Ремонтите на топлото в София се отлагат с малко. Заради студа

ТЕЦ "София Изток" спира работа от 8 май и после през август
24 апр 2017 10:11,
6
Ремонтите на топлото в София се отлагат с малко. Заради студа
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

"Топлофикация-София" отлага ремонтите и спирането на топлата вода, съобщават от дружеството. Заради необичайното застудяване след Великден и необходимостта от включване на отоплението в столицата, подготовката за предстоящите ремонтни дейности по топлопреносната мрежа в топлорайон "София Изток" ще бъде изместена с 5 дни.

Още по темата
Това налага да бъде променен графика за спиране работата на ТЕЦ "София Изток" през месец май 2017 г.

Според коригирания график ТЕЦ "София Изток" ще спре работа от 8 до 19 май 2017 г. и от 1 до 11 август 2017 г. В тези периоди без топла вода ще останат кварталите:

ж.к."Дружба“ 1 и 2, Промишлен район "Гара Искър", ж.к. "Младост“ 1, 1А, 2, 3, 4, ж.к. "Дървеница", кв."Мусагеница", кв. "Витоша", ж.к. "Студентски град", ж.к. "Изток", ж.к. "Изгрев", ж.к. "Дианабад", ж.к. "Лозенец", ж.к. "Гео Милев", кв. "Яворов", ж.к. "Подуене център", кв. "Редута", ж.к. "Слатина"; кв. "Цариградски комплекс", Академия МВР, ВТУ "Т. Каблешков"; м. "Къро"; кв. "Полигона", НРТЦ, ЗИТ, БАН- ХМС, резиденции.

Ремонтите и спирането на топлата вода на софиянци се налага заради авариите, които оставиха същите тези квартали без парно през зимата. Планирано е ремонтиране на 1,7 км от общо 170 км магистрални тръбопроводи.

Предвижда се да бъдат подменени и монтирани нови кранове, като по този начин се намалят рисковете от оставане без парно на големи зони от града. Така ще може да се спира топлозахранването само в отделни аварирали участъци и те по-бързо да се ремонтират.

От столичното дружество информираха още, че по тяхна преценка от 1 юли цената на топлинната енергия ще претърпи незначителна промяна в рамките на около левче за мегаватчас. В момента тя е около 95 лв. с ДДС. Не уточниха обаче дали ще е нагоре или надолу, а само добавиха, че това се решава от КЕВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Има нещо символично. преди 6 години
Значи на 9 май щурмуват топлопровода към младостите.И пак ще има въпроси от типа : Вие от софия ли сте или просто така си миришете...
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на госпожа Фандъкова. Пусна бързо парното в настъпилото застудяване. Ако кметът беше от БСП едва ли щеше да го направи.
4
1
 
2
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
Ами няма как да стане без профилактика. Или мислиш че може да се изгради още едно топлопреносно трасе. И кой ще го построи. И знеш ли колко би струвало ?
3
3
 
1
 
! Отговори
е край няма тая преди 6 години
профилактика - пак 20 дни без топла вода.. евала.с 1% на година, колко години ще се модернизираме???"Планирано е ремонтиране на 1,7 км от общо 170 км магистрални тръбопроводи."
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Топлофикация и на служителите й, които реагираха доста гъвкаво и работиха без почивка за да могат да пуснат парното на столичани.Два дни мръзнах като вакарелски спирач. Хайде мен ме оставете, но хората с малки дечица.
1
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дружеството да се преватизира бързо. Да спре да тормози клиентите си. Има и други условия за отопление. Локално, не централно.