Редовните от "Виетнамските общежития" – с общинско жилище

Некоректните със задължения обаче ще останат на улицата
18
Редовните от "Виетнамските общежития" – с общинско жилище
Снимка: Facebook

Коректните наематели от Виетнамските общежития ще бъдат пренастанени, а тези със забавени плащания – изведени, без да имат право на общинско жилище.

В началото на следващата седмица специализирана работна група с представители на Столичната община, кметове на райони и общински съветници от различни политически сили ще започне преглед и анализ на всички настанителни заповеди на живеещите в района на "Виетнамските общежития".

Още по темата

По искане на кмета на София Йорданка Фандъкова и с желанието на граждани от район "Красна поляна", които протестираха вече няколко пъти, техни представители също ще бъдат включени в групата.

Работната група освен пълна проверка на документацията, има задачата да разгледа и всички възможности за поетапно освобождаване на блоковете на "Виетнамските общежития".

Всички блокове от бившето "Селище на строителя" подлежат на поетапно събаряне, за което започна процес на извеждане на настанените в тях граждани.

Район "Красна поляна" започна извеждане на наемателите на блок 10, като до момента са връчени заповеди за прекратяване на наемните отношения и заповеди за изземване на жилищата на всички некоректни наематели.

Голяма част от тях са обжалвани и подлежат на съдебен контрол.

Осем семейства до момента са изведени от жилищата, а на други пет, които са коректни наематели, са издадени заповеди за пренастаняване в други общински жилища.

Район "Красна поляна" е започнал връчването на заповеди за прекратяване на наемните отношения и за изземване на жилищата и на блокове 7, 8 и 12.

Поемането на краен срок, в който всички блокове от Виетнамските общежития ще бъдат съборени, в голяма степен зависи от съдебни процедури, през които минава освобождаването на жилищата и намиране на свободни жилища и терени, но целта на общината е това да се случи до края на 2019 г.

За пренастаняване на коректните наематели, които отговарят на условията за получаване на общинско жилище, общината търси свободни общински жилища в други райони. Областният управител на София от своя страна е поел ангажимент да предостави 12 жилища на областната управа за нуждите на Столичната община.

Столичният кмет е изпратил писма с молба за подкрепа на усилията на общината за освобождаване на Виетнамските общежития и предоставяне на свободни или неизползваеми жилища или терени до всички министри.

След сформиране на новия състав на Министерския съвет разговорите ще продължат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 6 години
Това гето накара много хора да си продадът жилищата на безценица! Знае ли това Йорданка ,как българите страдат и бягат! За тях мисли ли някой ?
14
0
 
2
 
! Отговори
vasilka sa6eva metod преди 6 години
za6to vsi4ki ni mislite za ednakvi ima dobri trydolybivi xora koito pla6tame danaci osigorovki . rabotim 4esno s tryt i pot na 4eloto . da ima i lo6i xora i otnas i ot vas koito kradt iznaslvat .molq nesdete vsi4ki za6toto bog ima odgore i edin den dase vrne nava6ite deca
13
0
 
7
 
! Отговори
Да преди 6 години
Съборете това сметище до основи!
12
0
 
5
 
! Отговори
мнение преди 6 години
Сега всички ще се окаже, че са редовни платци. Нека се направи ревизия и тогава ще се види истината.
11
1
 
13
 
! Отговори
Аллах е свиня преди 6 години
РАБОТА!!!!! Намерете им работа и ги ЗАДЪЛЖЕТЕ да работят!!!!! А не безплатни жилища!!!! Заслужаваме съдбата си.....
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама откъде накъде ще им търсят жилища, бе! Има толкова изоставени къщи по селата. Да вървят там, да копаят градината и да се изхранват...
9
1
 
32
 
! Отговори
До 5 преди 6 години
Не ти ли идва наум, че човек първо си осигурява постоянна работа и жилище, чак след това прави деца.Иначе е много лесно - създавам проблем и чакам държавата да ми го реши! Но е лесно само тук и то в днешно време, когато управляващите ви дундуркат, за да гласувате за тях, а после прехвърлят проблемите ви на наш гръб, за сметка на данъкоплатците. Но и това ще е до време.Защо така удобно забравяш, че незаети работни места за неквалифицирани работници има?Но вие предпочитате живот на помощи.
8
0
 
28
 
! Отговори
Продължението преди 6 години
В Общината бяха отпратили онзи режисьор - вече над 70-годишен и болен - с думите, че при настаняването в общински жилища ромите са с предимство. Този заслужил наш културен деец не умря по пейките на София, само защото приятели го прибираха за по известен период от време да живее у тях. Така и почина, в приятелско жилище. За общинско не му дойде ред.
7
2
 
29
 
! Отговори
Ако са придошли от преди 6 години
провинцията, от къде накъде Софийската община ще им осигурява жилища от своя фонд?Колко от тези пришълци работят?Да не се окаже, че хиляди софиянци, родени тук, работещи тук и непритежаващи никакъв имот в София или в друга част на страната, чакат с години общинско жилище, но не го получават, защото тези от етноса са с предимство? Едва ли е нужно да припомняме случая с онзи наш кинорежисьор-документалист с над 30 международни награди и с пенсия от 93 лв - казаха му, че ромите са с предимство,
6
9
 
3
 
! Отговори
Атакист преди 6 години
до 4 Бьлгарин! Сигора си купил апартамент на изплащане, за туй не ти дават! При това положение нямаш право на нищо прителче!!!
5
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕТО КАК СЕ СЪЗДАВАТ АЙДУЦИ И УБИИЦИ. ЗНАЧИ ОСТАВАТЕ НА УЛИЦАТА И КВО ПРАИМЕ? ДЕЦАТА ВИ СА ГЛАДНИ СТУДЕНО ИМ Е КВО ПРАИТЕ? ГЛЕДАТЕ И ЧАКАТЕ ДА УМРЕТЕ ЛИ? ЕДВА ЛИ! ТРЪГВАТЕ И ТЪРСИТЕ ХРАНА И ПОДСЛОН! КЪДЕ? ПЪРВАТА ВИ МИСЪЛ Е ЗА ДЕЦАТА. КЪДЕ ЩЕ СПЯТ? НА ПОЛЯНАТА ИЛИ НА УЛИЦАТА ДО КОФАТА ЗА СМЕТ? НЕ Е НЯМА КАК ДА СИ ОСТАВИТЕ ДЕЦАТА НА УЛИЦАТА. ОТИВАТЕ ПРИ САМОТНО ЖИВЕЕЩЕ ТРЕПЕТЕ ГИ ОБИРАТЕ ГИ И ПРОДЪЛЖАВАТЕ. НО ЗАТОВА НЯМА КОЙ ДА ПОМИСЛИ. ТЕЗИ КОИТО ТРЯБВА ДА МИСЛЯТ СА НА ТОПЛО И НАХРАНЕНИ. ПРОБЛЕМ!
4
1
 
30
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Нямам имоти ... Живея под наем....
3
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 2 Бьлгарин! Явно имаш 4, 6,7 апартаменти и кьщи за туй не ти дават?
2
2
 
34
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Аз съм редовен данъкоплатец ! За мен защо няма общинско жилище ??
1
3
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Правилно! Дано да го направят.