Роми със спецгривни точат безконтактни карти в метрото

Устройството дърпа пари от 21 карти в секунда
29 юни 2017 08:30,
113
Роми със спецгривни точат безконтактни карти в метрото
Снимка: архив, Bulphoto

Гривна с размерите на часовник източва безконтактни карти в метрото и въобще на места със струпване на повече хора.

Устройството се закопчава на ръката и е в състояние да запише данните на 21 карти в секунда, стига крадецът да се доближи на 15 см от жертвата, пише "Телеграф".

Най-новата техника за изпразване на сметки се продавала свободно в интернет срещу 3600 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
На това вече му викам високотехнологична интеграция! Да скочиш от родовообщинния строи в бъдещето си е сериозно постижение! Това не са просто роми, а евро техно high wi-fi 7G роми. com от ново поколение!
69
0
 
1
 
! Отговори
Свилен преди 6 години
Вероятно Мария Захариева (авторката) получава надеждната информаця от първоизточника посредством метода копулация. Така изпълнена с новини, спокойно може да се надява на пулицър. Интересното е като ги източат как ги теглят или посредством науните технологии са се научили да превръщат битовете (01010101011) в копюри. Вервайте и !
68
0
 
2
 
! Отговори
Марто преди 6 години
Вземете се образовайте поне малко за да не пишетеглупости и fake новини.
67
0
 
6
 
! Отговори
БУЛМаЧ ЖуРНАЛя преди 6 години
Най-тъпата статия в историята на този сайт.
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаех си, уникални са ни ромите. Богати, инвестирали са 7200 (пише ромИ, значи поне двама). Грамотни, купуват гривни, регистритат сметки към тях, експерти, а ние си мислим, че за "безграмотни" и "нямат НОИ", и че "всички млади пият Наркоман" :)
65
3
 
28
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
Пак пълни глупости... Нищо не могат да ти копират през RFID, най-много да направят безконтактна транзакция до 25лв, която може да стане САМО през ПОС терминал, който повярвайте, не се продава свободно под формата на гривна. Освен това зад него трябва да стои банкова сметка в която се наливат парите - лесно е за проследяване.
64
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз карт не нося, така че могат да ми източат само...
63
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"от външната страна на джоба на портфейла, в който носите картите, сложете парче алуминиево фолио."Съветите на този човек са ПРАВИЛНИ! Ако искате да не е грозно с фолио... тогава ако сложите тъпитe карти в метален визитник, каквито се продават в почти всяка книжарница или магазин за офис материали или подаръци, също е ОК. Получава се Фарадеев кафез.Ако не вярвате, че работи, опитайте да сложите GSM-а си в метална кутия и ще видите, че батерията пада много бързо. Учестява търсенето на клетка.
62
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ето два варианта, които много лесно ще ви защитят за без пари1. Ако имате повече карти, които работят на една честота, винаги ги носете заедно, долепени една до друга. Така сигналите им ще интерферират и скенерите няма да могат да прочетат нищо смислено.2. За по-голяма сигурност, от външната страна на джоба на портфейла, в който носите картите, сложете парче алуминиево фолио.
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"И после ще има покупки в интернет с номера на твоята карта... Щом казваш че е практика, явно закона позволява в Гърция."Не може да има покупки през Интернет, ако в банката не си подписал, че искаш активни операции с тази карта. Като не си подписал такова нещо, в Интернет можеш само да си гледаш постъпленията и разходите по сметката (в електронното си банкиране). Това в Гърция, че плащат по този начин с копиране под индиго е напълно нормално. Единствено е риск, да ти фалшифицират подписа.
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 63плюс, че картата трябва да е на под 1 см до четеца :) ако тоя може да "осветява" от 15 см, направо да си направят един скенер, който да свети от 2 метра. Само ще минава бавно покрай спирката и ще обира всички карти със скорост 21 карти в секунди :)
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"над всичко стои ВИЗА и МАСТЕРКАРД"Отделно, че от днес дето ще свият парите на 100 човека, предимно хора изглеждащи заблудени, уморени, незаинтересовани, технически неграмотни, твърде заети или твърде богати, от тях има-няма 20 да подадат оплакване и то след чак 1-2-3-4-5 дни. В банката ще мине тоя проблем на дневен ред, (максимално бързо) след поне още 1 ден. И комарът се е вече насмукал и е излетял. На него не му пука за твоите затраховани пари, на него му пука той да си има.
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това беше първата ми мисъл, когато ми представиха въпросните карти... затова и не си взех.
57
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пак ще попитам, колко хора ще успееш да изгърмиш преди да те блокират. Такива измами не се правят заради 100 човека. Просто няма смисъл. А ако са много схемата бързо ще рухне. На равни интервали от време излизат подобни всяващи паника статии. След това следват или платени статии на картов оператор, който обяснява как няма проблем, или друг платен материал на някой продаващ защитни портфейли. Според мен отиграна схема.
56
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Роми със спецгривни" хахахахаха много смях. "Устройството дърпа пари от 21 карти в секунда" аааахахахааа. Получаваш SMS нотификация в Метрото, че си платил 25 лв. в магазин РОМ-В-МЕТРО ЕООД хахаха. Тези журналисти, неграмотни, но поне забавни :) Да обобщим, ромът триабва да се доближи на 15 см. от жертвата, а жертвата трябва да има до 21 безконтактни карти, за да му ги източат всичките хахаха и то за 1 секунда хаха. Уникални устройства, а по магазините иначе се чака повече хахахах. Забавни сте!
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 53 : И после ще има покупки в интернет с номера на твоята карта... Щом казваш че е практика, явно закона позволява в Гърция. Аз номерата на картата не бих си ги дал на никой! Плащам или безконтактно или терминала да е пред очите ми. Искат ли ми картата щото терминала бил нз си къде казвам чао.
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"над всичко стои ВИЗА и МАСТЕРКАРД"Не са само ВИЗА и МАСТЕРКАРД на тоя свят. Пък тия мобилни терминали се регистрират на хора-бушони. Да блокират на леля Пенка от Куртово конаре с 9-те котки дето живее,нейния терминал, много им дреме на престъпниците. Друга ще си намерят. Никой няма да се обяснява на ВИЗА. Ще се изсмеят на ВИЗА. До тогава ще са си избили инвестицията за крадящи yстройства. А в банките работят много често бавноpазвиващи. Познавам много такива. Няма да ти обърнат бързо внимание.
53
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Роми със спецгривни точат...Всъщност, то няма и държава. Ако имаше държава, нямаше да има професионални безработни и "самотни майки" развъждани от нашите данъци. Ако не бяха професионално безработни, нямаше да имат време да измислят как да ни ограбват в метрото.А ако пак намираха начин да го правят, щяха да са в затвора.Но няма полиция - факт.
52
2
 
7
 
! Отговори
Здрав Разум преди 6 години
Хора, спрете тия безумни коментари!!! Изобщо замислихте ли се? "Мега новината" до колко е проверена?! Журналистката пише 3 реда, в които споменава гривни, банки и измами и шаш и паника!Нека автора Мария Захариева да спедели от къде разполага са подобна информация и до колко същата е проверена!
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен- няма значение къде е банката, над всичко стои ВИЗА и МАСТЕРКАРД- как ще се оправдае :) като има 100 микро транзакции и за 50 от тях има оплакване за измама ли :) искам да видя как ще се обясни на ВИЗА, като просто му кажат бай-бай фроуд, блокираме терминала.- аз на МВР не разчитам, оплачи се от измами в банката, тя ще се задейства. Парите ще се възстановят. Освен това сумите са застраховани.