Роми набиха жена на столичен пазар. Полиция – няма!?

Причината – жената поискала да й сменят развалени череши
272
Роми набиха жена на столичен пазар. Полиция – няма!?
Снимка: Facebook

Жена е била удряна от роми пред очите на петгодишната си внучка на столичния пазар "Димитър Петков". Причината - искала да й сменят черешите, които й изтеглили, защото по-голяма част от тях били развалени.

Жената се оплаква, че на сигнала й не се отзовали от полицията. За случая, който е от вчера, Нели Томова разказва във Facebook.

Когато попитала може ли да й сменят черешите, последвал удар от продавача в главата й с двата килограма череши, които купила по-рано.

"Започна да крещи по мен (продавача - бел. ред): Изгони ми всичките клиенти, няма да ти върна парите, няма да ти дам череши. Това всичко пред внучката ми и пред цялата опашка. Изкрещях да не ме докосва. Изведнъж, без да разбера откъде, изскочиха други. Две жени почнаха да ме удрят. Обиколиха ме отвсяккъде. Уплашиха детето много. То започна да пищи и да реве. Опитвах се да го предпазя от тях", разказва Нели Томова.

От всички зяпачи наоколо се намесили двама души - мъж и жена. По-късно пък други казали, че ще изчакат полицията, за да свидетелстват. Пострадалата Нели позвънила на спешния телефон 112.

"Обади ми се дежурният от 3-то Районно. Каза да стоя настрана, че тези там същите били много нагли. Почаках, но скандалът продължаваше, а аз се надявах полицията да дойде. Но .................уви! Позвъних на телефона, от който ми се обадиха от Районното, за да попитам кога ще дойдат. Отговор: Ми представете си, че има по-спешен случай! Ако не бяха мъжът и жената да ме защитят и предпазят мен и детето, можеше да е спешен случай наистина!", разказва пострадалата жена.

Снощи тя разбрала, че са я удряли здраво по ребрата и главата, защото имала силни болки и синини.

От полицията така и не дошли. Казали й само: "Ми елате тук да опишете какво е станало и там има камери, не се безпокойте!".

Жената си тръгнала заради внучката си, която се уплашила от случилото се. Дъщеря й обаче отишла на място да чака униформените да дойдат и тогава разбрала, че става дума за роми от Стара Загора. Час и половина след случилото се обаче полицай не се появил.

"Звънях на същия телефон на полицията по-късно да питам дали ще отидат изобщо, но телефонът ми беше затварян и се правеха, че не чуват. Питам къде живеем и защо са ни институциите? Май трябва да се саморазправяме и защитаваме сами! Трябва ли да има вендета, за да живеем в справедливи взимоотношения?
Но за тях няма закони и правила!", пише жената.

Докато чакала полицията, тя успяла да снима сергията, като уточнява, че на пазара тя е под номер 6.

"След като полицията не реагира, към кого да се обърна? Кой ще излекува травмата и ужаса на детето?", пита Нели Томова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
1
 
0
 
! Отговори
Мила преди 6 години
И после реват за заплати.Полицията не си върши работата,а искат народа да ги подкрепя.И тези заплати са им големи след като не ни защитават.
178
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами тя полицията си става от дебелите задни части, само като трябва да стачкува за привилегии и по големи заплати, иначе не я търсете, защото е заета да не прави нищо по цял ден... в краен случай да констатира неща от рода на "Обади ми се дежурният от 3-то Районно. Каза да стоя настрана, че тези там същите били много нагли"Това е родната милиция - огромен щат - ефективност - 0
177
3
 
30
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Роми набиха жена на столичен пазар. Полиция няма!? - "ПОЛИЦИЯТА" В БЪЛГАРИЯ ТЯБВА ОФИЦИАЛНО ДА СЕ ЗАКРИЕ; НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ДА ИДЪРЖАМ КОРУМПИРАНИ ТЪРТЕИ
176
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След този случай, поредна гавра на трето районно считам, че е редно всички до един били на смяна и цялото ръководство да бъдат уволнени дисциплинарно....това им е работата, и за това им се плащат заплати.... А тези заплати идват от народа, не от някой друг...след като нямат желание да му служат - нямат работа там.
175
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 208 Ти дори не си разбрал какъв е проблемът? Е с такова население няма надежда!
174
2
 
