакшиша са си направили 'стоянка' там и не позволяват на никого да паркира. Защо няма ограничение на броя на бакшишите питам аз?Повечето са полуграмотни *** с отнети книжки, а немалка част са от етноса.Силни като са в стадо.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 21 До 6-АнонименИзтриха ти коментара, що така стана?Не съм казвал, че живея в София. Не харесвам постоянно мрънкащи и оплакващи се хора. Като не ти харесва глобализацията я спри.
23
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да го д**хат тъпите бакшиши, на 50- 60 години да караш такси, колко точно трябва да си т*п и да си спал цял живот.
22
3
 
15
 
! Отговори
Зона преди 6 години
Аз паяк в неработен ден не съм видял, пък центъра за дебилност да си говорят каквото щат.