Центърът за градска мобилност зове: Пътувай и чети!

Кампанията на компанията е по повод 24 май
19 май 2017 15:15, Красимир Ангелов
16
Центърът за градска мобилност зове: Пътувай и чети!
Снимка: Булфото

Навръх празника на славянската писменост 24 май Центърът за градска мобилност, заедно със Столичната община и Столична библиотека, стартират кампанията "Пътувай и чети".

Кампанията е създадена с цел да подкрепи четенето на книга по време на пътуване в градския транспорт, а идеята е това занимание да добие още по-голяма популярност и да направи скучното градско пътуване полезно и приятно.

За тази цел на няколко централни места в столицата ще бъдат разположени открити пунктове, в които всички любители на четенето ще могат да разменят книги. Пунктовете ще бъдат позиционирани в близост до спирки на градския транспорт на пл. "Славейков", пл. "Гарибалди" и на изхода на метрото при Ректората на СУ, съобщават от Центъра за градска мобилност.

На посочените места всеки посетител ще може да получи от Столична библиотека не само книга, а и безплатна читателска карта. Пунктовете ще бъдат отворени от 11.00 до 17.00 часа от 24 май до 2 юни включително.

Част от инициативата е и специален ретро трамвай – библиотека, който ще се движи по маршрута от пл. "Възраждане" до пл. "Журналист". Той ще изпълнява ролята на подвижна читалня и място за размяна на книги. На място ще има и библиотекар, от който пътуващите ще могат да получат също безплатна читателска карта за Столичната библиотека.

Всички желаещи ще могат да се насладят на градското пътуване с книга в ръка на датите: 24, 25 и 26-ти май, както и на 1, 2, 3-ти юни от 11:00ч. до 15:00ч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откакто увеличиха билетчето пътувам с колата и ми е по-евтино. Ако искат да пренесат националната библиотека в градския транспорт, все ми е тая. Да пукнат от алчност дано днешните властници.
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С парите, които ни вземат могат да изкупят библиотеката на конгреса на САЩ и да я разпределят по автобусите.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Центърът за градска мобилност зове "пътувай, чети и... най-вече плащай, плащай..."
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4 и 7, и двамата сте пълни смешници, скрийте се.
8
1
 
8
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Цената на билета дори трябваше да е намалена на 0,80ст.съобразена напълно с мизерните доходи на народонаселението!Да се засили контрола за си плащат и *** и ще слезем от колите,но при старата цена от лев.С това необосновано увеличение от 60% предизвикаха задръствания по улиците, злостни псувни и проклятия,които ще ги стигнат безвъзмездно.
7
2
 
2
 
! Отговори
Cam преди 6 години
Aaaa, centralnata autogara sovia chete i v kozeda i na baalcona ...wc papirosi...
6
1
 
5
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
Изказа се половият неспособник, телефонист в кол център, вземащ заплатка 1200 лева и повярвал си, че е финансово могъщ плащач, теглил дългосрочен кредит за 65 квадратна дупка, а всъщност най - обикновен провинционален скакалец, обитаващ панелен коптор в краен квартал, населяван предимно от представители на малцинството, хора със съмнително криминално досие, пиянки и извадки на най - нисшата социална прослойка. Покрий се обратно в мишата дупка, от която си излезнал, бездарнико.
5
2
 
4
 
! Отговори
Напримирм Бунтар преди 6 години
Смотани са близките ти роднини, плод на чиито ласки си ти, ***, страдащ от смущения в еректилната дисфункция и същевременно силно симпатизиращ на интимните отношения между еднополови индивиди.А дали ще смятам колко стотинки ще ми излезне автобусЪТ, неграмотнико, не го мисли, щото е очевадно, че мисловната дейност определено не ти е силна страна.
4
5
 
4
 
! Отговори
dsdsa преди 6 години
До Непримирим БунтарСмотан, не са 8,67 стотинки, а са 8,67лв. И докато си такъв ***, ще живееш в *** и ще си смяташ колко стотинки ти излиза автобуса.
3
1
 
13
 
! Отговори
Непримирим Бунтар преди 6 години
Аз лично от 1 Юни 2016 година, когато цената на билета беше незаконно и безпричинно увеличена с цели 60 процента, стоя винаги вдясната страна на превозното средство и се сканирам за контроли. За 11 месеца отнесох 2 глоби по 40 лева+не повече от 15 пробити билети при наличие на контроли/съмнение за налични такива=80+24=104лева. Ако закръглим и кажем,че това са 12 месеца,то бихме могли да си обобщим, че на месец придвижването в цялата градска мрежа ми излиза по 8,67 стотинки. А вие четете!
2
1
 
11
 
! Отговори
bzzzzz преди 6 години
Там положението постоянно е гърди в г*з. Какво четене.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А аз зова центъра за градска мобилност-НАМАЛЕТЕ ЦЕНИТЕ НА БИЛЕТИТЕ,ЗА ДА СЛЕЗЕМ ОТ КОЛИТЕ!!!