Постройките около жп линията във "Факултета" - незаконни и опасни

Карлос Контрера призова институциите за незабавни мерки
24 апр 2017 13:50,
16

Незаконните постройки на ромите в столичния квартал "Факултета" около жп линията са опасни и трябва да бъдат съборени. Това коментира общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера в студиото на "България сутрин".

Той обясни, че от двете страни на линията има скатове, върху които има построени незаконни къщи. Значителна част от канализацията на други незаконни постройки е заустена в жп линията. Хвърлят и камъни по влака, допълни той.

Контрера подчерта, че държавата е тази, която трябва да пази и да гарантира нормалната експлоатация на ЖП линията в столичния квартал "Факултета", което на практика обаче не се случва.

В последните няколко години този въпрос е повдиган многократно, но от Столична община заявяват, че не могат да се справят с проблема, коментира още Контрера.

По думите му има поне четири институции, които могат да участват в решението на казуса. На първо място той посочи Национална компания "Железопътна инфраструктура" и Министерството на транспорта.

"Това е държавна собственост, а железниците са част от националната политика", каза той.

МВР, общината и представителите на столичния общински съвет са другите отговорни органи, които трябва да предприемат мерки за справяне с проблема с незаконните постройки около жп линията в квартал "Факултета", допълни Карлос Контрера пред Bulgaria ON AIR.

"Основен проблем са незаконните скатовете, построените от двете страни на линията. Има риск да се свлекат огромни земни маси", каза той.

Жителите на квартала обаче твърдят, че незаконните постройки са премахнати и искат да бъдат взети мерки за изграждането на подпорна стена, тъй като свлачището се увеличава. Категорични са също така, че инциденти във "Факултета" няма и цитираните случаи са единични.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Багери и камиони и само за половин ден няма да има и следа от *** и коптори . След като са построени на чуждо място и без разрешение какво да говорим повече . ако има някой да протестира да се види от къде е дошъл и да го няма на секундата . Такива *** събират за късо време отвсякъде ,че няма оправяне след тях . Как за едни хора има закони и се изпълняват , а за една определена общност няма и не им се търси отговорност за нищо .
13
0
 
7
 
! Отговори
До Hristo преди 6 години
Никой не говори за всички 40 000.Става въпрос за съборетините, които са надвиснали над ж.п. линията. Забранено е да се изграждат постройки на такова място /над линия/, което на всичко отгоре е и потенциално свлачище.Като прибавиш, че отходните им води отиват в основата на ж.п. линията, как да не се смаеш от нахалството им - искат с наши пари /на данъкоплатците/ мястото да се укрепи и да им изградят подпорна стена! Това се прави само за исторически и културни паметници, застрашени от свлачища.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бутай!
11
1
 
3
 
! Отговори
Hristo преди 6 години
До zeusПреди седмица си купих къща в квартала. С всички налични докумевти. Платени данъци. Платени сметки за ток и вода. Планове, скици, чертежи, нотариални актове от 1960 година насам ... не слагайте всичко под общ знаменател. Това е квартал с над 40 000 жители. Да факт е, че преобладават роми, но има доста зони в които цели карета от дворове и къщи са родове от Троян, Трън, Видин, Тетевен и др. райони преселенци още от 60те години.
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По думите му има поне четири институции, които могат да участват в решението на казуса.аз бих добавил 5-та институция - Горнобанската танкова бригада. Да минат да се поразходят с танковете из махалата :)
9
0
 
19
 
! Отговори
От времето на соца преди 6 години
са тези проблеми.И друг път, когато е бил повдиган този въпрос, писах тук, че още тогава имаше случай на убит на място човек, пътуващ с влака - убит от хвърлен "шведски" камък. Писах също, че лично познавам семейството на момиченце, което получи белег на лицето от подобен камък, счупил прозореца на преминаващ влак.Впоследствие правиха пластична операция, за да махнат белега.Онова момиче днес е вече 37-38-годишна жена.Не е ли престъпление спрямо всички нас тази нелогична толерантност към онези?
8
0
 
18
 
! Отговори
Правят ни на абдали преди 6 години
Значи, официалноте институции са установили, че има незаконни постройки, местните шведи твърдят, че няма?Достатъчно е човек да се качи на влака и да види за какво става въпрос. Кой архитект - пиян или изпаднал във временно умопомрачение, би разрешил да се строят барачки-тоалетни и коптори от подръчни материали буквално на ръба на въпросните скатове?И дете ще прецени, че всички тези "постройки" всеки момент могат да се сринат надолу, върху линията, по която в същия момент може да лети влак?
7
0
 
20
 
! Отговори
?!?!?! преди 6 години
"Жителите на квартала ТВЪРДЯТ ... и ИСКАТ ..." (?!?!)Когато ТВЪРДИ нещо онзи, който е извършил безброй закононарушения и е поставил в риск живота на нищо не подозиращи хора, на какво отгоре да му се вярва?Когато ИСКА нещо онзи, който не е внесъл и стотинка в хазната, но ежемесечно я източва с методите на социалното изнудване, на какво отгоре да се отделят още от НАШИТЕ, ИЗРАБОТЕНИ С ТРУД ПАРИ, за да се угоди на каприза му?
6
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя Карлос има ли роднинска връзка с с един друг Карлос Чакала - просто питам?
5
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време, Тато на всички роми им беше раздал жилища. Дойде демокрацията, те ги продадоха на пазарни цени и се завряха пак в катуните. Сега отново са крайно нуждаещи и пак искат поредната порция. Особеност на етноса.
4
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя Карлос защо не си ги заведе у тях? То и името му едно такова...шведско.
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то и в кв. Христо Ботев е същото. Обаче денонощно всичко там свети, също като в Лас Вегас, а аз си гася лампата и претичвам от стая в стая.
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веднага да се вземат незабавни мерки! Дайте им апартаменти на Витошка.
1
1
 
37
 
! Отговори
zeus преди 6 години
E то там законни постройки има ли изобщо?