Биячите към щерките на зам.-главния мюфтия: Не ви искаме!

Атаката към тях не била само с думи, а прераснала в побой
28 юни 2017 09:30,
103
Биячите към щерките на зам.-главния мюфтия: Не ви искаме!
Снимка: Reuters

"Не ви искаме в България", "Тръгвайте си от България". С тези думи започнала атаката срещу жената и двете дъщери на заместник главния мюфтия Бирали Бирали.

Те бяха нападнати от две момичета и едно момче пред входа на магазин в столичния квартал "Свобода".

Още по темата

"Първо от страна на нападателите е имало словесни нападки на верска основа. Имало е ругатни", каза пред Нова тв главният секретар и говорител на Главното мюфтийство Джелал Фаик.

Той обясни още, че атаката не била само с думи, а прераснала в побой.

"Когато е била нападната, съпругата на зам.-главния мюфтия е била забрадена, а двете му дъщери не са били забрадени, те са се притекли в помощ на майка си и са пострадали", обясни Фаик.

"Семейството е в шок. Никой не е очаквал нещо подобно" допълни той.

Полицията в София разследва инцидента. Все още не са ясни причините за нападението.

Не се изключва вероятността в случая да са намесени футболни фенове или скинари.

Полицията е иззела камерите от района на хипермаркета. Извършителите се издирват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичките аладини - вън от България! За вас място в цивилизацията НЯМА!
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, ти явно демонстрирай верската си принадлежност и после се чуди защо имаш проблеми. Ако тази се е правила на пингвин, нормално е да изяде няколко шамара. Тия как не разбраха, че сами си го докараха това? Ако нямаше нападения и атентати, никой нямаше да се интересува от тях, ама цяла Европа е пропищяла и е въпрос на време да има контраудари. На бас, че ако не е била с кърпа никой нямаше да и обърне и грам внимание.
61
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се,че нападение и обиди не трябва да има.Но аз не разбрах,тази жена с кърпа на главата ли е била или с бурка.Ако е била с бурка,това е нарушение на закона,защото бурките са забранени.А иначе досега не съм видял да бият жена,защото е с кърпа на главата.
60
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде бе, провокират с облекло, после не били очаквали.Как 45 години , по време на комунизма, никой не се омотаваше, сега пак решиха да се омотават?От к'ъв зор?Явно заради пари,а не ,че е толкова приятно да си омотан в жегата.
59
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
първо носенето на забрадка не е противозаконно, противозаконно е частичното или пълно скриване на лицето на обществени места. Второ извършеното деяние от биячките е престъпление. Трето дори да бе незаконно носенето на забрадка, то щеше да е административно нарушение и случайни граждани да решават проблема с бой и после по форумит да ми обясняват как това законно и това не е. Давате ли си сметка, че трите жение, от които само една е забрадена са по цивилизовани от хулиганките.
58
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Полицията е иззела камерите от района на хипермаркета. Извършителите се издирват."Моля, полицията да върне камерите на хората и да вземе само записите от тях....
57
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нинджите на обществени места не ги ли забраниха.
56
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никъде не ги искат, това е факт.
55
4
 
25
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Тези били на зам.главния мюфтия. Значи този проповядва агресивен ислям и място му е зад решетките!!!
54
26
 
8
 
! Отговори
ексертиза преди 6 години
от всички коментари извод за българина християнин тъжен беден алчен недоразвит
53
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТВА СИ Е ТЯХНА РАБОТА,КОЙ БЪЛГАРИН ЩЕ НАПАДА ЖЕНИ ,БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КВИ СА АРАБИ ИЛИ МАРСИАНЦИ ,ДАЙТЕ МУ СНИМКАТА И ИМЕТО КВО СТЕ НАПИСАЛИ ТОЯ РОМАН ТВА СТАТИЯ ЛИ МУ ВИКАТЕ,А ВИ НЕ ВЯРВАМ КАТО СЕ ИМА В ПРЕДВИД ЧЕ СТЕ ПРОДАЖНИ
52
9
 
35
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Никоа, НИКОГА Ислям не е можел да съжителства с други разбирания: атеизъм или друга вяра. Исляма е просто учение. Или се покоряваш на Аллах и пратеника му - Мохамед или умираш. Е може и да живееш като втора ръка човек и да плащаш налог. Не го виждате навсякъде а само прикрито поради една причина. Мюсюлманите са все още по-слаби от останалата част от света и ако покажат какво наистина е Исляма, хората ще им се опълчат. Затова и си траят. Ако САЩ стане ислямска, тогава ще видите колко е толерантен
51
6
 
25
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Свободните от религиозната догма - Ислям хора не искат нищо да имат общо с него. Посочете ми една държава където мюсюлманите са мнозинство и не-мюсюлманите да не са подтискани по един и друг начин. Исляма изгледа като нещо хубаво само докато са по-малко тези, които са били "хванати" от него. Станат ли повече, съберат ли сила се започва първо с оплакване колко са мразени, след това с налагане на забрани да се говори против религията им. След това започва налагането на Ислям в образование и т.н.
50
3
 
36
 
! Отговори
до 51 преди 6 години
Ами писват им на младите някои неща и си реагират. Това е.Нещата изобщо не са същите както казваш. Разликата е от Земята до Луната в единия и другия случай. Евреите живееха на гърба на германския народ, а сега мюсюлманите прииждат в Европа и са много нагли. Тази ислямизация на Европа кога ще спре, или европейците трябва да си пасуват.
49
22
 
13
 
! Отговори
не е добре преди 6 години
мъж бие слепи , ритаме баби сега и жени със забрадки май изперкахме тотално
48
2
 
21
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Не били ясни причините !?!?!? У нас никога не са били ясни нито причините нито извършителите... Ба си държавата....
47
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
последните безмислени убийства и терористични акти на съвсем невинни хора не показват нищо освен че някой много иска трета световна война в Европа, преди втора световна война беше същото ами мразиха евреите, сега мразят мюсюлмани
46
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Boko bo аз много обичам България ами как България да си остане България? Население намалява и застарява! кой ще работи и плаща данъци след 20 години ? Станаше ли в България много хубаво след 1989 без турци? мисля че не. За мен и християнство и ислям само приказки са ами хората готови да се избият един друг и заради какво?
45
6
 
41
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
До Анонимен 45. В Ангола например.Там даже джамийте са затворени.В Япония разпространението на корана се наказва със затвор.Също така е ЗАБРАНЕН.
44
11
 
43
 
! Отговори
Д-р Бъч преди 6 години
Ауууу, горките момиченца! Що не дойдат в кабинета да ги лекувам от "побоя"? Нищо им няма, разлайват кучетата. Българинът не ги иска с основание. Гнусно е всичко от тази религия исляма. В цял свят живеят затворено, мразени и ненавиждани. А с последните безмислени убийства на съвсем невинни хора, омразата се засилва с основание. Избиват, показват някаква привидна смиреност но не е така. Който е живял и работил с тях е разбрал, носят омраза към Свободните хора. Към тези които имат право избор.