32
 
! Отговори
Ммммм преди 6 години
Усещам как някои футболни запалянковци запретват френски ключове и вместо бой по Чорбата, ще има бой по кафевите канчета.
173
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До suncho82 Когато го запиташ нещо полицаят винаги ще ти отгонори. Не изпълнявате полицейско разпореждане. Как да го изпълнявам, да му стоя мирно ли? Прекалява се с полицейщината господа управници и министри. Вижте има ли някои честен човек който да каже добро за сегашната полиция. Направете си изводите Вие.
172
2
 
24
 
! Отговори
Гост преди 6 години
"Спешен случай"... Ей Богу, верно, че спешната помощ у нас куца страшно, и няма лекари, няма линейки, но не знаех, че вече и полиция няма за спешни случаи... Правилно си казва жената, че е е щастлива, дето не е била убита, тогаз да се види спешен случай, пък какво ли щеше да бъде... Ей Богу, вече не могат спешно и да те убият в тая държава. Това е заради плановете на шефовете на полицията и на шефовете на бързата помощ, ей, все планират, планират, и накрая - така. )
171
0
 
23
 
! Отговори
Конституцията преди 6 години
В т 3 от конституцията е записано, че държавата се управлява пряко от народа, но може и от органите избрани от него. Та ако органите не работят, тогава сдруженията и за защита не са забранени. Трябва да се регистрират за да са законни и въоражени правно. Другото е ясно.
170
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 208. Каква е по важната работа на полицията г- н полицай след като има оплакване? Ами ако беше прерастнало това в меле? Ами ако беха скочили българи срещу роми? Как така преценята или не си разваляте рахатлъка.
169
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Родната полиция ни пази и иска още по големи заплати за да ни пази по добре. Таз полиция е най добре да се закрие. Обществото нема полза от нея. Не си гледат работата и все мрънкат за заплати.
168
38
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма по важна работа полицията та да се занимават с червивите череши и претенциите на няква лелка
167
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЗ СЪЩО НЕ КУПУВАМ НАСИПНА СТОКА ОТ РОМИ!!!ОТ РОМИ МОГА ДА КУПЯ ДИНЯ ИЛИ ПЪПЕШ!!! КОИТО ДОБРЕ ДА СЕ ИЗМИЯТ!!НО ЧЕРЕШИ Е АБСОЛЮТНО НЕДОПУСТИМО ДА КУПЯ ОТ РОМИ!!!!
166
0
 
0
 
! Отговори
Аноним преди 6 години
***...
165
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПЪЛНА ИЗЛАГАЦИЯ ОТ ПОЛИЦИЯТА!!! ЩОМ ИМА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ТЕ СА ДЛЪЖНИ ДА СЕ ОТЗОВАТ!!!ОБАЧЕ ЯВНО КАТО ЧУЯТ РОМИ И ОТ ПОЛИЦИЯТА СЕ ПЛАШАТ!
164
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИстинаДотогава, докато при някой тежък инцидент от тълпата не изскочи някой като Брайвик и не се окаже в позицията на лидер.В историята не веднъж са ставали такива неща, но хората не си взимат поука.Проблемите, за които пишем, биха могли да се решат интелигентно и без сакатлъци, но явно този път няма да стане така, за съжаление.
163
0
 
47
 
! Отговори
Край преди 6 години
Не пазарувам от роми. НИЩО. Хора с основно образование трябва да маат с кирката и лопатата а не да търгува.
162
0
 
37
 
! Отговори
Anti-краен преди 6 години
Такива роми директно да се екстрадират пълна дискриминация за такива
161
1
 
40
 
! Отговори
bg I.d.I.o.t.s.! преди 6 години
каква е тая полиция, която НЕ може да защити гражданите?!!
160
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яжте демокрация прости роби!!