В Двореца: "Синя кръв", трима президенти... Радев с уникален дар за Симеон II

Над 400 гости се събраха във "Врана" за юбилея
Обновена: 17 юни 2017 07:37 | 17 юни 2017 07:30,
161

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

80-годишният юбилей на Симеон Сакскобургготски събра знатни особи от целия свят и официални гости от България в двореца "Врана" в София. Рожденият ден започна с молебен за здраве, отслужен лично от патриарх Неофит.
Още по темата

Наследникът на единствената дъщеря на Симеон Сакскобургготски – Симеон Хасан, разкри какъв подарък е приготвил за дядо си – пръстен с Мики Маус.

Няколко часа по-късно Симеон Хасан си играеше в двора на двореца "Врана", където продължи тържеството. Над 400 гости се наредиха на опашка да поздравят Симеон Сакскобургготски.

Сред гостите за юбилея бяха трима президенти - Румен Радев, Петър Стоянов и Георги Първанов, министрите Николина Ангелкова и Екатерина Захариева, кметът Йорданка Фандъкова, бившите премиери Стефан Софиянски, Ренета Инджова, Георги Близнашки и Пламен Орешарски, председателят на БСП Корнелия Нинова, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, както и министри от кабинета на НДСВ, бивши и настоящи депутати, представители на бизнеса и културните среди.

Специални гости за тържеството пристигнали от чужбина са неговите синове Кирил, Константин, Кубрат, дъщеря му Калина, заедно с внуците. Тук са кралица София и сестра й принцеса Ирина от Испания, принцеса Маргарита и принц Раду от Румъния, принц Александър и принцеса Катарина от Сърбия, принц Никола от Черна Гора, принц Лека от Албания със съпругата му принцеса Елия и много други. 

Настоящият президент подари от свое, от името на вицепремиера Илияна Йотова и съпругата си Десислава Радева старинен швейцарски джобен часовник от края на 19-ти век с лика на Фердинанд - дядото на Симеон II.

По план, царското семейство и техните гости трябваше да си направят официална обща снимка, но това така и не се случи.

Симеон Сакскобургготски напуска страната със семейството си на 16 септември 1946 г. За пръв път се завръща 50 години по-късно – през май 1996 г. Става министър-председател от 2001 до 2005 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Диана: Починал е Кардам а не Кубрат!
94
0
 
2
 
! Отговори
божидар преди 6 години
От кога Илиана Йотова е и вицепремиер?Пък аз не знаех че целия свят бил на Балканите.
93
0
 
4
 
! Отговори
Курти преди 6 години
Масонски глупости, каквито са извращенията на руският окупатор...........Цитирам Сталин на български език: - " Берегите мальчика"".............Чао.......
92
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Събрание на престъпници, диктатори и шумкари. Отвратително рептилска палач.
91
2
 
20
 
! Отговори
K преди 6 години
Разгледах снимките и вече напълно се убедих,че няма как да се оправим поне още две-три поколения...
90
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честит рожден ден ваше Величество.
89
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време Людмила се кичеше с бижутата на царица Йоана, ама забравяше да ги сваля като ходеше на Запад, та често в западната преса я слагаха на първа страница. Сега Румко часовници подарява. То ще се чуе, де,
88
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А *** що не е бил?
87
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да отгатнем,откъде има Румен Радев швейцарския часовник с лика на Фердинанд ,дядото на Симеон Втори,ами от откраднатите скъпоценности,от дворците на Борис Трети,които комунистите разграбиха,веднага след 9 септември 1944година.БКП/БСП са му го дали,та откраднатата скъпоценна вещ,сега стана "подарък"за рождения ден на Симеон Сакскобурготски.БКП/БСП нямат срам,нито морал и се гордеят със стогодишната си история?!Пфуй!
86
1
 
19
 
! Отговори
Диана преди 6 години
Невероятно!!! И това е ваша журналистка! И вие я държите все още на работа. Умряла работа сте. Ами прочетете неграмотния и материал. Между гостите и синът му Кубрат /за съжаление починал преди няколоко години/. Била и "вицепремиера" Илияна Йотова. Та тази ваша журналистка не знае и длъжността на Илияна Йотова. Срам.
85
8
 
22
 
! Отговори
христо преди 6 години
Симеон Сакскобургготски подрепян от мафията, вкара в политиката Бойко Охранителя с прякор Тиквата. Наглостта на крадците и убийците няма граница, познават се по безкрупулното им държание.Когато хора умират от глад, защото пенсията му стига само да плати наема и тока.Да му обясняваш, че заделени пари в бюджета няма за пенсии, защото сме ги заделили за нови коли за депутатите, 5 самолета втора употреба и за пътувания на делегации по света. СИ Е НАГЛО и народа да протестира , не да се пали и беси
84
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пука ми, та ми дрънка.
83
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
PLANETATA NA MAIMUNITE -3
82
6
 
19
 
! Отговори
ОНЗИ преди 6 години
Р БЪЛГАРИЯ е разрушена. Младостта бяга навън. Кой е виновен за това!? Ами виновни са ей тия дето са показани на фотосите по повод рождения ден. Вече е време за действия от НАРОДЕН СЪД за тия антибългари показани там на фотосите....
81
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много комунисти по снимките, бе скоро ще се изкарат роднини на Адолф /хитлер/
80
9
 
20
 
! Отговори
нов крадльо преди 6 години
С какви пари президента подарявя този скъп часовник, като разполага само с четири хиляди лева?
79
14
 
9
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
Симеон и Авиатора са мюрета на ДС!
78
12
 
23
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Куртоазия и лицемерие.Нито той обича нас,нито ние него.Тогава защо е този цирк?А,между другото,двореца "Врана" с какви пари е закупен?Или смята,че му се полага по право.
77
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужасно. Пълно с рептили.
76
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китин е до Мичурин!