Пускат движението по "Гоце Делчев" и Попа

Борисов и Фандъкова инспектираха строежа на метрото
Обновена: 10 юни 2017 15:09 | 10 юни 2017 13:52, Екип на Dnes.bg
21

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Пускаме движението по локалните платна на бул. „Гоце Делчев“, а следващата събота и неделя ще пуснем платното по бул. „Патриарх Евтимий“. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Ще се възстанови в едната част движението по булеварда. Ще бъде готово още през седмицата, но за организацията на движението е удобно това да става през събота и неделя“, заяви Фандъкова.

Премиерът Бойко Борисов, министърът на транспорта Ивайло Московски и кметът Фандъкова инспектираха строителството на третия лъч на метрото в София. Пред журналисти Борисов заяви, че строителството се движи в срок. Още година и нещо търпение, призова той.

Исках да покажем какъв подземен град всъщност се прави под близо двумилионен работещ, дишаш град, без дори много хората да го усетят, заяви премиерът.

Третият лъч ще свърже метрото с железопътния транспорт от Перник. Така според Борисов хилядите автомобили, които влизат сутрин в столицата от Перник и вечер излизат, ще могат да бъдат оставяни на буферен паркинг.

Всеки, който иска да слезе от автомобила и да не задръства София, да щадим околната среда и въздуха, който искаме да е чист, може да го ползва, отбеляза той.

50 000 души е капацитетът на третия лъч на метрото. Виждате най-съвременните влакове, най-съвременната електронна система за управление, виждате нещо, което ако е било лесно, отдавна да е било направено, коментира Борисов.

Според него метрото е огромно предимство на столицата пред останалите градове, защото осигурява най-чистият и най-бърз транспорт.

Премиерът благодари на Европейската комисия за финансирането, както и на кмета Йорданка Фандъкова, на Ивайло Московски и на директора на "Метрополитен" Стоян Братоев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Чичо Ванко преди 6 години
Метро си има още от началото на 70-те! Сега, какви са тези разкопки, какви са тия чудесии?
17
1
 
5
 
! Отговори
Метрополитен преди 6 години
Той си приписва всичко, а в началото на 80 започна всичко.... Братоев бе новобранец, дайте от срама поне почит на хората, които започнаха това добро ночинание... Стига с тоя пожарникар.....
16
9
 
5
 
! Отговори
Отврат Отврат преди 6 години
Долу Долу Долу крадливия и корумпиран катун София.....жълтите павета не е България и до кога крадливия катун София ще живеее на гърба на бедната провинция....Долу Долу Долу кръвожадните хиени от крадливия и корумпиран катун на Винету и фъндъковица....да живее БЪЛГАРИЯ и Долу Долу Долу крадците и *** от катуна софия
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ви ли е срам да напишете "Попа"?
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Данчето и бойковица защо не са на парада, там им е мястото.
13
4
 
5
 
! Отговори
Някой си преди 6 години
Вече очаквам като пусна душа,банкянския геврек да потече и от там.Или да пробвам първо с тоалетната,със спуснат капак? Геврека е нещо,което изглежда голямо,но всъщност е една голяма дупка.
12
11
 
8
 
! Отговори
от провинцията преди 6 години
Не ни занимавайте с този скапан, пропаднал град София.
11
4
 
4
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Дано сега тролейбус 2 минава Х. Димитър - Бели брези по-бързо та да спра да се дразня и мразя ГЕРБ
10
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако затварянето на половината център, промяната на маршрутите на тролейни линии, причиняване на масови задръствания и замърсяването на въздуха са "дтебни проблеми*, то тогава какви ли ще са големите? И боцз като е отворен що не ходи с метро на работа, ами ходи с НСО?
9
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много важно като има метро, и много важно, като се построят паркинги някой ден - мръсните квартални *** ще продължат да ходят навсякъде с колата, паркирана на тротоара 3 метра под балкона им. Защото така е най-удобно за всяко гадно прасе, а всички шофери са прасета.
8
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ФЪНДУПКОВА със слънчеви очила в метрото.....разглежда схеми и картинки......божеее горката..смях , смях и яко крадене ...
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1Защото са на още по-голяма далавера , оставяйки паветата! В минала дискусия за и против паветата по Дондуков , тук имаше ***--нари, които си мислеха, че ако останат паветата ще се краде по-малко.Напротив!А имаше и такъв, дето не му пречело да се друса по "Цар Борис3"!
6
20
 
12
 
! Отговори
тонката преди 6 години
Браво Данче,браво Бойко!ГЕРБ показва на Червените другари,че вместо само да се краде каквото и откъдето се прекара,можело и да се строи.ГЕРБ-ПОБЕДА,народът ви избира за трети път въпреки лъжите и очернянето от другарите болшевики.Бойко аре моляте поне този път реваншизъм до дупка и Р ОВЧ,Корни, и друга такава червена *** на съд макар,че той съда си е техен.ГЕРБ-ПОБЕДА!
5
10
 
8
 
! Отговори
до Лео преди 6 години
Аз пък от 1 година се радвам на безплатен градски, щото билети спрях да дупча. Нека ми е зле! Евала и на теб за бойкота!
4
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и метро до Банкя да построиш пак си оставаш същия п...ростак и к...радец
3
8
 
20
 
! Отговори
Leo преди 6 години
Откакто направиха цената на билета 1,60лв, не съм ползвал градски транспорт - вече малко повече от година. Не ми липсва...
2
5
 
8
 
! Отговори
дедо Ташуко преди 6 години
Използва простоват език, за да го разбере простолюдието. Иначе може повече, може би.
1
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо новоизграденотоплатно поГоце Делчев прикръстовището с Цар Борис 3 е пак с павета?!? Няма такъв прахоляк, който се вдига! Фандъкова - оставка! Ше ви таковам скапаните павета и всичко!