Летните тапи: Отпушиха Попа, но затварят "Прага"

От утре се връща движението в една посока и по бул. "Васил Левски"
Обновена: 17 юни 2017 13:22 | 17 юни 2017 13:20,
9
Летните тапи: Отпушиха Попа, но затварят "Прага"
Снимка: архив, Булфото

Възстановява се еднопосочното движение по столичния булевард "Патриарх Евтимий", който повече от година бе блокиран заради строителството на третата линия от софийското метро. От утре пък се връща движението в една посока и по булевард "Васил Левски".

Нова тапа обаче очаква столичани това лято - от общината планират да затворят булевард "Прага" за ремонт, пише "Дарик".

"Вече е готова отсечката, която беше затворена във връзка с изграждането на метрото, така че отваряме за движение така, както беше, едната лента от бул. "Патриарх Евтимий". Другата ще остане затворена във връзка с довършването на метрото. В същото време отваряме еднопосочното движение така, както беше, по бул. "Васил Левски", в тунела на НДК също връщаме еднопосочното движение, като ще остане излизането и по посока "Черни връх" по трамвайната линия във връзка и с продължаване работата по метрото на бул. "Пенчо Славейков" и с предстоящия ремонт на бул. "Прага", обясни кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя допълни, че бул. "Прага" ще се наложи да бъде затворен изцяло до есента, когато ще се отвори изцяло реконструираната отсечка от булеварда.

Още преди време стана ясно, че се планира рехабилитация на бул "Прага" от бул. "Скобелев" до бул. "Пенчо Славейков", която се очаква да започне в края на юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До прувинцеатаКато не те интересува, защо отваряш новина от раздел София?
5
0
 
9
 
! Отговори
Вихър преди 6 години
Ти си толкова "бизнесмен", колкото Бойко е пожарникар!!!
4
12
 
7
 
! Отговори
прувинцеата преди 6 години
Ба кво мъ интерсувъ софее ? Ае сик тер
3
1
 
26
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
До бизнесменаБизнесмените не се паркират колите по строежите, а само такива надувалки като теб, които се стискат за два лева, но не искат да отлепят задните си части от раздрънканите си коли, като искат да са баровци
2
3
 
17
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Браво! Нека ремонтират, но да го правят качествено. Да няма отново "недоглеждане" .... иначе едни пари се приберат и пак сме на изходна позиция
1
32
 
5
 
! Отговори
Бизнесмен с Ауди преди 6 години
Добре е като почнат ремонт някъде, защото така ми се отваря място за паркиране на Аудито. Мястото пред входа за камионите винаги е свободно, защото ако някой от простолюдието паркира там, веднага ще му вдигнат колата с паяк, защото пречи на строителите. Само Аудито ми няма как да го вдигнат, защото се вижда, че е скъпо и го кара Бизнесмен. Всъщност, работниците дори се радват, като видят, че паркирам, защото не могат да работят, докато не си тръгна, а заплатите им текат.