Пътувай и чети: Ретро трамвай-библиотека в София

Или как да направим скучното пътуване интересно
24 май 2017 12:30, Александър Попов
6
Пътувай и чети: Ретро трамвай-библиотека в София
Снимка: Булфото, архив

В присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова, тази сутрин от площад "Възраждане" тръгна ретро трамвай-библиотека.

Той ще се движи от пл. "Възраждане" до пл. "Журналист" и ще изпълнява ролята на подвижна читалня и място за размяна на книги. В него ще има и библиотекар, от който пътуващите ще могат да получат безплатна читателска карта за Столичната библиотека.

Инициативата "Пътувай и чети" по повод на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост е на Столичната община, Столичната библиотека, Центъра за градска мобилност, които заедно организират кампанията "Пътувай и чети".

Кампанията е създадена с цел да подкрепи четенето на книга по време на пътуване в градския транспорт. Идеята е това занимание да добие още по-голяма популярност и да направи скучното градско пътуване полезно и приятно.

За тази цел на няколко централни места в столицата ще бъдат разположени открити пунктове, в които всички любители на четенето ще могат да разменят книги. Пунктовете ще бъдат позиционирани в близост до спирки на градския транспорт на пл. "Славейков", пл. "Гарибалди" и на изхода на метрото при Ректората на СУ /от страната на парка/. На посочените места всеки посетител ще може да получи от Столичната библиотека не само книга, а и безплатна читателска карта.

Пунктовете ще бъдат отворени от 11:00 до 17:00 ч. от 24 май до 2 юни включително.

Всички желаещи ще могат да се насладят на градското пътуване с книга в ръка на 24, 25 и 26 май, както и на 1, 2 и 3 юни от 11:00 ч. до 15:00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Софияретро трамвай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
съвпадение с книгата преди 6 години
Книгите понякога са много емоционални,още по-готино ще е ватманът при нужда да може да даде първа помощ на нуждаещ се,тоест да е преминал такова обучение
3
1
 
2
 
! Отговори
dp преди 6 години
Който не е свикнал да чете от детска възраст едва ли ще почне по-късно в живота.А днес шанс да свикне да чете има всеки, кой не носи я андроид я IOS в джоба си, коя да е книга може да се чете винаги и навсякъде - без нужда от тежък и относително скъп хартиен носител.
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
evoliuzia e. po-rano sa chukali izrechenia po kamynite, no nikoi ne vzima kamyk za da go chete. posle doidoha pergamentite, knigite, sega e digitalno ne moje da se spre kakvoto i da pravite.
1
4
 
2
 
! Отговори
Веско преди 6 години
Пуснете и free WI-FI и забрави скучното пътуване ;) И книгите.